Οι 10 πόλεις με τους περισσότερους άστεγους

homeless-astegos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Σε μια εποχή που όλα δείχνουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο παγκοσμίως, σε κάποιες πόλεις οι άνθρωποι που αναγκάζονται να ζουν στο δρόμο είναι πολύ περισσότεροι από άλλες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών στα Ανθρώπινα Δικαιώματα ο εκτιμώμενος αριθμός των άστεγων ανθρώπων ανά τον κόσμο φτάνει τα 100 εκατομμύρια, αριθμός τραγικός, ειδικά αν σκεφτούμε ότι κάποια μέρη του κόσμου βυθίζονται στην πολυτέλεια. Ας ρίξουμε μια ματιά σε πόλεις, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν βρεθεί χωρίς μια στέγη.

Μανίλα, Φιλιππίνες
Σύμφωνα με το Homeless International, περίπου 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές, ενώ σύμφωνα με την αναφορά της κυβέρνησης, το 1,2 εκατομμύριο είναι παιδιά που ζουν είτε ως μικροπωλητές, είτε ζητιανεύοντας στους δρόμους. Οι 70 χιλιάδες εξ αυτών βρίσκονται μόνο στο μετρό της Μανίλα.

Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
Από το 2013, ο αριθμός των αστέγων που κοιμούνται κάθε βράδυ σε ειδικούς χώρους της πόλης ήταν ήδη 60 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 22 χιλιάδες είναι παιδιά. Η κρίση αυτή οφείλεται στην έλλειψη παροχής βοήθειας από τις τοπικές αρχές προς τις οικογένειες που έχουν πρόβλημα.

Λος Άντζελες, Η.Π.Α.
Το περιβόητο και λαμπερό L.A. εκτός από τους αστέρες του κινηματογράφου, «φιλοξενεί» και πλήθος αστέγων, οι οποίοι υπολογίζονται κοντά στις 58 χιλιάδες. Ο αριθμός αυτός το καθιστά 2η πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών με τους περισσότερους άστεγους, μετά τη Νέα Υόρκη.

Μόσχα, Ρωσία
Υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια άστεγοι άνθρωποι στη Ρωσία και από αυτούς το 1 εκατομμύριο είναι παιδιά. Σύμφωνα με μελέτες, στη Μόσχα βρίσκονται οι περισσότεροι άστεγοι της χώρας, οι οποίοι σύμφωνα με διαφορετικές πηγές φτάνουν από 10.000 ως 50.000 και συνεχώς αυξάνονται, αφού δεν υπάρχει καμιά κοινωνική προσέγγιση του προβλήματος.

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
Το 40% του συνολικού πληθυσμού του Μεξικού ζει στη φτώχια και σύμφωνα με μη κυβερνητικούς οργανισμούς, ο αριθμός των ανθρώπων στους δρόμους της πρωτεύουσας βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις 15 και 30 χιλιάδες.

Τζακάρτα, Ινδονησία
Σύμφωνα με απογραφή του 2000, πάνω από 28 χιλιάδες άνθρωποι είναι άστεγοι στη Τζακάρτα. Λόγω, όμως των μεγάλων καταστροφών από πλημμύρες και θύελλες, ο άστεγος πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς.

Τη δεκάδα ολοκληρώνουν το Μουμπάι της Ινδίας με 25 χιλιάδες ανθρώπους να κοιμούνται στους δρόμους του κάθε βράδυ, το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής με 15 χιλιάδες αστέγους στους δρόμους του, η Βουδαπέστη με 10 χιλιάδες ανθρώπους χωρίς σπίτι και το Σάο Πάολο της Βραζιλίας με τους άστεγους να φτάνουν τις 10 χιλιάδες. Στη 13η θέση βρίσκεται και η Αθήνα με περίπου 9-10 χιλιάδες άστεγους.