7 άκρως επικίνδυνες ταξιδιωτικές δραστηριότητες που θα σας εξιτάρουν

huayin-kina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Είστε της περιπέτειας; Γνωρίστε τις πιο επικίνδυνες ταξιδιωτικές δραστηριότητες που υπάρχουν!

Υπάρχουν 2 τύποι περιπετειωδών ταξιδιωτών. Ο ένας είναι αυτός που θα βγει, θα διασκεδάσει, θα πιει λίγο παραπάνω και την άλλη μέρα δεν θα θυμάται πώς βρέθηκε εκεί που ξύπνησε και πότε έκανε τατουάζ… τουίτι. O άλλος είναι αυτός που είναι πάντα έτοιμος να σκαρφαλώσει σε ένα βράχο, να κολυμπήσει ανάμεσα σε καρχαρίες και να κάνει διασχίσει την πιο δύσκολη γέφυρα ή μονοπάτι. Με αυτόν θα ασχοληθούμε σήμερα, «ξετρυπώνοντας» επικίνδυνες δραστηριότητες γι’ αυτούς που το… λέει η καρδιά τους.

Huayin, Κίνα: πεζοπορία στο πιο επικίνδυνο μονοπάτι του κόσμου

Κοντά στην πόλη Huayin, στην επαρχεία Shaanxi της Κίνας, υπάρχει ένα βουνό, το Hua Shan, το οποίο προσφέρεται για μια από τις πιο επικίνδυνες πεζοπορίες του κόσμου. Η λέξη «μονοπάτι» είναι πολύ γενναιόδωρη γι’ αυτό που πρέπει να διασχίσει κάποιος στο βουνό αυτό (φωτό), το οποίο έχει δημιουργηθεί από σανίδες, καρφωμένες μεταξύ τους σε υψόμετρο 2.150 μέτρων. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, οι σανίδες λείπουν και οι πεζοπόροι περνούν σκαρφαλώνοντας στα βράχια. Παρ’ όλο που δεν υπάρχουν στατιστικά πτώσεων, πολλοί ισχυρίζονται ότι περίπου 100 άνθρωποι το χρόνο σκοτώνονται, προσπαθώντας να διασχίσουν αυτό το τρομακτικό μονοπάτι.

Gansbaai, Νότια Αφρική: cage-diving στο «πέρασμα των καρχαριών»

Την ονομασία “Shark Alley” σίγουρα δεν την απέκτησε χωρίς λόγο το ψαροχώρι Gansbaai της Νότιας Αφρικής, αφού αποτελεί αγαπημένο σημείο «κυνηγιού» για τους λευκούς καρχαρίες. Είναι κορυφαίος προορισμός γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται να κάνουν cage-diving, δηλαδή να μπουν σε ένα μεταλλικό κλουβί μέσα στη θάλασσα και να περιτριγυρίζονται από καρχαρίες που τους κοιτούν σαν μεζεδάκια. Κι αν νομίζετε ότι μέσα στο κλουβί είστε ασφαλείς, τα διάφορα περιστατικά όπως αυτό το βίντεο στο youtube ίσως σας αλλάξουν γνώμη.

hu.wikipedia.org
Βουνά Taihang, Κίνα: οδήγηση στο τούνελ Guoliang

Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε γι’ αυτό το δρόμο είναι το ψευδώνυμό του: «ο δρόμος που δεν ανέχεται λάθη». Το στενό αυτό «τούνελ του θανάτου» λαξεύτηκε μέσα στο βουνό τη δεκαετία του ’70 από 13 ντόπιους χωρικούς και χαρακτηρίζεται από άπειρες, απρόσμενες στροφές, κάτι που σημαίνει ότι το γκάζι δεν πατιέται για πάνω από 2 δευτερόλεπτα.

sk.wikipedia.org
La Paz, Βολιβία: ποδήλατο στο «δρόμο του θανάτου»

Ο δρόμος North Yungas Road, είναι επίσης γνωστός και ως “Death Road”, δημοφιλής στους ποδηλάτες που επιθυμούν να στέλνουν την αδρεναλίνη στα όρια. Εκτείνεται σε 56 χιλιόμετρα ανάμεσα στο La Paz και το Coroico της Βολιβίας και προκαλεί το θάνατο 200-300 ποδηλατών/οδηγών κάθε χρόνο, οι οποίοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τις στροφές του.

Ιμαλάια, Νεπάλ: ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο από το Έβερεστ

Η εμπειρία αυτή θεωρείται η πιο ελίτ skydiving περιπέτεια του κόσμου και περιλαμβάνει την πτώση από ελικόπτερο από την πιο ψηλή ζώνη πτώσης του πλανήτη στα 8.991 μέτρα. Πέφτοντας, μπορείτε να χαιρετάτε και όσους ανεβαίνουν το βουνό υπομονετικά.

www.commons.wikimedia.org
Quepos, Κόστα Ρίκα: πέρασμα της γέφυρας Quepos

«Γέφυρα του θανάτου» και «Ω Θεέ μου τι Γέφυρα!» είναι μερικές μόνο από τις χαρακτηριστικές ονομασίες της Quepos Bridge. Είναι φτιαγμένη με ξύλο και σίδερο, είναι ξεκάθαρα ετοιμόρροπη και μπορεί με το ζόρι να μεταφέρει το βάρος ενός ανθρώπου. Παρ’ όλ’ αυτά, μεταφέρει καθημερινά αυτοκίνητα, τρέμοντας και τρίζοντας και είναι θέμα χρόνου να έρθει η στιγμή που κάποιος θα βρεθεί στο νερό από κάτω.

en.wikipedia.org
Leon, Νικαράγουα: sandboard σε ενεργό ηφαίστειο

Το πιο ενεργό ηφαίστειο στην περιοχή, το Cerro Negro, έχει εκραγεί 20 φορές από το 1850, με πιο πρόσφατη, αυτή του 1999. Πολλοί, παρ’ όλ’ αυτά δεν τρομοκρατούνται και τολμούν να κάνουν sandboard και έλκηθρο πάνω στα χαλίκια της μαύρης επιφάνειάς του, η οποία θυμίζει άμμο ή χιόνι στην αίσθηση. Χρειάζονται 45 λεπτά για να ανέβει κάποιος στο ηφαίστειο και στη συνέχεια να κατέβει την πλαγιά 500 μέτρων με σανίδα, σε ταχύτητες που φτάνουν τα 80 χιλιόμετρα/ώρα.