Ρώμη και Κέρκυρα: στις κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων για τις διακοπές του Πάσχα

batikano Giampaolo Macorig
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Με τις ημέρες του Πάσχα να πλησιάζουν, όλοι σπεύδουν να κανονίσουν τις διακοπές τους και να πραγματοποιήσουν μικρές αποδράσεις. Για ποιες πόλεις δείχνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον οι Έλληνες και ποιες οι τιμές τους; Ποιοι ξένοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα και ποιοι την Κύπρο;

Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας παρουσιάζει τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα, καθώς και τα επίπεδα τιμών ελληνικών προορισμών για την περίοδο αυτή.

Αυξημένο το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών για την Ελλάδα και την Κύπρο
Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν οι μεταβολές στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Ελλάδα ψηφίζουν για τις πασχαλινές τους διακοπές περισσότερο από όλους οι Ιταλοί, έχοντας αυξήσει κατακόρυφα την επιθυμία τους να την επισκεφθούν. Ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση έχει και το ενδιαφέρον των Πολωνών, οι οποίοι κατατάσσουν την Ελλάδα μέσα στους 15 κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν για το Πάσχα. Αυξημένη φαίνεται να είναι και η προτίμηση που προέρχεται από τους Άγγλους, τους Ισπανούς και τους Αυστριακούς, οι οποίοι επιδιώκουν σε κάθε ευκαιρία να αποδράσουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα για να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι χώρες στις οποίες έδειξαν τη μεγαλύτερη αύξηση προτίμησης για την Ελλάδα, για την περίοδο του Πάσχα, σε φθίνουσα σειρά:

1. Ιταλία
2. Πολωνία
3. Αγγλία
4. Ισπανία
5. Αυστρία

Αντίστοιχα, για την Κύπρο, η μεγαλύτερη αύξηση ενδιαφέροντος παρατηρείται από τους Γερμανούς, οι οποίοι φαίνεται να την επιλέγουν σε μεγάλο ποσοστό για τις διακοπές τους κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα. Επιπλέον, η όμορφη Κύπρος συνεχίζει να αποτελεί σταθερή επιλογή και φέτος για τους Σέρβους, τους Άγγλους και φυσικά, για τους Έλληνες. (Τα αποτελέσματα αυτά αναφέρονται σε ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2 και 5 Απριλίου, κατά τη διάρκεια δηλαδή του καθολικού Πάσχα, όπου και η πλειοψηφία των ταξιδιωτών από τις προαναφερθείσες χώρες θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους).
 

Ρώμη και Κέρκυρα: οι δύο κορυφαίοι προορισμοί σε εξωτερικό και Ελλάδα, για τις πασχαλινές διακοπές των Ελλήνων
Το φετινό Πάσχα φαίνεται να μην έχει και τόσο εθνικό χαρακτήρα για τους Έλληνες, αφού στους 15 κορυφαίους προορισμούς για τους οποίους έδειξαν ενδιαφέρον, μόνο ένας είναι ελληνικός. Η Ιταλική πρωτεύουσα κατακτά την κορυφή του ενδιαφέροντος, ούσα στην πρώτη θέση της κατάταξης. Δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός είναι το Λονδίνο, εκτοπίζοντας το την πόλη του Φωτός που πέρυσι είχε αυτή τη θέση. Τρίτη στην κατάταξη είναι η γοητευτική Κωνσταντινούπολη, που ακολουθείται από το Παρίσι. Έβδομη στις γενικότερες προτιμήσεις εμφανίζεται η Κέρκυρα, που είναι ο πρώτος και μοναδικός ελληνικός προορισμός που υπάρχει στις 15 κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων. Η Νέα Υόρκη, δείχνει να είναι η νέα είσοδος στους κορυφαίους προορισμούς που επιλέγουν οι Έλληνες, αφού τα τελευταία χρόνια δεν ήταν καν μέσα σε αυτούς. Οι Έλληνες φαίνεται να κάνουν στροφή κάθε χρόνο και περισσότερο προς τους προορισμούς του εξωτερικού για τις πασχαλινές τους διακοπές. Κάθε χρόνο παρατηρείται ότι μειώνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τις ελληνικές πόλεις, ενώ αυξάνεται για όλο και πιο μακρινούς προορισμούς του εξωτερικού.

Δείτε τη συνολική κατάταξη των προτιμήσεων των Ελλήνων και τις μέσες τιμές αυτών:

1. Ρώμη 159€
2. Λονδίνο 211€
3. Κωνσταντινούπολη 131€
4. Παρίσι 187€
5. Βουδαπέστη 101€
6. Άμστερνταμ 179€
7. Κέρκυρα 127€
8. Λισαβόνα 105€
9. Βαρκελώνη 134€
10. Μιλάνο 166€
11. Βερολίνο 92€
12. Νέα Υόρκη 301€
13. Βιέννη 132€
14. Βαρσοβία 60€
15. Βενετία 231€

Μεταβολές τιμών των δημοφιλέστερων ελληνικών προορισμών για το Πάσχα
Μόνο αυξήσεις φαίνεται να έχουν στις τιμές τους οι ελληνικές πόλεις για τις οποίες παρουσιάζεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την περίοδο του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στην Κέρκυρα, στον κατεξοχήν πασχαλινό προορισμό της Ελλάδας, με αυξητική μεταβολή 22 τοις εκατό. Αρκετά μεγάλη μεταβολή υπάρχει και στην Αθήνα, όπου οι τιμές είχαν άνοδο 12 τοις εκατό. Μικρότερες μεταβολές, αλλά επίσης προς τα πάνω, είχαν τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και το Ναύπλιο, με πέντε και τρία τοις εκατό αύξηση, αντίστοιχα.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι μεταβολές των μέσων τιμών των ελληνικών προορισμών σε σχέση με το προηγούμενο έτος:

1. Κέρκυρα μεταβολή 22% (Πάσχα 2014: 104,45€, Πάσχα 2015: 127€)
2. Ναύπλιο μεταβολή 3% (Πάσχα 2014: 100,33€, Πάσχα 2015: 104€)
3. Αθήνα μεταβολή 12% (Πάσχα 2014: 80,82€, Πάσχα 2015: 90€)
4. Θεσσαλονίκη μεταβολή 5% (Πάσχα 2014: 73,31€, Πάσχα 2015: 77€)

Σχετικά με αυτή την έρευνα:
Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Ιανουαρίου και 10 Φεβρουαρίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ εννέα και 12 Απριλίου. Οι μέσες τιμές αναφέρονται πάντα σε δίκλινα δωμάτια.

Σχετικά με την trivago:
Οι ταξιδιώτες βρίσκουν στην www.trivago.gr ιδανικά ξενοδοχεία στις καλύτερες τιμές χρησιμοποιώντας τα διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης. Η trivago είναι ένα online meta search site που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 200 διαφορετικά sites κρατήσεων για περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο. Επιπλέον η trivago προσφέρει πάνω από 140 εκατομμύρια ratings για ξενοδοχεία σε συνδυασμό με 14 εκατομμύρια φωτογραφίες. Πάνω από 80 εκατομμύρια χρήστες το μήνα χρησιμοποιούν την trivago και καταφέρνουν να «γλιτώσουν» ως και 36% από τα χρήματα τους κατά μέσο όρο ανά κράτηση. Η trivago GmbH έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία ενώ διατηρεί γραφεία και σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Η trivago ιδρύθηκε το 2005 και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 49 διεθνείς πλατφόρμες.