Ακόμη ψάχνετε προορισμό για το τριήμερο;

pilio-damouxari
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2015

Η πιο καλοκαιρινή αργία –μετά τον δεκαπενταύγουστο- έφτασε, κάνοντάς μας δώρο ένα τριήμερο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα με ιδέες για προορισμούς που ξεχωρίζουν.

Αν και η ημέρα του Αγίου Πνεύματος δεν είναι για όλο τον ιδιωτικό τομέα αργία, παρ’ όλ’ αυτά οι περισσότεροι δεν αντιστέκονται στην ευκαιρία ενός τριημέρου ξεκούρασης, που κάθε χρόνο μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από καλοκαιρινές διακοπές. Μιας και φέτος πέφτει νωρίς, μόλις την 1η μέρα του Ιουνίου, γεμίστε την τσάντα σας με μαγιό και ανάλαφρα καλοκαιρινά ρούχα και αξιοποιήστε την ημέρα με ένα καλοκαιρινό ταξιδάκι σε προορισμούς-preview του καλοκαιριού.

Πήλιο: ξεχωριστή ομορφιά χειμώνα-καλοκαίρι
Δίπλα στην πόλη του Βόλου, το Πήλιο, με την πλούσια βλάστηση όλο το χρόνο και με τα 24 χωριά και τους δεκάδες οικισμούς μοναδικής ομορφιάς του, είναι ο ιδανικός προορισμός για όλα τα είδη των τουριστών, αφού προσφέρεται και για όσους «διψούν» για εξερεύνηση και γνωριμία με τη φύση, αλλά και για όσους θέλουν απλώς να ξεκουραστούν κάνοντας το μπάνιο τους. Η καλύτερη επιλογή για διαμονή είναι τα μεγαλύτερα χωριά, όπως Τσαγκαράδα, Πορταριά, Άγιος Ιωάννης και Ζαγορά που σας επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στα υπόλοιπα και για μπανάκι σας περιμένει ο τιρκουάζ Μυλοπόταμος, η Πλάκα, το Παπά Νερό, ο Μουρτιάς και άλλες παραλίες για κάθε γούστο.

Κύθνος: για… ιαματικό τριήμερο
Η Κύθνος είναι το νησί που θα σας δώσει την ευκαιρία να βρεθείτε σε κυκλαδίτικο τοπίο σε μόλις 2 ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου και να ζήσετε 3 μέρες σαν τις αυγουστιάτικες, καλοκαιρινές σας διακοπές. Αυτό σημαίνει να περπατήσετε στην αμφιθεατρικά χτισμένη Χώρα, όπου η κυκλαδίτικη, νησιώτικη ατμόσφαιρα κυριαρχεί και τα πλακόστρωτα δρομάκια, με τα άσπρα σπίτια, τα σκαλιά, τις εκκλησίες και τα παραδοσιακά μαγαζιά γεμίζουν σιγά-σιγά με κόσμο και άρωμα καλοκαιριού, να κάνετε τα μπάνια σας σε παραλίες, όπως ο Άγιος Σώστης, το Σχοινάρι, ο Άγιος Στέφανος, η Γαιδουρόμαντρα και τα Ποτάμια και να κάνετε τα ιαματικά σας στον παραθαλάσσιο οικισμό Λουτρά που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα. βόρεια της Χώρας και διαθέτει δύο θερμές πηγές που τα νερά τους ενδείκνυνται για τη θεραπεία ρευματικών, αρθριτικών και γυναικολογικών παθήσεων.

Σέριφος: ονειρεμένο, αιγαιοπελαγίτικο σκηνικό
Σε περίπου 2 ώρες με το ταχύπλοο (ή κάτι παραπάνω από 4 με το συμβατικό πλοίο), θα σας υποδεχτεί το λιμάνι της Σερίφου, γνωστό και ως Λιβάδι, που αποτελεί ένα πολύ όμορφο και τουριστικό μέρος, με ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβερνάκια, μπαράκια και καφενεδάκια και ένα από τα πιο καλά εξοπλισμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα, σε απόσταση 5 λεπτών από το λιμάνι -σε περίπτωση που η κατασκήνωση σας είχε λείψει. Στη Χώρα, 5 χιλιόμετρα μακριά, θα δοκιμάσετε σεριφιώτικες νοστιμιές και θα βολτάρετε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ξαποσταίνοντας στην Πλατεία Δημαρχείου και συνεχίζοντας στο ενετικό κάστρο με το εκκλησάκι του Αγ. Κωνσταντίνου, ενώ οι… 72 παραλίες της προσφέρονται να φιλοξενήσουν τις βουτιές σας, με το Καλό Αμπέλι, το Γάνεμα, τη Συκαμιά, τον Πλατύ Γιαλό και την Ψιλή Άμμο να είναι ανάμεσα στις πιο όμορφές της.

Πύλος: η Μεσσηνία στα καλύτερά της
Με θέα το Ιόνιο, στις δυτικές ακτές του νομού Μεσσηνίας, η Πύλος έχει πολλά να «καυχιέται» τα τελευταία χρόνια, αφού στα μέρη της γυρίστηκε η ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» με τον Ίθανκ Χοκ και τη Ζιλί Ντελπί, αναδεικνύοντας παγκοσμίως τις ομορφιές της, με διασημότητες από παντού να καταφτάνουν για να συνδυάσουν την πολυτέλεια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino και την αγνή, παραδοσιακή ομορφιά της περιοχής. Αν βρεθείτε προς τα εκεί για το τριήμερο, οι επιλογές σας για θάλασσες λίμνες και υγρό στοιχείο θα είναι αρκετές, με πρώτη και καλύτερη τη Βοϊδοκοιλιά βόρεια της Πύλου, ενώ αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε και το Πολυλίμνιο, σχεδόν στη μέση του δρόμου Πύλου-Καλαμάτας, όπου θα συναντήσετε ένα διαφορετικό τοπίο με λιμνούλες σε διάφορα επίπεδα, καταρράκτες και παγωμένα νερά.

Άνδρος: Κυκλάδες με… πράσινο
Η Άνδρος είναι άλλη μια έξυπνη επιλογή για νησιώτικη απόδραση σε κοντινή απόσταση, η οποία υπόσχεται να σας φέρει κοντά σε κυκλαδίτικο τοπίο, χωρίς να σας στερήσει το πράσινο, αφού είναι το κυκλαδονήσι με την πλουσιότερη χλωρίδα. Το κοσμοπολίτικο Μπατσί είναι αυτό που σίγουρα θα σας τραβήξει την προσοχή και θα σας βολέψει για διαμονή, διαθέτοντας και μια από τις πιο δημοφιλείς και… «ζωηρές» παραλίες του νησιού –γνωστή και από την ταινία «Κορίτσια στον ήλιο»-, ενώ όμορφες παραλίες ανάμεσα στις 34 του νησιού είναι η Χρυσή Άμμος και ο Άγιος Πέτρος με οργανωμένα beach bars, η παραλία «της Γριάς το Πήδημα» με το ιδιαίτερο τοπίο της, ο Ζόρκος στα βόρεια για πιο ερημικό τοπίο, το Βιτάλι και η Βόρη στα νότια και η διάσημη παραλία Άχλα, όπου οι παπαράτσι καιροφυλακτούν με το που μπει το καλοκαίρι. Η Χώρα, φυσικά, στην ανατολική πλευρά του νησιού, θα φιλοξενήσει τις βόλτες σας και παρ’ όλο που μπορεί να μην είναι η κλασική κυκλαδίτικη πρωτεύουσα, θα σας κερδίσει με την αρχοντική της αύρα.

Τζούλια Τασώνη