Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς πόλεις για ταξιδιώτες;

tokio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Το ότι μια πόλη είναι πανέμορφη και ονειρεμένος προορισμός δεν εγγυάται την ασφάλεια που παρέχει στους ταξιδιώτες της. Δείτε ποιες πόλεις είναι ταυτόχρονα και ξεχωριστές και απόλυτα ασφαλείς για το επόμενό σας ταξίδι.

Υπάρχουν πολλές πόλεις, ευρωπαϊκές και μη, οι οποίες ενώ δεν υστερούν σε τίποτα σε ομορφιές, αξιοθέατα, φαγητό, διασκέδαση και φιλοξενία, ταυτόχρονα δεν αποτελούν και τους πιο ασφαλείς προορισμούς, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ταξιδιωτών.

Η Βαρκελώνη, για παράδειγμα, η πανέμορφη αυτή ισπανική πόλη, αποτελεί ταυτόχρονα και παράδεισο των…πορτοφολάδων, η Γλασκώβη παρουσιάζει υψηλά ποσοστά βίαιων εγκλημάτων και το 39% των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης δηλώνει ότι δεν αισθάνεται ποτέ απόλυτη ασφάλεια. 

Αν αγαπάτε τα ταξίδια, αλλά προτιμάτε να μένετε πάντα στην ασφαλή πλευρά, τότε οι παρακάτω πόλεις είναι για εσάς, καθώς κατατάσσονται ψηλά στη λίστα της ασφάλειας, σύμφωνα με το traveller.com.

Τόκιο
Το Τόκιο βρίσκεται πολύ ψηλά στην κλίμακα όσον αφορά τις ασφαλείς πόλεις παγκοσμίως. Εκτός της πιο κακόφημης περιοχής Roppongi, όλη η υπόλοιπη πόλη προσφέρει μια εξαιρετική αίσθηση ασφάλειας στους τουρίστες της, με τους ντόπιους να είναι ιδιαιτέρως φιλικοί και ευγενικοί. Συχνά, ο κόσμος νιώθει ασφαλής να αφήσει τις τσάντες τους μόνες τους σε πολυσύχναστους δρόμους, προκειμένου να «πεταχτεί» σε ένα μαγαζί και γενικά το Τόκιο είναι η ιδανική πόλη γι’ αυτούς που αγχώνονται υπερβολικά για την ασφάλειά τους.

Ζυρίχη
«Καθαρή», «οργανωμένη» και «ασφαλής» είναι 3 λέξεις που μπορούν να περιγράψουν σωστά και με σαφήνεια τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιβεβαιώνουν πως εκεί δεν πρόκειται να σας συμβεί τίποτα δυσάρεστο που να αφορά κλοπή. Το μόνο ίσως που μπορεί να πάει στραβά είναι να χαθείτε, αλλά μην ανησυχείτε. Κάποιος από τους πολύ οργανωτικούς και εξυπηρετικούς Ελβετούς θα μπορέσει να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. 

Σιγκαπούρη
Πρόκειται για μια πόλη που παρουσιάζει ιδιαιτέρως χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας και βρισκόταν στο νούμερο 1 όσον αφορά την προσωπική ασφάλεια στη λίστα του Economist. Ως ταξιδιώτες, δεν θα αισθανθείτε ποτέ ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο, είτε είστε για βραδινή έξοδο στην Chinatown, είτε περιπλανιέστε στα hawker centres της πόλης, όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος για φθηνό φαγητό. Οι σκληρές ποινές, μάλιστα, που επιβάλλονται για κάθε είδους έγκλημα στη Σιγκαπούρη, αποτελούν άλλον ένα λόγο που κανείς δεν τολμά να αλλάξει την καλή της φήμη.

Στοκχόλμη
Δεν θα ακούσετε ποτέ κι από κανέναν ότι η Στοκχόλμη προκαλεί αίσθημα ανασφάλειας σε όποιον την επισκέπτεται. Ο λόγος είναι ότι η σουηδική πρωτεύουσα αποτελεί μια από αυτές τις σκανδιναβικές «ουτοπίες» καθαριότητας, ασφάλειας και ευγένειας, με τις οποίες οι πιο νότιοι λαοί δεν είναι και τόσο εξοικειωμένοι. Ακόμη και στο Sodermalm, που είναι μια από τις λιγότερο καλές περιοχές, δεν θα αισθανθείτε ποτέ φόβο να περπατήσετε στο δρόμο, έστω κι αν είναι σκοτεινά.

Βερολίνο
Η ανισότητα που υπάρχει στο Βερολίνο, δεν του επιτρέπει εύκολα να σκαρφαλώνει ψηλά στις λίστες ασφάλειας και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τους σκανδιναβούς γείτονές του. Παρ’ όλ’ αυτά, οι ταξιδιώτες αναφέρουν αίσθημα ασφάλειας στην πόλη αυτή κι αν αποφύγετε συγκεκριμένες περιοχές το βράδυ, δεν έχετε τίποτα να φοβάστε, καθώς οι μικροκλοπές δεν είναι και τόσο συνηθισμένες.

Μόντρεαλ
Μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις του Καναδά, το Μόντρεαλ φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια κατοίκους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως φιλικοί και ευγενικοί από τους τουρίστες. Ειδικά αν τη συγκρίνουμε με πόλεις ανάλογου μεγέθους στα νότια των Ηνωμένων Πολιτειών, το Μόντρεαλ είναι ένας ταξιδιωτικός παράδεισος γι’ αυτούς που θέλουν να αισθάνονται χαλαρά και ανέμελα στο ταξίδι τους.