Η Ρώμη καθαρίστηκε για τον Τζέιμς Μποντ

romi
ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Η νέα ταινία της διάσημης σειράς ταινιών του Τζέιμς Μποντ “Spectre” στάθηκε η αφορμή για μια πιο καθαρή… Ρώμη.

Το ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας φαίνεται πως… αστράφτει πλέον από καθαριότητα, μετά την απόφαση των συντελεστών της νέας ταινίας Τζέιμς Μποντ “Spectre” να το καθαρίσουν, αφού εκεί πραγματοποιούνται τα γυρίσματα.

Κι ενώ αρχικά οι κάτοικοι έδειξαν δυσφορία και αρνητική διάθεση προς την επιλογή της πόλης τους ως μέρος γυρισμάτων, φοβούμενοι ενδεχόμενες ζημιές σε μνημεία και δυσαρεστημένοι με την αύξηση της κίνησης στους δρόμους, όταν είδαν τα πρώτα αποτελέσματα της καθαριότητας, τα πνεύματα ηρέμησαν.

Απ’ ό,τι φαίνεται η ομάδα παραγωγής σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο προχώρησαν σε διάφορες δράσης πριν την εκκίνηση των γυρισμάτων, καθαρίζοντας γκράφιτι από τους τοίχους, τακτοποιώντας το θέμα των σκουπιδιών και απομακρύνοντας τα παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα με τη βοήθεια ιδιωτικής εταιρίας. Και σαν να μην έφταναν αυτά, κατά τη διάρκεια βραδινών γυρισμάτων κοντά στο Βατικανό, η παραγωγή μοίρασε ζεστά γεύματα στους άστεγους της περιοχής, δίνοντας κι έναν πιο ανθρωπιστικό χαρακτήρα στο όλο εγχείρημα.

Ο κερδισμένος της υπόθεσης; Η Ρώμη, η οποία εκτός του ότι καθαρίστηκε και «σουλουπώθηκε», εισέπραξε και 1 εκατομμύριο δολάρια χάρη στα τέλη κινηματογράφησης, ενώ οι τροχονόμοι, οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα και άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι εργάστηκαν σε πρωτοφανή νούμερα, χάρη στις γενναιόδωρες πληρωμές που τους προσφέρθηκαν ως υπερωρία.