Ξενοδοχεία στον κόσμο πέρα από κάθε φαντασία

floating-house
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Αν η ταξιδιωτική σας εμπειρία θέλετε να επεκτείνεται και στη διαμονή σας, τα παρακάτω περίεργα ξενοδοχεία σε διάφορα μέρη του κόσμου, θα σας συγκλονίσουν.

Κάποιοι δεν αρκούνται σε ένα απλό δωμάτιο για τη διαμονή τους, ούτε αναζητούν πολυτέλειες τύπου σπα και πισίνες. Θέλουν απλώς να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να κάνουν το ταξίδι τους ακόμα πιο ξεχωριστό, ακόμη και μέσα από το μέρος που θα διανυκτερεύσουν. Κι αν καταφέρουν να μείνουν σε κάποιο από τα παρακάτω… σίγουρα θα το καταφέρουν. 

Floating House, Λονδίνο, Αγγλία
Στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου επιπλέει ένα σπίτι. Το σπίτι αυτό έχει σαλόνι, 2 υπνοδωμάτια, μπάνιο και κήπο και όποιος το νοικιάσει, περνάει μπροστά από το Μάτι του Λονδίνου, από το παλάτι του Westminster, το Τσέλσι και άλλα μέρη, ενώ κάθεται στο σαλόνι του.

HI-Ottawa Jail Hostel, Καναδάς
Θα θέλατε να δείτε πώς είναι να ζει κάποιος σε κελί, αλλά η τιμιότητά σας δεν θα σας έστελνε ποτέ στη φυλακή; Μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία, χωρίς να χάσετε την ελευθερία σας, στο εν λόγω hostel, το οποίο υπήρξε φυλακή μέχρι το 1972, αλλά όταν αργότερα αγοράστηκε και αξιοποιήθηκε ως hostel, οι υπεύθυνοι άφησαν κάποια μέρη του ανέπαφα, προκειμένου να αφήσουν τον κόσμο να ζήσει την εμπειρία της φυλακής, εκ του ασφαλούς. Σε βικτωριανή αρχιτεκτονική και ατμόσφαιρα, το HI-Ottawa Jail Hostel κάνει ακόμη και τους πιο τολμηρούς να ανατριχιάζουν.

Dog Park Bark Inn, Idaho, Η.Π.Α.
Το πανδοχείο αυτό έχει σχήμα σκύλου και ονομάζεται "Sweet Willy". Στο εσωτερικό του υπάρχουν διάφορα επίπεδα, ενώ υπάρχει κρεβάτι ακόμη και στο στόμα του σκύλου. Φανταζόμαστε ότι, λογικά, επιτρέπει και τα κατοικίδια.

Propeller Island City Lodge, Γερμανία
Το αλλόκοτο αυτό ξενοδοχείο στο Βερολίνο σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Lars Stroschen, ο οποίος δημιούργησε μια διαφορετική εμπειρία σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Είστε κουρασμένοι; Κλείστε το δωμάτιο padded, το οποίο είναι τριγύρω σαν μαξιλάρι. Έχετε βαρεθεί την καθημερινότητα; Κλείστε το «άνω-κάτω» δωμάτιο (φωτό) όπου όλα είναι ολίγον… ανάποδα.

Β©XDachez.com / Xavier Dachez
Hotel de Glace, Κεμπέκ, Καναδάς
Αυτό είναι το μοναδικό ξενοδοχείο από πάγο της βόρειας Αμερικής κι όσο κι αν έχουμε ακούσει πολλές φορές γι’ αυτού του τύπου τα ξενοδοχεία, η αίσθηση παραμένει περίεργη. Βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από την πόλη του Κεμπέκ κι έχει προσελκύσει περισσότερους από 70 χιλιάδες επισκέπτες τους χειμώνες από το 2001 που έχει ανοίξει. Τα ταβάνια στη μεγαλόπρεπη αυτή κατασκευή φτάνουν μέχρι και τα 6 μέτρα ύψος, ενώ υπάρχει και εκκλησάκι από πάγο για γάμους, το οποίο εκτιμάται δεόντως.

Das Park Hotel, Αυστρία
Το Das Park Hotel δημιουργήθηκε από το σχεδιαστή Andreas Strauss, ο οποίος καθάρισε τεράστιους σωλήνες και τους αξιοποίησε για να φτιάξει δωμάτια μέσα στο πάρκο. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν κωδικό πρόσβασης online προκειμένου να μείνουν σε αυτά και στο τέλος πληρώνουν ανάλογα με το κατά πόσο τους ευχαρίστησε η διαμονή τους.

www.wikipedia.com
Jumbo Hostel, Σουηδία
Ένα hostel διαφορετικό απ’ τα άλλα, το Jumbo Hostel στη Σουηδία είναι αυτό ακριβώς που λέει και η ονομασία του: ένα εκτός λειτουργίας Boeing 747 που έχει μετατραπεί σε hostel 27 δωματίων, ενώ υπάρχει αρκετός χώρος και για bar, café και αίθουσα συνεδριάσεων εντός. Κι αν έχετε φόβο με τα αεροπλάνα, μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει το έδαφος.

Hobbit Motel, Νέα Ζηλανδία
Όσοι πιστοί και λάτρεις του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και των χόμπιτ προσέλθετε στο Πάρκο Woodlyn Park στην Otorohanga της Νέας Ζηλανδίας και ζήστε το όνειρο στο Hobbit Motel. Εκεί οι επισκέπτες απολαμβάνουν μπάνιο και ύπνο σε ειδικά σχεδιασμένα και επιπλωμένα δωμάτια που θυμίζουν τις κινηματογραφικές ταινίες του «Άρχοντα» (μην ανησυχείτε, χωράτε ακόμη κι αν είστε 2 μέτρα), ενώ ακόμη και όσοι δεν είναι fan του Tolkien, το Woodlyn Park σας προσφέρει κι άλλα είδη καταλυμάτων με θέμα τον Τιτανικό, τρένα, αεροπλάνα κ.ο.κ.

Cappadocia Yunak Evleri Cave Hotel, Τουρκία
Όσοι τουρίστες φτάσουν ποτέ μέχρι το αρχαίο τούρκικο χωριό Urgup, μπορούν να βρουν στέγη και άνεση μέσα σε ένα λόφο. Κυριολεκτικά. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι σκαλισμένο μέσα στο βουνό και περιλαμβάνει 6 σπίτια-σπηλιές και 30 δωμάτια του 5ου και 6ου αιώνα.