Ας ανακαλύψουμε τις ομορφότερες Βρετανικές ακτές

bretania
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Κάποιες αποτελούνται από αμέτρητα βότσαλα, άλλες ενδείκνυνται για surfing ή πικ νικ, ενώ άλλες έχουν βραβευτεί!

Πάμε λοιπόν, να δούμε κάποιες από τις καλύτερες βρετανικές ακτές, όπως τις επέλεξαν οι αναγνώστες του skyscanner.net:

Chesil Beach, Dorset

Αυτή η αχανής βρετανική ακτή αποτελείται, σύμφωνα με τα διεθνή δημοσιεύματα, από περισσότερα από 180 δισεκατομμύρια βότσαλα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της έχει διαχωριστεί από την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα με μια τεράστια υδάτινη έκταση αλμυρού νερού, γνωστό ως Fleet Lagoon και αποτελεί κομμάτι της Jurassic Coast, μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς προστατευόμενο από την Unesco με γεωλογική ιστορία εκατομμυρίων χρόνων. 

Whitby, Yorkshire

Περιτριγυρισμένη από το ερημικό τοπίο του Εθνικού Πάρκου του Βόρειου York και πλαισιωμένη από διάφορους όμορφους κόλπους, το Whitby  αποτελεί ένα μαγικό μέρος για εξερεύνηση, με αξιοσημείωτο λιμάνι και χωριά με αμέτρητους ψαράδες, ενώ δημοφιλής είναι η ακτή του Robin Hood.

Gott Bay, Isle of Tiree, Σκωτία

Από τα πιο εκθαμβωτικά αμμώδη σημεία, προσελκύει διεθνείς surfers, ενώ η λευκή της αμμουδιά κάνει πλήθος κόσμου να συρρέει λόγω του διαγωνισμού Tiree Wave Classic windsurfing κάθε Οκτώβριο.

Rhossili Bay, Νότια Ουαλία

Andrew Bennett (flickr)

Με ατέλειωτα μέτρα χρυσαφένιας αμμουδιάς, γραφικές περιοχές για πικ νικ, καταπληκτικά σημεία για surf και άλλα αθλήματα στο νερό, δεν είναι τυχαίο που έχει επιλεχθεί ως η 9η καλύτερη παραλία παγκοσμίως. Για να φτάσετε εκεί, πρέπει να εισέλθετε στην πόλη Rhossili κι από εκεί να κατεβείτε τον λόφο που θα εμφανιστεί μπροστά σας, έως ότου αισθανθείτε στα πόδια σας την άμμο. Πρέπει να περπατήσετε αρκετά μέτρα, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση για αναπηρικά αμαξίδια.

Barafundle Bay, Pembrokeshire

Βραβευμένη πρόσφατα με το Green Coast Award ως η καθαρότερη παραλία της Βρετανίας για το 2015. Αν και η κατάβαση θα σας βάλει σε σκέψεις, όσον αφορά στην ανάβαση που θα ακολουθήσει στο τέλος της επίσκεψής σας, η καταπληκτική θέα θα σας κάνει να ξεχάσετε οποιαδήποτε αρνητική σκέψη.

Μαρία Πορτοκαλάκη
[email protected]