Οι 10 πιο αφιλόξενες πόλεις του κόσμου

kannes
ΤΡΙΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Σε μερικές πόλεις, η καθημερινότητα των τουριστών δεν είναι και τόσο εύκολη όσο σε άλλες, τόσο από άποψη αντιμετώπισής τους από τους ντόπιους, όσο και λόγω άλλων παραγόντων.

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε τις 10 πιο φιλόξενες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με το Travel + Leisure. Ήρθε η ώρα να δούμε και τις πόλεις όπου τα πράγματα δεν είναι και τόσο φιλικά για τον τουρίστα και πάλι μέσα από τις ψήφους των αναγνωστών του Travel + Leisure, οι οποίοι αξιολόγησαν 266 πόλεις του κόσμου.

10. Κάννες, Γαλλία (σκορ: 69.910)
Φιλοξενεί το πιο γκλάμουρ φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου και είναι ένα από τα πιο γνωστά, πλούσια, όμορφα και ολίγον… σνομπ μέρη του κόσμου. Σύμφωνα με τους αναγνώστες, οι Κάννες είναι ιδανικές για όσους έχουν πολλά να ξοδέψουν κι όχι για όλους.

9. Λας Βέγκας, Νεβάδα, Η.Π.Α (σκορ: 69.462)
Το Λας Βέγκας βρίσκεται στη λίστα λόγω του ότι πρόκειται για μια πόλη που δεν έχει «βάθος» -αν και ποτέ δεν παρουσιάστηκε για κάτι άλλο από αυτό που είναι.

8. Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, Η.Π.Α. (σκορ: 69.380)
Μπορεί να μην έχει χάσει τις απολαύσεις της, από τις θεατρικές παραστάσεις, μέχρι τις γεύσεις (φημίζεται για το μπλε καβούρι του Μέριλαντ), αλλά οι διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας φαίνεται πως απογοήτευσαν τους τουρίστες. 

7. Φιλαδέλφεια, Πενσιλβανία, Η.Π.Α. (σκορ: 69.292)
Το να εμφανιστεί κάποιος σε γήπεδο με καπέλο της λάθος ομάδας είναι σίγουρα κακή ιδέα στη Φιλαδέλφεια, όπου οι αναγνώστες αναφέρουν έντονα περιστατικά κακής αντιμετώπισής τους από οπαδούς σε παιχνίδια μπέιζμπολ και χόκεϊ, λόγω του ότι δεν υποστήριζαν την τοπική ομάδα. Εκτός των γηπέδων, όμως, τα πράγματα ίσως να μην είναι και τόσο άσχημα.

6. Νέα Υόρκη, Η.Π.Α. (σκορ 69.129)
Για πολλούς δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Νέα Υόρκη βρίσκεται ανάμεσα στις πιο αφιλόξενες πόλεις του κόσμου, καθώς στη λίστα με τις πιο αφιλόξενες πόλεις των Η.Π.Α. βρίσκεται στην 1η θέση. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι Νεοϋορκέζοι δεν είναι και οι πιο φιλικοί προς τους τουρίστες και ότι παρ’ όλο που η πόλη έχει τα πάντα, οι περαστικοί δεν θα σε βοηθήσουν εύκολα. Φαίνεται, όμως, πως τα bagels, το Σέντραλ Παρκ, το Empire Sate Building και η ατμόσφαιρα της πόλης, τελικά αποζημιώνουν.

5. Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, Η.Π.Α. (σκορ: 68.090)
Η ατελείωτη λιακάδα και τα κορίτσια με τα καυτά σορτσάκια μάλλον δεν είναι αρκετά για να «ζεστάνουν» το L.A., σύμφωνα με τις αξιολογήσεις του κόσμου. Παρ’ όλο που η πόλη είναι γεμάτη όμορφους ανθρώπους, οι περισσότεροι είναι αλαζόνες και νάρκισσοι, ενώ δεν λείπουν και πιο έντονοι χαρακτηρισμοί όπως «αγενείς, που προσπαθούν να εξαπατήσουν αντί να βοηθήσουν» κ.ο.κ.

4. Μασσαλία, Γαλλία (σκορ: 66.316)
Μετά από 5 συνεχόμενες πόλεις των Η.Π.Α., η Γαλλία ξαναμπαίνει στο παιχνίδι με τη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, για την οποία ακόμη και οι Γάλλοι τρέφουν ανάμεικτα συναισθήματα. Πολλοί τουρίστες τη θεωρούν απεριποίητη, αλλά και πάλι πιο χαλαρή και φιλόξενη από το Παρίσι.

3. Αγία Πετρούπολη, Ρωσία (σκορ: 65.419)
Όσοι την επισκέπτονται, δεν γίνεται να μη θαυμάσουν την πανέμορφη αρχιτεκτονική της, με το νέο θέατρο Mariinsky II, το παγωμένο Χειμερινό Παλάτι κ.ο.κ. Όταν, όμως, έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους, πολλοί αισθάνονται απογοήτευση από το πόσο «παγωμένοι» είναι.

2. Ατλάντικ Σίτι, Νιού Τζέρσεϊ, Η.Π.Α. (σκορ: 61.361)
Είναι μια διασκεδαστική πόλη, αν σου αρέσει ο τζόγος, η αγένεια και οι άνθρωποι που περπατούν γρήγορα και αγχωμένα, σύμφωνα με τις απόψεις των τουριστών.

1. Μόσχα, Ρωσία (σκορ: 60.250)
Πώς κατέληξε άραγε η Μόσχα, με την κουλτούρα και τα υπέροχα αξιοθέατα στην κορυφή της λίστας με τις πιο αφιλόξενες πόλεις; Λόγω των κατοίκων της, οι οποίοι δείχνουν να μην είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί, αλλά και λόγω της έντονης κίνησης στους δρόμους που δυσκολεύει τις μετακινήσεις, ενώ και η γαστρονομική σκηνή δεν καταφέρνει να ενθουσιάσει τους τουρίστες.