Σε αυτές τις πόλεις μην ταξιδέψετε ποτέ μόνοι

mpogkota-kolombia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο κόσμος είναι ένα υπέροχο μέρος για να το γυρίσετε απ’ άκρη σ’ άκρη. Αρκεί να ξέρετε ποια μέρη δεν θα είναι και τόσο φιλικά απέναντί σας αν είστε μόνοι, χωρίς την ασφάλεια ενός γκρουπ.

Κάθε περιπέτεια είναι και μια εμπειρία και σίγουρα έχει πάντα κάτι να μας διδάξει, τόσο για τον κόσμο, όσο και για τον εαυτό μας και το πώς τον βλέπουμε υπό το πρίσμα άλλων πολιτισμών.

Για κάθε ένα υπέροχο μέρος εκεί έξω, όμως, υπάρχουν και κάποιοι επικίνδυνοι προορισμοί που δεν είναι και οι πιο ασφαλείς για μοναχικούς ταξιδιώτες, που δεν επέλεξαν το οργανωμένο ταξίδι. Εκεί τα πράγματα χειροτερεύουν και οι απάτες δεν μένουν μόνο στην αρπαγή πορτοφολιού και στο ταξίμετρο. Υπάρχουν πόλεις με ένοπλες συμμορίες που στοχεύουν τους ταξιδιώτες, με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να καταλήγουν τραυματισμένοι και θύματα πιο άγριων μορφών βίας. Ακόμη και με την τέλεια προετοιμασία, τα πράγματα δεν είναι όπως τα φαντάζεστε και πολλοί ταξιδιώτες δεν ξέρουν ακριβώς από τι να προφυλαχτούν.

Μπογκοτά, Κολομβία

Η ζωντανή και ιστορική πόλη της Κολομβίας, είναι γνωστή για την παραγωγή ενός από τους καλύτερους καφέδες του κόσμου και για τα όμορφα λουλούδια της. Μαζί, όμως, με τις όποιες ομορφιές της, κρύβει αρκετούς κινδύνους καθώς υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις, καρτέλ ναρκωτικών και ένοπλες συμμορίες στους δρόμους σε όλη την Κολομβία και ειδικά στην πρωτεύουσα. Οι τουρίστες φαίνεται πως αποτελούν εύκολους στόχους, ενώ η απειλή απαγωγής παραμένει υψηλή, παρ’ όλο που γενικά οι απαγωγές έχουν μειωθεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

Ειδικά για τους Αμερικάνους, το Μεξικό αποτελεί προορισμό αρκετά δημοφιλή, λόγω των παραθαλάσσιων πόλεών του, ενώ και η πόλη του Μεξικού δεν αποτελεί εξαίρεση. Δυστυχώς, όμως, εκεί σημειώνονται υψηλά επίπεδα βίας, συμπεριλαμβανομένων ληστειών, επιθέσεων, ακόμη και απαγωγών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους εκεί συμβουλεύονται να μην χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς τη νύχτα, λόγω της ύπαρξης συμμοριών κι όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται ένα ασφαλές πλάνο για να γυρίσετε την πόλη.

Λίμα, Περού

Μια από τις πιο ιστορικές πόλεις στη Νότια Αμερική και πύλη για το Matchu Pitchu, η Λίμα είναι hot, τελευταία και για γαστρονομικούς λόγους, αφού η κουζίνα της διαπρέπει. Λόγω του αυξημένου αριθμού τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, οι εγκληματίες τριγυρνούν συνεχώς στην πόλη, περιμένοντας να «αρπάξουν» την ευκαιρία τους –μαζί με το πορτοφόλι σας. Από παράνομες υπηρεσίες ταξί που για μια κούρσα παίρνουν αντίτιμο πολλαπλάσιο του κανονικού, μέχρι επιθέσεις σε στενά δρομάκια τη νύχτα, η Λίμα, δυστυχώς, εκτός από υπέροχες γεύσεις, προσφέρει και αρκετό κίνδυνο. Οι περιηγήσεις στην πόλη την ημέρα και οι υπηρεσίες ταξί που συστήνονται από το ξενοδοχείο σας είναι ένας τρόπος να προστατευτείτε.

Νέο Δελχί, Ινδία

Πρωτεύουσα και εμπορικό κέντρο της Ινδίας, το Νέο Δελχί προσελκύει πολλούς τουρίστες τόσο για δουλειές, όσο και για διασκέδαση. Όπως κάθε αναπτυσσόμενη χώρα, όμως, εκτός του ότι ανακαλύπτει την ταυτότητά της, βγάζει και αρκετούς κινδύνους, με έναν από αυτούς να είναι οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις, ειδικά σε γυναίκες. Σύμφωνα με το British Foreing Ministry, οι σεξουαλικές επιθέσεις σε τουρίστριες αναφέρονται σε όλη τη διάρκεια του 2014 και επεκτείνονται σε Αμερικανίδες, Γερμανίδες, Γιαπωνέζες και διάφορες άλλες εθνικότητες.

Τζακάρτα, Ινδονησία

Δημοφιλής προορισμός για όσους ψάχνουν έναν τροπικό παράδεισο, η Τζακάρτα προσφέρει μια υγιή δόση περιπέτειας σε μια πραγματικά ξεχωριστή κουλτούρα. Κάτω από αυτή τη δελεαστική επιφάνεια, όμως, υπάρχουν απειλές τρομοκρατίες και απαγωγές ξένων επισκεπτών, σύμφωνα με το British Foreign Ministry, που αποτελούν τους βασικότερους κινδύνους. Πέραν αυτού, υπάρχει και ο κίνδυνος σεισμών και καταστροφών από τσουνάμι στην περιοχή και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση. Ένα ταξίδι στη Τζακάρτα, λοιπόν, απαιτεί ταξιδιωτική ασφάλεια και καλή οργάνωση.