Άπειρος Χώρα: ένας μικρός ξενώνας με μια τεράστια ιστορία

apeiros-xora
ΤΡΙΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ζήστε το χειμώνα στα καλύτερά του, στον ξενώνα «Άπειρος Χώρα» σε έναν από τους παλαιότερους οικισμούς του Ζαγορίου.

Ανηφορήστε στα Κάτω Πεδινά, σε έναν από τους παλαιότερους οικισμούς του Ζαγορίου, χτισμένα σε υψόμετρο 950 μέτρων, όπου ο χειμώνας φτάνει λίγο πιο… γρήγορα, διασχίστε τα πλακόστρωτα καλντερίμια του χωριού και απολαύστε το χειμωνιάτικο τοπίο σε αυτά τα αγέρωχα μέρη. Εκεί θα βρείτε και τον υπέροχο ξενώνα «Άπειρος Χώρα», έτοιμο να κάνει τη διαμονή σας πιο ξεχωριστή από κάθε σας χειμερινό ταξίδι.

Με τεράστια ιστορία που ξεκινά από τα μέσα του 16ου αιώνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, ο ξενώνας «Άπειρος Χώρα» θα σας πάει ένα ταξίδι στο χρόνο και θα σας κάνει να αισθανθείτε το χειμώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παραμένοντας στα χέρια της ίδιας οικογένειας έπειτα από τέσσερις αιώνες ιστορίας, εξελίξεων και σημαντικών γεγονότων, το παλιό αρχοντικό μεταμορφώθηκε σε έναν ζεστό ξενώνα επτά δωματίων, διατηρώντας την αυθεντικότητα και την αισθητική του κτηρίου και των εσωτερικών του χώρων, με σεβασμό στα αρχιτεκτονικά δεδομένα του Ζαγορίου και τη φύση, αλλά προσφέροντας ταυτόχρονα τις ανέσεις που ζητά ο φιλοξενούμενος.

Παλιά αντικείμενα της οικογένειας έγιναν τα διακοσμητικά των χώρων του ξενώνα, τα έπιπλα κατασκευάστηκαν ειδικά για να ταιριάζουν στα δωμάτια, αλλά και στις σύγχρονες απαιτήσεις, οι χώροι πήραν από την θετική ενέργεια των ιδιοκτητών. Όλα αυτά μαζί δημιούργησαν την ιδανική εικόνα: ένα παραδοσιακό κατάλυμα στο βουνό, ένα κρύο Σαββατοκύριακο του χειμώνα, παρέα με αγαπημένους.

Στα επτά δωμάτια του ξενώνα σίγουρα δεν θα βαρεθείτε, αφού τίποτα δεν επαναλαμβάνεται και τίποτα δεν είναι ίδιο. Στους δε κοινόχρηστους χώρους τα γήινα χρώματα, τα φυσικά υλικά, η ντόπια πέτρα και το ξύλο και οι διάχυτες οικογενειακές εικόνες και αναμνήσεις θα σας κάνουν να νιώσετε μέλος της οικογένειας.

Απολαύστε κάθε πρωί πλούσιο πρωινό με τα τοπικά προϊόντα και τα χειροποίητα καλούδια που ετοιμάζει κάθε πρωί η οικοδέσποινα, κάνοντας το πιο δυνατό ξεκίνημα της ημέρας και περάστε όμορφες, χαλαρωτικές ώρες στο χειμερινό σαλόνι και το μπαρ με το τζάκι, όπου οι ώρες περνούν απολαυστικά με ένα βιβλίο, με ωραίες κουβέντες με φίλους, με ένα ποτήρι κρασί και νόστιμα συνοδευτικά ή ένα καφέ με γλυκό κουταλιού.

Ό,τι πρέπει για τις γιορτές που πλησιάζουν

Αν ψάχνετε από τώρα τι θα κάνετε στις γιορτές, βάλτε οπωσδήποτε τα Κάτω Πεδινά και την «Άπειρο Χώρα» στις επιλογές σας. Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγευτική εποχή στην περιοχή και ο ξενώνας μετατρέπεται σε ζεστό καταφύγιο των γιορτών με αυθεντική φιλοξενία, οικεία και χαλαρή ατμόσφαιρα και φίνες γεύσεις θα κάνουν τις γιορτινές ημέρες πραγματικά αξέχαστες.

Κι αν θέλετε να χαλαρώσετε λίγο παραπάνω, το όμορφο spa του «Άπειρος Χώρα» με το χαμάμ και το Jacuzzi υπόσχεται να τα καταφέρει, ενώ αν αντίθετα είστε πιο δραστήριοι, οι προτάσεις για δραστηριότητες στην πλούσια φύση τριγύρω και οι όμορφες διαδρομές θα σας προσφέρουν σίγουρα πλούσιες εικόνες και εμπειρίες. Πεζοπορία, rafting, ιππασία, κυνήγι τρούφας και τοπικών βοτάνων, βόλτες σε άλλα κοντινά χωριά αλλά και εργαστήρια αργαλειού θα γεμίσουν ευχάριστα την ημέρα σας.

Οι παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα έχουν αρώματα και γεύσεις ξεχωριστές. Τα γιορτινά μενού που αποπνέουν την τοπική αλλά και αστική φινέτσα μιας άλλης εποχής θα αποτελούνται από τέσσερα πιάτα, σαλάτα, επιδόρπιο και κρασί. Τα Χριστούγεννα θα προσφερθεί γαλοπούλα, φτιαγμένη με την παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή, γεμιστή με βότανα και ξερά φρούτα, ενώ την Πρωτοχρονιά αγριογούρουνο μαγειρεμένο με ξερά φρούτα.

Είτε για την περίοδο Χριστουγέννων, είτε για μια ξεχωριστή χειμερινή απόδραση, τα Κάτω Πεδινά και ο ξενώνας «Άπειρος Χώρα» φαντάζουν ιδανική επιλογή.

Οι τιμές για την περίοδο των γιορτών ξεκινούν από 140 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Παιδιά έως 12 ετών δωρεάν σε κάποια δωμάτια μόνο του ξενώνα που διαθέτουν 3ο κρεβάτι. Τιμή εορταστικού μενού: 45 ευρώ το άτομο.

Πληροφορίες: Άπειρος Χώρα 26530 71188, http://apeiroschora.gr/, [email protected].