Πού πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψετε μέχρι τα 40

maldibes-buthos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Μπορεί να σβήνετε τα 40 κεράκια στην τούρτα σας σε ένα χρόνο ή σε δέκα. Όπως και να ‘χει, ακόμα κι αν σας χωρίζουν μερικοί μήνες πριν τα τεσσαρακοστά σας γενέθλια, έχετε χρόνο να πραγματοποιήσετε τουλάχιστον ένα ταξίδι από αυτά που θα σας μείνουν αξέχαστα και θα αναπολείτε για μια ζωή.

Η δεκαετία των 30 μπορεί να μην είναι τόσο ανέμελη και…αχαλίνωτη όσο των 20, είναι όμως μια καλή δεκαετία για ταξίδια, καθώς είστε πλέον πιο ώριμοι, κατασταλαγμένοι και το clubbing ή τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου δεν σας κινούν πλέον το ενδιαφέρον. Αν οι οικονομίες χρόνων από τη δουλειά το επιτρέπουν, σε αυτή τη δεκαετία μπορείτε να πραγματοποιήσετε μερικά από τα πιο επικά ταξίδια της ζωής σας κι, αν το κάνετε, τα παρακάτω μέρη πρέπει να μπουν στον προγραμματισμό σας.

Μαλδίβες
Αν δεν αρκείστε στο απλό μπάνιο με τις απλωτές και σας ενθουσιάζει ο βυθός και οι εξερευνήσεις, τότε το κατάλληλο μέρος για εσάς είναι οι Μαλδίβες. Φορέστε μάσκα, πάρτε τον αναπνευστήρα και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τον πιο πλούσιο βυθό, με θεαματικά κοράλλια και όστρακα, που θεωρείται ο παράδεισος των δυτών.

www.wikipedia.com
Φαράγγι Antelope, Αριζόνα, Η.Π.Α.
Μπορεί η ταινία «127 ώρες» να σας έχει κάνει να δείτε με άλλο μάτι τα φαράγγια, το φαράγγι Antelope, όμως, είναι από τα πιο διάσημα και φωτογραφημένα φαράγγια που δημιουργεί ένα ονειρικό τοπίο με τους γεωλογικούς σχηματισμούς του. Βρίσκεται στην Αριζόνα των Η.Π.Α. και περιλαμβάνει δύο ξεχωριστά τμήματα, το Upper Antelope Canyon ή The Crack και το Lower Antelope Canyon ή Opener, στα οποία μπορεί να φτάσει κάποιος από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια ή σκάλες.

www.wikipedia.com
Βασιλική Αγίου Πέτρου, Βατικανό
Με το μεγαλύτερο εσωτερικό από οποιαδήποτε χριστιανική εκκλησία του κόσμου, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό θα σας ενθουσιάσει και ταυτόχρονα θα σας δώσει την ευκαιρία να επισκεφτείτε το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος, έκτασης 0,44 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμό που σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009 φτάνει τους 826 ανθρώπους.

www.wikipedia.com / Picasa
Χιρόνα, Ισπανία
Μιας και στη δεκαετία από τα 30 μέχρι τα 40 οι περισσότεροι αρχίζουν να εκτιμούν το καλό φαγητό και να απέχουν από τα junk food που κυριαρχούν σε όλη τη δεκαετία των 20, η Χιρόνα είναι ο ιδανικός προορισμός. Εκεί θα βρείτε το El Celler de Can Roca, το οποίο κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση στη λίστα με τα 100 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου.

Promenade des Anglais, Νίκαια, Γαλλία
Μια βόλτα μπροστά στη θάλασσα θα δώσει άλλο νόημα στην περατζάδα και αυτή η μικρή πόλη στη Γαλλική Ριβιέρα θα σας χαρίσει άπειρες ευκαιρίες για να γευματίσετε σε καλά εστιατόρια παγκοσμίου φήμης, να επισκεφτείτε μερικά από τα 20 υπέροχα μουσεία της, να βολτάρετε στις γκαλερί και να μείνετε σε ξενοδοχεία που θα σας εντυπωσιάσουν.

Damnoen Saduak Floating Market, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
Στην…πλωτή αυτή αγορά θα δείτε πολύχρωμες διατροφικές επιλογές -τις περισσότερες εκ των οποίων δεν θα αναγνωρίσετε καν- προσθέτοντας άλλη μια ξεχωριστή εμπειρία στο ταξιδιωτικό σας άλμπουμ. Κι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Ταϊλάνδη φημίζεται για τα νησιά, τις παραλίες, το φαγητό της, το μασάζ και φυσικά τις χαμηλές τιμές της, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να ζήσετε πολυτελώς, χωρίς να εξαφανίσετε το μισθό σας.

Πέτρα, Ιορδανία
Ίσως από τους πιο εξωπραγματικούς προορισμούς, η Πέτρα της Ιορδανίας θα μπει εύκολα στα αξέχαστα ταξίδια της ζωής σας. Ανάμεσα στην Ερυθρά και τη Νεκρά Θάλασσα, η Πέτρα, μια πόλη λαξευμένη μέσα στο βράχο, θα σας μαγέψει με την αρχιτεκτονική της, η οποία έχει έντονη την επίδραση των Ελλήνων και των Ρωμαίων, ενώ το τοπίο, περιτριγυρισμένο από βουνά, μονοπάτια και φαράγγια, θα σας κάνει να καταλάβετε γιατί η πόλη αυτή βρίσκεται ανάμεσα στα πιο διάσημα αρχαιολογικά αξιοθέατα, σύμφωνα με την Unesco.

www.wikipedia.com
El Chaltén, Παταγονία
Η πεζοπορία σε αυτή την περιοχή θα σας κόψει την ανάσα με το πανόραμα του βουνού Fitz Roy, τις παγωμένες λίμνες που αντανακλούν το τοπίο και το αίσθημα ότι βρίσκεστε στο νοτιότερο τμήμα της Αμερικής.

Φινλανδία
Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαρτίου, το Βόρειο Σέλας αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα φυσικά φαινόμενα στον αρκτικό ουρανό, ο οποίος αποκτά πράσινες, κόκκινες, κίτρινες και ιριδίζουσες αποχρώσεις. Το θέαμα αυτό μπορείτε να το απολαύσετε σε λιγοστά μέρη του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην άγρια φύση της Φινλανδίας, μέσα σε δικό σας προσωπικό ιγκλού στο Ξενοδοχείο Kakslauttanen. Η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ρωσία, η Δανία, η Σουηδία, η Αλάσκα και ο Καναδάς αποτελούν επίσης ταξιδιωτικές επιλογές με σκοπό τη γνωριμία με το Βόρειο Σέλας, γι’ αυτό από Σεπτέμβριο…ετοιμάστε βαλίτσες!