Ορεινό τρέξιμο, κρασί και γεύσεις ετοιμάζονται στο Μέτσοβο

ursa-trail
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2015

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται οι αγώνες ορεινού τρεξίματος «Ursa Trail» και στα «Χνάρια της Αρκούδας», ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το ξενοδοχείο-οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, που στηρίζει ενεργά τους αγώνες.

Με αγώνες ορεινού τρεξίματος με διαδρομές που περνούν μέσα από το βιότοπο της καφέ αρκούδας, μέσα από παλιά μονοπάτια που με εθελοντική εργασία έχουν καθαριστεί -και μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από τους αθλητές την ημέρα του αγώνα αλλά κι από τον καθένα μας για περίπατο ή ορειβασία- θα περάσουν την Κυριακή 24 Μαΐου στο Μέτσοβο.

Συγκεκριμένα, για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώνονται οι αγώνες Ursa Trail με συνολικό μήκος αγώνα 40 χιλιομέτρων με 2.700 μέτρα υψομετρικής διαφοράς και στα «Χνάρια της Αρκούδας» με συνολικό μήκος 18 χιλιομέτρων με 940 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Σε συνεργασία, μάλιστα με την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, το περασμένο φθινόπωρο ο καθηγητής Γιώργος Χουλιαράς μαζί με ομάδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών πραγματοποίησαν εικαστικές παρεμβάσεις σε μέρος της διαδρομής Ursa Trail, καθιστώντας την πιο ενδιαφέρουσα τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους απλούς πεζοπόρους.

Κι επειδή… νηστικό αρκούδι ούτε χορεύει, ούτε τρέχει, το ξενοδοχείο-οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ στηρίζει ενεργά τους αγώνες προσφέροντας το Pasta Party που πραγματοποιείται τη βραδιά πριν τους αγώνες. Κατά τη διάρκεια του Pasta Party το οινοποιείο θα είναι ανοιχτό στους επισκέπτες και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις, ενώ στόχος είναι να αναδειχθούν οι τοπικές γεύσεις, με τη γευστική δοκιμή των κρασιών και με τη δυνατότητα γνωριμίας με τον κόσμο του κρασιού, για όσους ενδιαφέρονται.

Αυτή η Κυριακή, σίγουρα ακούγεται ενδιαφέρουσα!

Πληροφορίες: www.metsovorace.gr