6 τρόποι να ταξιδεύετε no budget

taksidiotis-tourista-taksidi
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ταξίδι στον κόσμο με άδειο πορτοφόλι; Ναι, ίσως και να είναι εφικτό με τους παρακάτω τρόπους.

ίσως έχετε συναντήσει ταξιδιώτες που αποφασίζουν να περιπλανηθούν στον κόσμο με ένα σακίδιο με τα απολύτως απαραίτητα και λίγα χρήματα στην τσέπη. Σύμφωνα με τη δική τους πεποίθησηκ, αν θες πραγματικά να γυρίσεις τον κόσμο και μπορείς να βγεις από το πλαίσιο που θέλει τις διακοπές συνώνυμες του clubbing και του spa σε κάποιο ξενοδοχείο, το εγχείρημα είναι εφικτό με πενιχρά μέσα. Δείτε πώς!

Νοικιάστε το σπίτι σας ή κάντε ανταλλαγή σπιτιών
Αν έχετε δει την ταινία The Holiday κι έχετε δικό σας σπίτι, τότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Sites όπως το www.homeexchange.com/en/, το http://app.nightswapping.com/en/ και το www.homebase-hols.com/ μπορούν να σας δείξουν τον ανέξοδο τρόπο διαμονής στο μέρος που επιθυμείτε με την ανταλλαγή σπιτιών. Αρκεί να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των υποψηφίων.

Κάντε housesitting
Σε περίπτωση που δεν έχετε σπίτι να διαθέσετε προς ανταλλαγή ή δεν αισθάνεστε άνετα στην ιδέα ότι ξένοι κατοικούν στο σπίτι σας, υπάρχει και η επιλογή του housesitting, δηλαδή να αναλάβετε την επιμέλεια ενός σπιτιού του οποίου οι ιδιοκτήτες λείπουν. Χρησιμοποιήστε τα social media ή το www.housecarers.com/ για να βρείτε υποψήφιο σπίτι.

Γίνετε εθελοντές
Μπορείτε να ταξιδέψετε τον κόσμο και ταυτόχρονα να παράγετε κοινωνικό έργο βοηθώντας, για παράδειγμα, στο χτίσιμο σχολείων. Σε αυτή την επιλογή μένετε με τους υπόλοιπους εθελοντές δωρεάν στα καταλύματα που ο εκάστοτε φορέας διοργάνωσης έχει εξασφαλίσει. Επισκεφτείτε το www.elix.org.gr/index.php/el/be-volunteer-gr/workcamps-gr/workcamp-abroad για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να δείτε από πού μπορείτε να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας.

Κάντε οτοστόπ
Ξεχάστε για λίγο την ταινία «Το οτοστόπ του τρόμου» και αξιοποιήστε τη δυνατότητα να σας μεταφέρει κάποιος με το αυτοκίνητό του, χωρίς κόστος, κάνοντας οτοστόπ. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να βγείτε στο δρόμο κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση, αλλά να ψάξετε σε site όπως το www.hitchhikers.org ή σε ταξιδιωτικά forum όπως το www.lonelyplanet.com/thorntree/ και να βρείτε την άκρη μέσω αυτών. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το άτομο με το οποίο θα συνταξιδέψετε και εκτός από διακοπές να κοινωνικοποιηθείτε.

Δουλέψτε σε ένα hostel με ανταλλαγή τη διαμονή
Ψάξτε για hostel στον τόπο προορισμού σας και μιλήστε με τον ιδιοκτήτη ή τον διευθυντή προκειμένου να παράσχετε κάποιου είδους εργασία με ανταλλαγή τη διαμονή. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δουλειά πριν ακόμη φτάσετε στην πόλη που θα επισκεφτείτε, μέσω sites όπως το www.hostelworld.com.

Κάντε αγροτουρισμό
Μείνετε σε ένα αγρόκτημα και ζήστε για λίγο τη γεωργική ζωή, κάνοντας αγροτουρισμό που θα σας εξασφαλίσει τη στέγη σας δωρεάν. Υπάρχει, μάλιστα κι ένα διεθνές δίκτυο, το World-Wide Opportunities on Organic Farms, το οποίο συγκεντρώνει ευκαιρίες τέτοιου είδους τουρισμού για εθελοντές. Με ένα μικρό κόστος, μέσω του www.wwoof.org θα έχετε πρόσβαση σε μια λίστα με φάρμες στον τόπο προορισμού σας, έτσι ώστε να επικοινωνήσετε και να οργανώσετε την επόμενή σας…αγροεμπειρία, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδα, μπείτε στο http://agroxenia.net/.