Πού θα λάβετε την καλύτερη και τη χειρότερη ιατρική φροντίδα ως τουρίστας

giatros-ugeia-taksidi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει και το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο, όσον αφορά, όμως, τη φροντίδα των ταξιδιωτών, τα πάει καλύτερα από διάφορες άλλες χώρες του κόσμου. Ας δούμε ποιες την ξεπερνούν και ποιες μένουν πίσω στην ταξιδιωτική φροντίδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του foxnews.com.

Η International SOS, η οποία παρέχει ασφάλεια και ιατρικές υπηρεσίες για εταιρίες και υπαλλήλους του εξωτερικού, έχει εκδώσει την ετήσια αξιολόγηση όσον αφορά την ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα σε χώρες του εξωτερικού. Σύμφωνα με αυτή, μερικές χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι σκανδιναβικές χώρες, η Δυτική Ευρώπη, η Ελλάδα, η Ιαπωνία και η Αυστραλία με τη Νέα Ζηλανδία θεωρούνται χαμηλού κινδύνου, που σημαίνει ότι αν ένας ταξιδιώτης αρρωστήσει σε αυτές βρίσκεται σε καλά χέρια.

Σε κάποιες άλλες χώρες, όμως, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Στην Κίνα, για παράδειγμα, έχουν αξονική και μαγνητική τομογραφία και όλα φαίνονται να λειτουργούν σωστά, εκτός από το ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση. Στη Βραζιλία, η ιατροφαρμακευτική κάλυψη είναι διαθέσιμη σε μεγάλες πόλεις, η υποδομή του ιδιωτικού συστήματος υγείας, όμως, προωθεί την ανταγωνιστικότητα τόσο έντονα, ώστε θυμίζει αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η οικονομική αστάθεια χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής δημιουργεί επίσης πρόβλημα στην ιατρική κάλυψη του ταξιδιώτη και στις περισσότερες από αυτές τις χώρες, η καλύτερη ιατρική βοήθεια προέρχεται μόνο από ιδιωτικά νοσοκομεία κι όχι δημόσια κέντρα υγείας και επείγοντα περιστατικά –στα οποία θα απευθυνόταν ένας ταξιδιώτης.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο παρουσιάζουν πάντως οι περισσότερες χώρες της Αφρικής, ενώ μέτριο κίνδυνο παρουσιάζει η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία, η Πολωνία, η Τσεχία και οι περισσότερες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.