7 αφορμές για ακόμη περισσότερα ταξίδια

taksidi-taksidiotis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Τα ταξίδια ουδείς εμίσησε κι αν ψάχνετε λόγους να κλείσετε τα επόμενά σας εισιτήρια, το click@life σας έχει 7 μαζεμένους!

1. Τα ταξίδια κάνουν καλό στην υγεία με διάφορους τρόπους: βελτιώνουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων, μειώνουν το στρες και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, συμβάλλουν στη θεραπεία της κατάθλιψης και γενικά μας κάνουν πιο έξυπνους και ευτυχισμένους.

2. Η Ρωσία παράγει το περισσότερο οξυγόνο στη Γη και η Σιβηρία διαθέτει το 25% των δασών του κόσμου. Τι θα λέγατε για ένα ταξιδάκι προς τα εκεί;

3. Μη φοβάστε τα αεροπλάνα. Παρά τα τραγικά δυστυχήματα που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο, το αεροπλάνο παραμένει ο πιο ασφαλής τρόπος μετακίνησης, με την πιθανότητα θανάτου των επιβατών να φτάνει τη 1 στα 45 εκατομμύρια πτήσεις, σύμφωνα με το MIT. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πετάτε κάθε μέρα για 123 χιλιάδες χρόνια και να είστε ασφαλείς.

4. Αν θέλετε να ζήσετε διαφορετικές εμπειρίες μακριά από την πολυκοσμία και τους τουρίστες, επισκεφτείτε τη Μογγολία. Με αναλογία 2 ανθρώπων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, θεωρείται η πιο αραιοκατοικημένη χώρα του κόσμου.

5. Μέσα από τα ταξίδια τους οι άνθρωποι άλλαξαν την ιστορία. Πλήθος μεγάλων καλλιτεχνών, ζωγράφων, συγγραφέων και ποιητών άντλησαν έμπνευση από τα ταξίδια τους, ενώ ακόμη κι ο Δαρβίνος εμπνεύστηκε τις θεωρίες του από αυτά, ειδικά από το ταξίδι του στα νησιά Γκαλαπάγκος.

6. Παρ’ όλο που η Φινλανδία θεωρείται η χώρα με τις χιλιάδες λίμνες, απαριθμώντας περίπου 200 χιλιάδες, καμία χώρα δεν συγκρίνεται με τον Καναδά. Με περίπου 3 εκατομμύρια λίμνες, ο Καναδάς διαθέτει περίπου τις μισές λίμνες του κόσμου. Τι πιο όμορφο από ένα ταξίδι για να γνωρίσετε πανέμορφες λίμνες σε υπέροχο φυσικό τοπίο;

7. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στη Νορβηγία, Φινλανδία, Ισλανδία, Σουηδία, Αλάσκα και σε άλλες χώρες βόρεια του Αρκτικού Κύκλου έχετε την ευκαιρία να δείτε τον ήλιο του μεσονυχτίου, ένα μοναδικό φαινόμενο κατά το οποίο ο ήλιος είναι ορατός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.