5 ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια μέχρι 140 ευρώ

romi-kolossaio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Ο καιρός είναι καλός, η άνοιξη σας έχει πάρει τα μυαλά και μιας και σας το επιτρέπει η άδειά σας, γιατί να μην πάτε 4-5 ημέρες ένα οικονομικό ταξιδάκι στο εξωτερικό;

Πραγματοποιώντας το ταξίδι σας σε εποχή που δεν συμπίπτει με Πάσχα, Χριστούγεννα ή άλλες περιόδους αιχμής και «κλείνοντάς» το 3-4 εβδομάδες νωρίτερα, κανονίζοντας να μην είναι η αναχώρησή σας Παρασκευή ή Σάββατο, μπορείτε να κερδίσετε αρκετά χρήματα στα εισιτήρια. Με βάση αυτά, αλλά και τις προσφορές, δείτε σε ποια μέρη της Ευρώπης μπορείτε να πάτε και να έρθετε με 140 ευρώ (το πολύ).

Ρώμη (από 76 ευρώ με επιστροφή για τα τέλη Μαΐου)
Μέσα σε 2 ώρες μπορείτε να βρεθείτε στην ιταλική πρωτεύουσα και να περιπλανηθείτε στα αξιοθέατά της, από το Κολοσσαίο μέχρι το διάσημο σιντριβάνι που… πραγματοποιεί ευχές Fontana di Trevi, να περιπλανηθείτε στην περίφημη πλατεία Piazza del Popolo και την Piazza di Spagna, να επισκεφτείτε το Βατικανό και την Cappella Sistina και φυσικά να φάτε παγωτό, πίτσα και καρμπονάρα από την… πηγή, αλλά και να διασκεδάσετε στα σοκάκια του Trastevere με θέα τον Τίβερη.

Βουδαπέστη (από 140 ευρώ με επιστροφή, για τα τέλη Μαΐου)
Η αρχοντική ομορφιά της δεν ενδείκνυται μόνο για το χειμώνα και το κρύο. Την άνοιξη η Βουδαπέστη είναι πανέμορφη και σας δίνει την ευκαιρία να χαρείτε τα πάρκα της κάνοντας ποδήλατο και πικ νικ, να επισκεφτείτε το Νησί της Μαργαρίτας μήκους μόλις 3 χιλιομέτρων και πλάτους 500 μέτρων, να χαλαρώσετε σε ένα από τα πολλά και περίφημα σπα της και να περπατήσετε στη διάσημη λεωφόρο Andrássy με τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίριά της. 

www.wikipedia.com
Κωνσταντινούπολη (από 120 ευρώ με επιστροφή, για τα τέλη Μαΐου)
Στην Κωνσταντινούπολη οι επιλογές είναι πολλές: μπορείτε να παραμείνετε στο αστικό της περιβάλλον και να θαυμάσετε από κοντά την Αγιά Σοφιά, να πάρετε λίγη ατμόσφαιρα παλιάς, φτωχής εποχής στο Φανάρι, να κάνετε βαρκάδα στο Βόσπορο και να γνωρίσετε από κοντά την… επαναστατική πλατεία Ταξίμ ή να βάλετε πλώρη για τα Πριγκιπόνησα βάζοντας λίγο νησιώτικη ατμόσφαιρα στο ταξίδι σας, που θα σας φέρει στο μυαλό τον Αργοσαρωνικό.

Βαρσοβία (από 88 ευρώ με επιστροφή, για τα τέλη Μαΐου)
Μπορεί η πρωτεύουσα της Πολωνίας να «δείχνει» πολύ με τα χιόνια και τη χειμερινή της… αμφίεση, την άνοιξη, όμως, μπορείτε πολύ πιο εύκολα να την περπατήσετε και να ευχαριστηθείτε βόλτες στην παλιά πόλη που θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή με τα παλιά της κτίρια σε ξεχωριστά χρώματα, στις γεμάτες καφέ και εστιατόρια πλατείες της, στο μεγαλόπρεπο βασιλικό κάστρο στην είσοδο της παλιάς πόλης, στον καταπράσινο κήπο της Σαξονίας, που αποτελεί ένα από τα παλιότερα δημόσια πάρκα της πόλης και το πάρκο των Βασιλικών Λουτρών που είναι το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, καταλαμβάνοντας 76 εκτάρια στο κέντρο της.

Μιλάνο (από 95 ευρώ με επιστροφή, για τα τέλη Μαΐου)
Προορισμός για λάτρεις της μόδας, όπου θα θαυμάσετε καλοντυμένους Ιταλούς να περιφέρονται στους δρόμους, το Μιλάνο είναι πάντα οικονομικό στα αεροπορικά, αλλά δεν σας εγγυόμαστε ότι δεν θα ξοδέψετε τελικά τα χρήματα που γλιτώσατε από τα εισιτήρια σε… ρούχα. Τις μπουτίκ του Μιλάνου θα τις βρείτε όλες συγκεντρωμένες σε μια πλατεία, την Quadrilatero d’Oro, ενώ εκτός από ψώνια, στο Μιλάνο μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα πιο σημαντικά θέατρα του κόσμου όπου έχουν εμφανιστεί τα μεγαλύτερα ονόματα της όπερας, τη Σκάλα του Μιλάνου, αλλά και την Πινακοθήκη Brera στο ομώνυμο παλάτι που κτίστηκε τον 14ο αιώνα και τον Καθεδρικό Ναό, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης.