7 πράγματα που πρέπει να έχετε στη χειραποσκευή σας

maksilari-otoaspides-maska-upnou-taksidi
ΤΡΙΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Σας περιμένει μεγάλο ταξίδι και θέλετε να περάσετε μια όσο το δυνατόν πιο χαλαρή πτήση; Δείτε τι να έχετε μαζί σας στη τσάντα, έτσι ώστε να κάνετε τις ώρες να περάσουν καλύτερα, ακόμη κι αν κάθεστε στη χειρότερη θέση.

Ωτοασπίδες: Δυστυχώς ή ευτυχώς, όταν ταξιδεύετε, βρίσκεστε και με άλλους στο αεροπλάνο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν δίπλα σας μωρά που κλαίνε, παιδιά που φωνάζουν, άνθρωποι που μιλούν δυνατά… Μπλοκάρετε κάθε ήχο που σας αναστατώνει με ωτοασπίδες ή κερί για τα αυτιά ή χρησιμοποιήστε ακουστικά για να ακούσετε μουσική. Οι ωτοασπίδες, μάλιστα, θα σας βοηθήσουν και στη μείωση του πόνου στα αυτιά από τις αλλαγές στο υψόμετρο.

Φουσκωτό μαξιλαράκι και μάσκα ύπνου: Ο ύπνος δεν μειώνει μόνο τη θητεία, αλλά αποτελεί και στο αεροπλάνο τον καλύτερο τρόπο να «σκοτώσετε» χρόνο. Κι όσο πιο άνετα αισθάνεστε, τόσο περισσότερο θα κοιμηθείτε. Η μάσκα ύπνου είναι απαραίτητη γι’ αυτούς που δεν μπορούν να κοιμηθούν με φως.

Αντισηπτικά μαντηλάκια: Δεν θέλετε να ξέρετε πόσα μικρόβια υπάρχουν στους δίσκους που πιάνετε στο αεροπλάνο και σε κάθε γωνιά του, αρκεί όμως να έχετε υπόψη ότι ο MRSA σταφυλόκοκκος και ο νοροϊός αισθάνονται σαν στο σπίτι τους σε αυτές τις επιφάνειες. Προστατευτείτε για να είστε υγιείς στο ταξίδι σας, με τα κατάλληλα αντισηπτικά μαντηλάκια, με τα οποία θα καθαρίσετε όχι μόνο τα χέρια σας, αλλά και τον δίσκο, τα χερούλια κ.ο.κ.

Βιβλία, σταυρόλεξα: Καλές οι ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά στις πολλές ώρες ταξιδιού, μπορεί να σας κουράσουν. Γι’ αυτό εξασφαλίστε την ψυχαγωγία σας με πιο παραδοσιακούς τρόπους, με ένα βιβλίο ή ένα σταυρόλεξο.

Αντιθρομβωτικές κάλτσες: Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση δεν ονομάζεται σύνδρομο της οικονομικής θέσης χωρίς λόγο. Τα στριμωγμένα καθίσματα και οι πολλές ώρες ταξιδιού μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνους θρόμβους αίματος. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν οι κατάλληλες αντιθρομβωτικές κάλτσες, ειδικά αν υπάρχει ιστορικό, αλλά και το να σηκώνεστε συχνά.

Τσίχλα: Ένα ωραίο, ζουμερό κομμάτι τσίχλας μπορεί να ανακουφίσει τα αυτιά σας από την πίεση και να σας αναζωογονήσει μετά τον ύπνο, κρατώντας την αναπνοή σας δροσερή.

Σνακ: Αν σας περιμένει πολύωρη πτήση, το φαγητό του αεροπλάνου μπορεί να μην σας είναι αρκετό. Πάρτε τα μέτρα σας με μερικά σνακ που θα σας κρατήσουν χορτάτους και γεμάτους ενέργεια και που ανήκουν στις προτιμήσεις σας.

Σάλι ή κασκόλ: Είναι μια καλή εναλλακτική στην περίπτωση που κρυώνετε, αλλά και αν θελήσετε να σκεπάσετε τα μάτια σας για να κοιμηθείτε ή για να το χρησιμοποιήσετε σαν μαξιλάρι.