Το φαρμακείο του ταξιδιώτη...

to-farmakeio-tou-taksidioti

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Είτε πάτε στην Κένυα είτε στο Παρίσι, ο κίνδυνος είναι πάντα ο ίδιος και καραδοκεί παντού. Φτιάξτε ένα μικρό και ελαφρύ φαρμακείο με τα απολύτως απαραίτητα και αντιμετωπίστε με πλήρη ετοιμότητα κάθε τι απρόοπτο...

Είτε πάτε στην Κένυα είτε στο Παρίσι, ο κίνδυνος είναι πάντα ο ίδιος και καραδοκεί παντού. Φτιάξτε ένα μικρό και ελαφρύ φαρμακείο με τα απολύτως απαραίτητα και αντιμετωπίστε με πλήρη ετοιμότητα κάθε τι απρόοπτο...

Όχι, δεν θα αντιμετωπίσετε την Σκύλα και τη Χάρυβδη στο ταξίδι σας. Ούτε θα παλέψετε με άγρια θηρία στη μέση της άνυδρης Σαχάρας. Μπορεί το μέρος που επισκέπτεστε να είναι ιδιαίτερα πολιτισμένο, όμως τα απρόοπτα ατυχήματα δεν γνωρίζουν από κουλτούρες και πολιτισμούς. Προμηθευτείτε λοιπόν με τα απολύτως απαραίτητα και ξεγνοιάστε.

Τσιρότο, καλέ μου φίλε!

Το εκθεσιακό κέντρο που έπρεπε να επισκεφθείτε μετρούσε… χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα με αποτέλεσμα τα αναπαυτικά σας παπούτσια να μετατραπούν σε μέγγενες! Μετά βίας περπατάτε στο ξενοδοχείο και αναζητάτε κάτι να σας ανακουφίσει.

Λύση: Μικρό, φθηνό, αυτοκόλλητο και… σωτήριο. Το γνωστό σε όλους μας αυτοκόλλητο τσιρότο θα σας επιτρέψει να περπατήσετε ξανά. Το εν λόγω προϊόν είναι ιδανικό και για περιπτώσεις τραυματισμού ή αμυχών προκειμένου να αποφύγετε τη μόλυνση.

Χαπάκια για παν ενδεχόμενο...

Ένας ξαφνικός και επίπονος πονοκέφαλος ή μια ανεξήγητη διάρροια, δεν είναι και τόσο τραγικά ιατρικά περιστατικά, όταν μας συμβαίνουν στο σπίτι. Τι γίνεται όμως, όταν το κεφάλι σας πάει να σπάσει στη μέση του Σινικού Τείχους;

Λύση:Κάποια βασικά φάρμακα (για πονοκέφαλο, διάρροια, αντιπυρετικά κ.λπ.) θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας σε κάθε ταξίδι. Σκοπός είναι να μπορείτε να αντιμετωπίσετε τέτοια μικροεπεισόδια εύκολα και γρήγορα χωρίς να σας χαλάσουν το ταξίδι.

Μην ξεχάσετε τα βασικά...

Κοπήκατε άσχημα και πλησιέστερο φαρμακείο είναι… κλειστό! Νομίζετε πως ανεβάζετε πυρετό αλλά στο ξενοδοχείο το θερμόμετρο έσπασε… Όχι δεν καταστροφολογούμε. Απλά, σας παρουσιάζουμε μερικές πιθανές αναποδιές που ίσως συναντήσετε στο ταξίδι σας.

Λύση: Ένα μικρό ψαλιδάκι-που σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς ασφαλείας θα πρέπει να βάλετε στη βαλίτσα σας και όχι σε τσάντα στην καμπίνα του αεροσκάφους, ένα μπουκαλάκι οινόπνευμα και ένα ιώδιο σε ταξιδιωτική συσκευασία, ένα θερμόμετρο χωρίς υδράργυρο και ένα πακετάκι αποστειρωμένες γάζες δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από τη βαλίτσα σας.

Λεξικό ή διαδίκτυο δίνουν τη λύση!

Σε μια γευστική σας περιπλάνηση στο μαγευτικό κόσμο της ασιατικής κουζίνας, κάτι σας πείραξε και ξυπνήσατε στο ξενοδοχείο γεμάτοι εξανθήματα που δεν ξέρετε τι μπορεί να είναι και πως θα τα αντιμετωπίσετε.

Λύση: Εδώ οι λύσεις είναι οι εξής δύο: λεξικό ή Internet! Πάντα να ταξιδεύετε με ένα λεξικό της γλώσσας της χώρας του προορισμού σας ώστε να μπορείτε να πείτε έστω τα βασικά στον φαρμακοποιό ή γιατρό που ενδεχομένως να μην ξέρει λέξη αγγλικά! Μια άλλη λύση είναι το Internet, όπου μπορείτε να κάνετε μια πρώτη, εντελώς πρόχειρη «διάγνωση» της κατάστασής σας και στη συνέχεια να αναζητήσετε το κοντινότερο φαρμακείο ή νοσοκομείο της περιοχής ή πιο απλά να βρείτε στην τοπική διάλεκτο τις λέξεις που περιγράφουν την κατάστασή σας.