Διακοπές αλά ιταλικά στα ομορφότερα νησιά της γειτονικής χώρας

protsinta
ΤΡΙΤΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Νησιώτικες τοποθεσίες, αέρας εξωτερικού, ρομαντική ατμόσφαιρα και υπέροχη θάλασσα σε επτά νησιά της γειτονικής μας χώρας, που θα μπορούσαν εύκολα να αποτελέσουν προορισμό διακοπών για όσους θέλουν να περάσουν το φετινό καλοκαίρι αλά ιταλικά -ή απλώς θέλουν να ταξιδέψουν νοερά στη γειτονική χώρα.

Μη μένετε μόνο στη Σικελία και τη Σαρδηνία. Η Ιταλία διαθέτει 450 νησιά συνολικά, άλλα μεγαλύτερα κι άλλα μικρότερα, και λόγω της κοντινής της απόστασης από την Ελλάδα, μπορείτε εύκολα να επισκεφτείτε κάποια από αυτά φέτος το καλοκαίρι. Δείτε μερικά από τα ομορφότερα.

Προτσίντα
Στη θάλασσα της Νάπολης, το νησί αυτό κάποτε θεωρούνταν ένας προορισμός που εκτιμούσαν πολύ οι Ρωμαίοι ευγενείς. Με το γραφικό λιμάνι του και τις όμορφες τοποθεσίες έχει «πρωταγωνιστήσει» ουκ ολίγες φορές σε ταινίες («Ο ταχυδρόμος», «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ») και μυθιστορήματα, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας.

www.wikipedia.com
Λαμπεντούζα
Το πιο νότιο νησί της Ιταλίας, η Λαμπεντουζα απέχει μόλις 110 χιλιόμετρα από την ακτή της Τυνησίας, έχει συνολική έκταση 20,2 τ.χλμ και πληθυσμό 4.500 κατοίκους. Είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των λεγομένων Πελαγίων νήσων μαζί με τις νήσους Λινόζα και η φήμη του έχει εξαπλωθεί αρκετά λόγω της «παραλίας των κουνελιών», η οποία φιγουράρει συχνά πυκνά στις λίστες με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Έχει ζεστό, αφρικάνικο καιρό, ήρεμα μπλε νερά και οι φυσικές και πολιτισμικές της ατραξιόν προσελκύουν πολύ κόσμο κάθε χρόνο.

Πόντσα
Στην Τυρρηνική θάλασσα, η Ποντσα είναι διάσημη για την πανέμορφη αμμώδη παραλία της Chiaia di Luna, η οποία είναι δημοφιλής από τα ρωμαϊκά χρόνια. Το λιμάνι είναι από το πιο γραφικά και αξίζει να το εξερευνήσετε σπιθαμή προς σπιθαμή. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί, διασκεδαστικοί και θα σας διαφωτίσουν σχετικά με το πού να βρεθείτε στο νησί,  ενώ θα αποτελέσουν καλή παρέα κατά τη διαμονή σας.

Μουράνο
Παραδοσιακά γνωστό για την υαλουργία του από το 1270 και ιδιαίτερα για τις λάμπες και τα κομψοτεχνήματα από «Κρύσταλλα Μουρανο», το νησί αυτό βρίσκεται στη Λιμνοθάλασσα της Βενετίας, στη βόρεια Ιταλία. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία συστάδα νησίδων που χωρίζονται από στενά κανάλια και συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες, όπως και η ίδια η Βενετία και αποτελεί must προορισμό, ειδικά αν βρίσκεστε στη Βενετία.

Κάπρι
Θέρετρο από την εποχή της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, στην Τυρρηνική θάλασσα, στην περιφέρεια της Καμπανίας, στην Επαρχία της Νάπολης, το όμορφο νησί διαθέτει ακόμα και σήμερα ερείπια από τις ρωμαϊκές βίλες, τις οποίες επισκέπτονται οι τουρίστες. Παρά τα αρχαία του, όμως, έχει πολλά να προσφέρει στους μοντέρνους ταξιδιώτες, με τα resort και τις φυσικές ομορφιές του. Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται ψηλά στις θέσεις με τα πιο δημοφιλή νησιά του κόσμου. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε το μικρό λιμάνι Μαρίνα Πίκολα, το Μπελβεντέρε Τραγκάρα, τους ασβεστολιθικούς βράχους που προβάλλουν πάνω από τη θάλασσα (τα Φαραλιόνι), την πόλη του Ανακάπρι και τη Γαλάζια Σπηλιά.

Λεβάντσο
Δυτικά της Σικελίας, στη Μεσόγειο, το Λεβαντσο είναι γνωστό για τις νεολιθικές τοιχογραφίες σε σπηλιές. Ειδικότερα η σπηλιά Grotta del Genovese είναι ένα από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Αφού τριγυρίσετε στα γραφικά στενά και εντρυφήσετε στην ιταλική κουλτούρα, οι βουτιές, η ηλιοθεραπεία, οι καταδύσεις και το snorkeling στη θάλασσα δεν θα σας αφήσουν να βαρεθείτε.

Παναρέα
Το έβδομο μεγαλύτερο νησί των Αιολίδων νήσων με έκταση 3,4 τ. χλμ. και πληθυσμό μόλις 241 κατοίκους σας υπόσχεται ηρεμία και ξεκούραση. Ακόμη όμως κι αν ανήκετε στους πιο δραστήριους ταξιδιώτες, έχετε επιλογές, αφού το μέρος ενδείκνυται για scuba diving, ενώ είναι διάσημο και για τις θερμές πηγές του. Στο βυθό του υπάρχουν βυθισμένα πλοία, εξού και προτιμάται για καταδύσεις, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο σικ προορισμούς προσελκύοντας πλούσιους, διάσημους και fashionistas τουρίστες.