6 μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε πριν… γεμίσουν κόσμο

bagan-myanmar-mianmar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Τα ταξίδια είναι σαν τη μόδα: εκεί που τη μια περίοδο ένας προορισμός θεωρείται “in” την επόμενη βγαίνει… εκτός. Κι αν θέλετε να είστε “in” και να προλάβετε τις ουρές, βγάλτε εισιτήριο για τα παρακάτω μέρη όσο είναι νωρίς!

Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα νέους προορισμούς και μέρη που άλλοτε κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα αποτελούσαν κάποτε… hot προορισμούς. Κι όσοι βλέπουν μακριά, ξέρουν ότι τα παρακάτω μέρη και αξιοθέατα βρίσκονται στην άνοδό τους και πρέπει να βιαστούν αν θέλουν να τα απολαύσουν πριν μαγνητίσουν ορδές τουριστών από όλο τον κόσμο.

Μπαγκάν, Μιανμάρ
Παλιότερα κανείς δεν ήξερε για το ναό Άνγκορ Βατ στην περιοχή Άνγκορ της Καμπότζης, που αποτελεί ιερό τόπο πολλών θρησκειών, όπως του Ινδουισμού, όσο και του Βουδισμού. Σήμερα, τον ίδιο ναό μπορεί να τον δείτε και σε wallpaper στον υπολογιστή του συναδέλφου, σε 5 χρόνια, όμως, όλα δείχνουν ότι το wallpaper τουίδου συναδέλφου θα αλλάξει σε έναν από τους ναούς της Μπαγκάν. Οι ναοί της Μπαγκάν στο Μιανμάρ αποτελεούν ένα εκπληκτικό συγκρότημα με περισσότερους από 2200 βουδιστικούς ναούς και παγόδες στο κεντρικό Μιανμάρ και ένα ταξίδι με αερόστατο στην περιοχή θα μπει σιγά-σιγά στη λίστα κάθε ταξιδιώτη που είναι… μέσα στα πράγματα.

Hakuba, Ιαπωνία
Το Hakuba είναι ένα χωριό στην περιοχή Kitaazumi District, στο Nagano της Ιαπωνίας και αποτελεί έναν ανερχόμενο προορισμό για επίδοξους σκιέρ, οι οποίοι μέχρι τώρα ταξίδευαν σε κάθε άκρο της γης, από τον Καναδά, μέχρι την Αυστραλία για να βρουν τα καλύτερα resort. Στο Hakuba, που ήδη έχει αρχίσει να είναι στα πάνω του, το χιόνι περιγράφεται ως ιδανικό και οι τιμές στα lift οικονομικές.

Pai, Ταϊλάνδη
Κάποτε στα «πάνω» του ήταν το νησί Ko Pha Ngan στην Ταϊλάνδη, το οποίο αποτελούσε τον ιδανικό προορισμό για backpackers, μέχρι να γίνει εξαιρετικά δημοφιλές και να γεμίσει με κόσμο σε κάθε σπιθαμή του. Επόμενος σταθμός για τους ταξιδιώτες ήταν το Vang Vieng στο Λάος, όπου και βρήκαν τον παράδεισό τους, μέχρι κι αυτό να φθαρεί από την πολυκοσμία. Πλέον, οι ταξιδιώτες που γυρίζουν τον κόσμο κουβαλώντας στην πλάτη τους όλο τους το βιος, αρχίζουν να κατευθύνονται προς το Pai, μια επαρχιακή πόλη στη βόρεια Ταϊλάνδη και πολύ σύντομα το μέρος θα «αρπάξει» τον τίτλο του… «χίπικου» προορισμού.

Μόσταρ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Όσοι ψάχνουν για ένα κομμάτι της ανατολικής Ευρώπης που είχε πολύπαθη ιστορία, αλλά το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό, δεν χρειάζεται πλέον να πάει στην Πράγα, αλλά να κατευθυνθούν προς Βοσνία-Ερζεγοβίνη μεριά και το Μόσταρ, την πανέμορφη πόλη επί του ποταμού Νερέτβα, η οποία σιγά-σιγά στρέφει τα βλέμματα πάνω της και κερδίζει πολλούς τουρίστες από το εξωτερικό.

Λίμα, Περού
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Περού θεωρείται το επόμενο Μπουένος Άιρες για πολλούς λόγους. Καταρχάς έχει υπέροχο φαγητό, με 2 από τα 20 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου να βρίσκονται εκεί σε απόσταση μερικών τετραγώνων το ένα από το άλλο, κι επίσης τα προάστιά της, όπως το Barranco και το Miraflores έχουν ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτή του Μπουένος Άιρες, με υπέροχα bar και εστιατόρια που ικανοποιούν κάθε γούστο.

Τασμανία
Στα 200 περίπου χιλιόμετρα νότια της ηπειρωτικής Αυστραλίας, βρίσκεται η Τασμανία, ένα μεγάλο νησί που μαζί με πολλά νησιά και νησίδες συνιστά ένα από τα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστραλίας και που φαίνεται να ετοιμάζεται να «κλέψει» τη δόξα της Νέας Ζηλανδίας. Ο λόγος; Δεν υστερεί σε τίποτα από τοπία, βουνά, οινοποιεία, γαστρονομία και φιλικούς ανθρώπους. Το μόνο που, ίσως, της λείπει είναι μερικά… χόμπιτ.