4 κοντινοί παραθαλάσσιοι προορισμοί για το Σαββατοκύριακο

galaksidi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Αποφύγετε τις ταλαιπωρίες και τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων, πάρτε το αυτοκίνητο, βάλτε πρώτη και αποδράστε από τη δύσκολη καθημερινότητα, σε παραθαλάσσιους προορισμούς που ενδείκνυνται για Σαββατοκύριακο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο κάντε τις βουτιές σας εκτός Αθηνών και Αττικής, χωρίς να χρειαστεί να κλείσετε εισιτήρια, να σηκωθείτε νωρίς το πρωί και να ταξιδέψετε ώρες ατελείωτες. Οι παρακάτω επιλογές δε σας στέλνουν πολλές ώρες και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά εγγυώνται να σας κάνουν να νιώσετε ότι έχετε πραγματικά αποδράσει από τη δύσκολη πραγματικότητα.

Γαλαξίδι

Στο Νομό Φωκίδας και περίπου 215 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα, το Γαλαξίδι θα σας κάνει να μη μετανιώσετε την απόφασή σας να απαρνηθείτε τα κοντινά νησιά και να παραμείνετε στη στεριά. Ο παραδοσιακός του χαρακτήρας με τα παλιά αρχοντικά, τις στρωμένες με βότσαλα αυλές, τα γραφικά μαγαζάκια του, το πάρκο και τις ταβέρνες θα καλύψουν την ανάγκη σας για καλοκαιρινό τοπίο και αίσθηση. Για μπάνιο μπορείτε να κατευθυνθείτε στους Άγιους Πάντες που διαθέτουν την ομώνυμη, δημοφιλή παραλία, στην οργανωμένη παραλία Καλαφάτης, στον κοσμοπολίτικο Προφήτη Ηλία ή να προτιμήσετε την ηρεμία σας στην Αμμούδα, μια πολύ μικρή αμμώδης παραλία στην οποία φτάσετε από σύντομο χωματόδρομο, με παράκαμψη από τον παραλιακό δρόμο Ιτέας-Γαλαξιδίου.

Επίδαυρος

Με ιστορία που συγκλονίζει, φύση που οργιάζει και πολιτισμό που καθηλώνει, η Επίδαυρος είναι μια εύκολη λύση για απόδραση, η οποία κρύβει πολλές διαστάσεις. Κι αυτό γιατί εκτός από μπάνιο στις παραλίες της, οι οποίες δεν συγκλονίζουν μεν, αλλά προσφέρονται για ένα δροσιστικό μπάνιο, ειδικά στην Παλιά Επίδαυρο και το βοτσαλωτό Γαλάσι, η Επίδαυρος έχει πολλά με το οποία μπορεί να γεμίσει την απόδρασή σας. Μια βόλτα στη Νέα Επίδαυρο και το Κάστρο της θα σας εντυπωσιάσουν κι αν βρεθείτε ως εκεί, δεν πρέπει να παραλείψετε να παρακολουθήσετε μια παράσταση στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο, το οποίο πλημμυρίζει με συναισθήματα κάθε επισκέπτη του, από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εδώ κι αν σας ενδιαφέρει να συνδυάσετε διακοπές και θεάματα, κάντε κλικ εδώ.

Ναύπακτος

Γραφική, ατμοσφαιρική, η Ναύπακτος είναι μια πόλη παντός καιρού, αφού μπορεί με επιτυχία να συνδυάσει και βουνό και θάλασσα. Εσείς ξέρουμε ότι εν προκειμένω θα προτιμήσετε τη θάλασσα, γι’ αυτό σας προτείνουμε μπάνιο στο Γρίμποβο και την Ψανή ή στις λίγο πιο μακρινές, αλλά όμορφες παραλίες όπως στη Χιλιαδού, στο Καλαμάκι, στη Λιμνοπούλα και το Μοναστηράκι. Αν παρ’ όλ’ αυτά, όμως, έχετε όρεξη να συνδυάσετε και τα δύο, μιας και σας προσφέρονται, περιπλανηθείτε και στην ορεινή Ναυπακτία και τα «φωλιασμένα» χωριά της Πλάτανος, Γραμμένη Οξιά, Άνω Χώρα, Κλεπά, Σίμος, Αράχοβα κ.ά, απολαμβάνοντας τη φύση και το δάσος. Κι όταν έρθει το βράδυ, τα μπαράκια του Κάστρου σας περιμένουν για ποτό.

Πόρτο Χέλι

Με μόλις 2 ώρες οδήγησης από την Αθήνα, το Πόρτο Χέλι, στο νότιο άκρο της Ερμιόνης της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, θα σας πάρει μακριά από το αστικό περιβάλλον και θα σας εμπνεύσει να απελευθερώσετε την καλοκαιρινή σας διάθεση, χωρίς να σας κουράσει. Με τον παραλιακό του δρόμο να κρατά το ρυθμό, το Πόρτο Χέλι ενδείκνυται για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο, για εσάς που δεν θέλετε να κουραστείτε, ούτε να σας «φάνε» οι δρόμοι. Κάθε είδους μαγαζί, εστιατόριο κ.ο.κ. θα το βρείτε εκεί κι αν θέλετε να βγείτε παραέξω, κατευθυνθείτε προς την παραδοσιακή κωμόπολη του Κρανιδίου στα 7 χιλιόμετρα από το Πόρτο Χέλι, για αλλαγή παραστάσεων και βόλτα.