Ευρώπη: πόσο καλά την γνωρίζετε;

europi
ΤΡΙΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μέσα από τα παρακάτω στατιστικά που έχουν δημοσιευτεί στην independent.co.uk θα δείτε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά για τις ευρωπαϊκές χώρες, που δεν γνωρίζατε.

Η Εσθονία είναι η χώρα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα ναρκωτικών, σύμφωνα με στατιστικά του 2012, με 190,8 θανάτους ανά εκατομμύριο. Ακολουθεί η Νορβηγία με 75,9 θανάτους ανά εκατομμύριο και η Ιρλανδία με 70,5 θανάτους ανά εκατομμύριο.

Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες από όλους τους υπαλλήλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φτάνοντας τις 42 ώρες κατά μέσο όρο την εβδομάδα. Ακολουθεί η Πορτογαλία με 39,3 ώρες και η Ισπανία με 38 ώρες, ενώ ο μέσος όρος ωρών εργασίας της Ε.Ε. συνολικά είναι 37,2 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του 2013.

Οι γυναίκες στη Σουηδία διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο σεξουαλικής παρενόχλησης. Το μικρότερο κίνδυνο έχουν οι γυναίκες στην Πορτογαλία, στην Αυστρία, στην Πολωνία, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία.

Οι νεαροί Ιταλοί μένουν σε ποσοστό 79% με τους γονείς τους στις ηλικίες 18-29. Ακολουθούν οι Πολωνοί σε ποσοστό 64% και οι Ισπανοί σε ποσοστό 49%. Έπειτα βρίσκουμε και τους Έλληνες σε ποσοστό 46%.

Το Λουξεμβούργο φιλοξενεί τις περισσότερες ξένες εθνικότητες. Το 44,5% προέρχεται από το Λουξεμβούργο κι έπειτα ακολουθούν οι Κύπριοι σε ποσοστό 19,6%, η Λιθουανοί (15,6%), η Εσθονοί (14,9%), οι Αυστριακοί και οι Ιρλανδοί (11,8%) και άλλες εθνικότητες.

Ο μεγαλύτερος μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης βρίσκεται στη Γερμανία, φτάνοντας τα 4,76 εκατομμύρια. Ακολουθεί η Γαλλία με 4,71 εκατομμύρια και το Ηνωμένο Βασίλειο με 2,96 εκατομμύρια μουσουλμάνους.

Οι Γάλλοι και οι Άγγλοι είναι οι πιο ευνοϊκοί απέναντι στους μουσουλμάνους, με το 72% και το 64% αντίστοιχα να τους αντιμετωπίζει θετικά. Στην Ελλάδα, το 53% κρατά αρνητική στάση, ενώ η πιο αρνητική χώρα είναι η Ιταλία, με το 63% του πληθυσμού της να διατηρεί αρνητική άποψη.

Όλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα, εκτός των Γάλλων, αφού το 57% αυτών δεν αισθάνεται αδημονία για την περίοδο των εορτών. Αυτοί που σίγουρα πάντως περιμένουν τα Χριστούγεννα με χαρά πιο πολύ απ’ όλους είναι οι Δανοί, με το 76% του πληθυσμού να τα περιμένει με ενθουσιασμό.