Νέο site σας βοηθάει να προφέρετε τα ξένα ονόματα σωστά

taksidi-kinito
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Γνωρίσατε κάποιον ή κάποια στο ταξίδι σας και δεν μπορείτε να προφέρετε το όνομά του/της, σωστά; Το nameshouts.com έρχεται να σας… σώσει, χωρίς να σας φέρει σε δύσκολη θέση.

Ένα νέο site σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες –και μη- απανταχού, προκειμένου να προφέρουν σωστά τα ξένα ονόματα συνεργατών, γνωστών, νέων γνωριμιών κ.ο.κ. και να αποφεύγουν τις παρεξηγήσεις.

Το όνομα αυτού… www.NameShouts.com, το οποίο διαθέτει τη σωστή προφορά για ονόματα σε 14 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αραβικών, των ιαπωνικών, των ρωσικών, των κινέζικων και άλλων γλωσσών πέραν των αγγλικών που… διαπρέπουν οι περισσότεροι.

Για να το χρησιμοποιήσετε, απλώς πληκτρολογείτε το όνομα στη μπάρα αναζήτησης, επιλέγετε τη γλώσσα και πατάτε το κουμπί της προφοράς. Αν δεν βρει το όνομα που του θέσατε, θα σας προτείνει κάτι παρόμοιο ή θα σας προτείνει να το προσθέσετε, οπότε αν θέλετε να μεγαλώσετε τη βάση, μπορείτε να συμβάλλετε κι εσείς. Υπάρχει, μάλιστα, και επιλογή “slow” αν θέλετε να ακούσετε το όνομα να προφέρεται πιο αργά.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για iOS και Android για να την έχετε εύκαιρη ανά πάσα στιγμή στο ταξίδι σας.