Οικονομικά καταλύματα για αποδράσεις κοντά στην Αθήνα

petsetes-ksenodoxeio
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Αν έχετε δίλημμα να μετατρέψετε την αργία της 28ης Οκτωβρίου που πλησιάζει σε ευκαιρία για απόδραση παίρνοντας μια μικρή άδεια ή όχι, οι παρακάτω οικονομικές προτάσεις σε διαμονή θα σας πείσουν να πάτε κόντρα στην ημέρα και να πείτε «ναι» σε ένα κοντινό ταξίδι.

Μπορεί η πρώτη αργία της σεζόν να μην «κάθεται» βολικά σε μια Παρασκευή ή Δευτέρα σχηματίζοντας ένα ωραίο τριήμερο απόδρασης, δεν είναι λίγοι αυτοί όμως που θα την εκμεταλλευτούν με μια διήμερη άδεια για να ξεφύγουν από την πόλη. Ακόμη, όμως, κι αν δεν σχεδιάζετε ταξίδι με αφορμή την αργία, αλλά θα θέλατε να περάσετε ένα φθινοπωρινό σαββατοκύριακο εκτός πόλης, οι παρακάτω προτάσεις (για 2 άτομα) θα διευκολύνουν και εσάς και την τσέπη σας στην εύρεση δωματίου.

Καλάβρυτα: Mont Helmos Hotel, Κλειτορία (από 42 ευρώ τη βραδιά)

Κοντά στα Καλάβρυτα, στο χωριό Κλειτορία, το παραδοσιακό ξενοδοχείο Mont Helmos διαθέτει 30 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες σε χαλαρωτικές αποχρώσεις και με πανοραμική θέα. Απέχει 18 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, 9 χλμ. από το Σπήλαιο των Λιμνών, 15 χλμ. από τις εγκαταστάσεις ράφτινγκ του Ποταμού Λάδωνα και 6 χλμ. από τις πηγές του Αροάνιου, ενώ έχει και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και υδρομασάζ, αν θέλετε να μείνετε μέσα και να ξεκουραστείτε. Κλείστε δωμάτιο εδώ στο booking.com.

Ακράτα: Ξενώνας Μελίτη (από 49 ευρώ τη βραδιά)

Επειδή δεν ήρθε ακόμη η ώρα να αποχωριστείτε τη θάλασσα, το αναπαλαιωμένο παραδοσιακό σπίτι Μελίτη στην παραλία της Aκράτας, βρίσκεται μόλις 5 μέτρα από αυτή και σας χαρίζει υπέροχη θέα. Aποτελείται από 7 σουίτες που φιλοξενούν 2-4 άτομα και 1 σουίτα που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 5 άτομα, διακοσμημένες με διαφορετικό ύφος και χρώματα, ενώ στη διάθεσή σας είναι και ο όμορφος κήπος με πέργκολα και μπάρμπεκιου όπου μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό ή τον καφέ σας. Κι αν ο καιρός σας τα χαλάσει, μπορείτε να πάρετε το πρωινό, τον καφέ ή το ποτό σας στο ζεστό και όμορφα διακοσμημένο χώρο του καθιστικού, δίπλα στο τζάκι με θέα τη θάλασσα. Κλείστε δωμάτιο εδώ sto booking.com.

Γαλαξίδι: Filoxenia Studios (από 40 ευρώ τη βραδιά)

Αν ο δρόμος σας βγάλει στο γραφικό Γαλαξίδι, σε κεντρική τοποθεσία θα βρείτε το τοπικής αρχιτεκτονικής Filoxenia Studios με πανοραμική θέα στην πόλη και στον Κορινθιακό Κόλπο, δωρεάν Wi-Fi στο δωμάτιο και αίθουσα πρωινού με τζάκι, όπου μπορείτε να πάρετε το παραδοσιακό πρωινό σας. Σε ορισμένα δωμάτια περιλαμβάνεται και κουζίνα σε περίπτωση που θέλετε να μαγειρέψετε, ενώ το ψυγείο, η τηλεόραση και το ιδιωτικό μπάνιο αποτελούν στάνταρ παροχές. Κλείστε δωμάτιο εδώ στο booking.com.

Ροβιές: Katerina’s Bungalows (από 40 ευρώ τη βραδιά)

Η Εύβοια είναι μια σίγουρη επιλογή για κοντινή απόδραση και οι Ροβιές ένα ξακουστό παραθεριστικό θέρετρο της βόρειας πλευράς της. Εκεί θα βρείτε τα Katerina’s Bungalows, μοντέρνα bungalows ελάχιστα μέτρα από το κύμα, «πνιγμένα» στο πράσινο, με πλήρη εξοπλισμό. Στην ξενοδοχειακή μονάδα θα βρείτε και εστιατόριο (όπου θα χορτάσετε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις), 2 παιδικές χαρές, μπαρ, γήπεδο μπάσκετ, ενώ διατίθενται και ποδήλατα για κοντινές βόλτες (χωρίς χρέωση) για τους λάτρεις της φύσης και του ποδηλάτου. Κλείστε δωμάτιο εδώ στο booking.com.

Ναύπλιο: Deve’s Hotel (από 50 ευρώ τη βραδιά)

Σε απόσταση μόλις 800 μέτρων από το ιστορικό κέντρο και 450 μέτρων από τον Αργολικό Κόλπο, το Deve’s Hotel σας υπόσχεται άνεση και ξεκούραση σε μια από τις πιο αγαπημένες πόλεις της Πελοποννήσου. Τα δωμάτιά του διαθέτουν μοντέρνα ξύλινα έπιπλα, επιφάνεια εργασίας, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και μίνι μπαρ, ενώ στο ιδιωτικό μπάνιο θα βρείτε και ντους με υδρομασάζ. Στο ξενοδοχείο σερβίρεται καθημερινά μπουφές πρωινού και σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια θα βρείτε αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες με θαλασσινά και τοπική κουζίνα. Κλείστε δωμάτιο εδώ στο booking.com