Ίμπιζα: and the party goes on...

impiza-and-the-party-goes-on

ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Αν ανήκετε σε αυτούς που λατρεύουν το καλοκαίρι αλλά έχετε κουραστεί από το «σκηνικό» των ελληνικών νησιών και αναζητάτε κάτι διαφορετικό δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την Ίμπιζα, το νησί που συνδέει άρρηκτα την ύπαρξή του με τον καυτό ήλιο και την ατελείωτη διασκέδαση.

Η ιδιόμορφη μεσογειακή αρχιτεκτονική του, σε συνδυασμό με τις απέραντες αμμουδερές παραλίες του, ευθύνονται για το «παρατσούκλι» της Ίμπιζα: το «λευκό νησί».

Το νησί που τα τελευταία χρόνια θεωρείται ο παράδεισος της νυχτερινής διασκέδασης, έγινε ευρύτερα γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν οι χίπις το επέλεξαν ως ένα από τα μεσογειακά «καταφύγιά» τους.

Το «λευκό» νησί

Σήμερα, η Ίμπιζα κατακλύζεται κυρίως από νέους από όλες τις γωνιές του πλανήτη που συρρέουν μαζικά στο μικροσκοπικό νησάκι, με μοναδικό σκοπό την ατελείωτη διασκέδαση, αλλά δεν παύει να φιλοξενεί και ανθρώπους κάθε ηλικίας που την επισκέπτονται για τις μοναδικές παραλίες της και το ατμοσφαιρικό «σκηνικό» της.

Πώς θα πάτε:

Η Ίμπιζα ανήκει στο σύμπλεγμα των Βαλεαρίδων νήσων, μαζί με τις κοσμοπολίτικες Μαγιόρκα και Μινόρκα. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ισπανία και αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών που εγκαταλείπουν χωρίς δισταγμό τις πανέμορφες ισπανικές μεγαλουπόλεις για να την επισκεφθούν.

Ο ευκολότερος τρόπος για να πάτε στην Ίμπιζα είναι να πάρετε το αεροπλάνο από τα αεροδρόμια της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, της Βαλέντσια ή ακόμη και της γειτονικής Μαγιόρκα, αλλά εναλλακτικά μπορείτε να πάτε και με πλοίο, που σίγουρα θα δώσει στο ταξίδι σας πιο ρομαντική νότα. Από το αεροδρόμιο της Ίμπιζα, η πρόσβαση σε όλες τις κεντρικές πόλεις και τα χωριά του νησιού είναι ιδιαίτερα εύκολη είτε με την τοπική συγκοινωνία είτε με κάποιο αυτοκίνητο που θα νοικιάσετε. Να θυμάστε πώς λόγω του μικρού μεγέθους του νησιού, κανένα χωριό ή πόλη δεν απέχει πάνω από 1 ώρα οδικώς από την πρωτεύουσα.

Paradise island…

Πέρα από την αχαλίνωτη διασκέδαση, στην οποία θα επιδοθείτε με την ψυχή σας, μπορείτε να επισκεφθείτε και πολλά μέρη που σίγουρα θα σας γοητεύσουν με τη μοναδικότητά τους. Η Ίμπιζα είναι εξίσου γνωστή και για τις εξαίσιες παραλίες της με τις απέραντες αμμουδιές και τα κρυστάλλινα, παραδεισένια νερά.

Για να πάρετε μια πρώτη γεύση εξωτικής ομορφιάς, επισκεφθείτε την Playa d’en Bossa, που απέχει μόλις 4 χλμ. από την Ίμπιζα και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μαγευτικό σύμπλεγμα νησιών Malvinas. Αν σταθείτε τυχεροί και προσφερθεί κάποιος ντόπιος να σας περάσει με τη βάρκα στα νησιά Malvinas, βουτήξτε στα σμαραγδένια νερά και μακαρίστε την τύχη σας.

Αν πάλι η τύχη δεν σας χαμογελάσει και δεν περάσετε απέναντι, μην στεναχωριέστε καθόλου. Παραδεισένιες παραλίες, όπως η Cala Talamanca και η Cala Lionga, θα σας χαρίσουν ανεπανάληπτες στιγμές.

Επόμενος σταθμός σας το γραφικό χωριουδάκι Santa Eulalia, με το ιδιαίτερο χρώμα και τις αξέχαστες παραλίες Playa de Santa Eulalia, Cala Blanca και Es Canar. Μη διανοηθείτε να… ξεχάσετε το μαγιό σας στην Ελλάδα γιατί θα το μετανιώσετε πικρά. Οι παραλίες των Βαλεαρίδων αποτελούν πραγματική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη.

Στάση και στο χωριό San Juan με τις αμμουδερές παραλίες Cala Sant Vincent, Cala Portinaixt και Cala Xarraca. Στο San Juan, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τη διάσημη σπηλιά Cueva des es Cuieram, με το μοναδικό στο νησί καρχηδονιακό ιερό στο εσωτερικό της.

Λίγα χιλιόμετρα μετά ακολουθεί το χωριουδάκι San Miguel με τη σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά ενώ σε σχετικά μικρή απόσταση θα συναντήσετε και την πόλη San Antonio, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Ίμπιζα. Στην κομψή αυτή πόλη μπορείτε να κολυμπήσετε στις απέραντες παραλίες που βρίσκονται απέναντι από το νησάκι Margalida.

Έχετε ωστόσο υπ’ όψιν σας ότι καθώς σουρουπώνει, οι παραλίες αυτές γεμίζουν νέους που στήνουν πρωτότυπα υπαίθρια πάρτι και «προθερμαίνονται» για τη βραδινή διασκέδαση που θα ακολουθήσει (κάτι σαν το δικό μας Super Paradise της Μυκόνου…).

Η εξερεύνηση συνεχίζεται…

Η στάση στο χωριό San Jose επιβάλλεται για να θαυμάσετε ίσως την πιο όμορφη εκκλησία του νησιού ενώ αν ζεσταθείτε, ρίξτε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της Cala d’ Or, Cala Bassa, Cala Tarida και Es Vedra. Συμβουλή μας ωστόσο είναι να επιλέξετε τις παραλίες που βρίσκονται στα νότια του νησιού καθώς δεν συγκεντρώνουν τόσο κόσμο όσο οι βόρειες και είναι εξίσου μαγευτικές.

Στα νότια επίσης θα βρείτε και το σπήλαιο Ses Fontelles με τις θαυμάσιες προϊστορικές ζωγραφιές στα τοιχώματα.

Η πρωτεύουσα Ίμπιζα (Eivissa)

Και αφού ολοκληρώσετε τις εξερευνήσεις στα μαγευτικά χωριά και τις παραλίες του νησιού, ώρα για χαλάρωση και διασκέδαση στην υπέροχη πόλη της Ίμπιζα (ή αλλιώς Eivissa). Φορέστε αθλητικά παπούτσια για να την εξερευνήσετε και να περπατήσετε στις γραφικές ανηφοριές της.

Βρίσκεται χτισμένη πάνω σε λόφο, προσφέροντας μοναδική θέα στους επισκέπτες της. Καταστήματα κάθε είδους και πάγκοι μικροπωλητών χρωματίζουν το δρόμο σας καθώς περπατάτε ανέμελα μυρίζοντας τον θαλασσινό αέρα.

Αν θέλετε να γνωρίσετε το πραγματικό πρόσωπο της Ίμπιζα, επιλέξτε το Dalt Vila, το ιστορικό κομμάτι της πόλης που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου και διαθέτει αξιόλογα μνημεία, όπως τον Καθεδρικό ναό Santo Domingo του 16ου αιώνα, το αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή και το Museo Monografico del Puig des Molins, που φιλοξενεί μια αρχαία νεκρόπολη στο υπόγειό του!

Σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από την πόλη βρίσκεται και το θέρετρο Talamanca που φιλοξενεί και μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του νησιού. Πριν την βραδινή έξοδό σας αναζητήστε κάποιο εστιατόριο σε μεσαιωνικό στυλ και απολαύστε ένα αξέχαστο δείπνο σε μοναστηριακό τραπέζι υπό το φως των κεριών…

Party time is any time and any time is party time!

Η Ίμπιζα διαθέτει την εντονότερη και την πιο ρυθμική νυχτερινή ζωή του πλανήτη! Αναρίθμητες pubs, disco και clubs κάθε είδους στοιβάζονται το ένα δίπλα στο άλλο και οι επισκέπτες κυριολεκτικά δεν προλαβαίνουν να μπαινοβγαίνουν…

Στο Carrer de Barcelona, θα βρεθείτε περικυκλωμένοι από αναρίθμητα clubs και δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε, όπως άλλωστε και στην άλλη διάσημη «μπαρογειτονιά», την Garrer de Garijo Cipriano. Ξέφρενα πάρτι, happenings όπως ο άφθονος αφρός που χύνεται στην πίστα και «πνίγει» τους clubbers και κυρίως διάσημοι dj από όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη καθιστούν εδώ και χρόνια την Ίμπιζα ως τον απόλυτο καλοκαιρινό-και όχι μόνο προορισμό. Αν ανήκετε στους αμετανόητους clubbers επισκεφθείτε το www.loveibiza.net για να μάθετε τα τελευταία νέα από το μέτωπο της καυτής διασκέδασης.

Τα πιο δυνατά ονόματα της νυχτερινής Ίμπιζα είναι τα Amnesia Club, Pacha, Space, Es Paradis και Eden ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότερες «αφίξεις» προστίθενται στον μακρύ νυχτερινό κατάλογο.

Πριν από τη βραδινή σας διασκέδαση, επιλέξτε κάποιο ρομαντικό εστιατόριο από τα πολλά της πόλης, που διαθέτουν ταράτσες με μοναδική θέα και κάντε μια βόλτα στα γύρω καταστήματα για να αγοράσετε πρωτότυπα σουβενίρ από τον «πλανήτη πάρτι», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται το έξαλλο νησί.

Αν τέλος θέλετε να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία και να «χαθείτε» ατενίζοντας το πέλαγος των Βαλεαρίδων παρέα με lounge μουσική και «δυνατά» ηλιοβασιλέματα, πιάστε μια θέση στο Café del Mar ή στο Café Savannah. Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί και την ψυχή σας…

Tips:

-Αν ο χρόνος σας το επιτρέπει, επισκεφθείτε και τα κοντινά νησιά Μαγιόρκα και Μινόρκα. Διαθέτουν και τα δύο μοναδικές ομορφιές που θα σας καθηλώσουν. Μίνιο κρουαζιέρες και στα τρία νησιά αποτελούν ίσως τον καλύτερο τρόπο για να πάρετε μια «γεύση» και από τις Βαλεαρίδες.

-Στη Μαγιόρκα αλλά και στις υπόλοιπες Βαλεαρίδες θα βρείτε εν αφθονία τα γνωστά μαργαριτάρια «μαχόρικα». Είναι αρκετά φθηνότερα από εδώ και να θυμάστε πώς ανήκουν στα καλύτερα του κόσμου.

-Για άρωμα…Καραϊβικής αναζητήστε το νησάκι Fromentera που θα προσεγγίσετε με σκάφος ή πλοιάριο από την Ίμπιζα και που διαθέτει σμαραγδένια νερά και χρυσαφένια άμμο.

ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ