Τι να ΜΗΝ κάνετε στη Βαρκελώνη

sagrada-familia Bernard Gagnon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τα λάθη του τουρίστα είναι αναπόφευκτα σε κάθε προορισμό. Όσο το δυνατόν λιγότερα, όμως, τόσο καλύτερα.

Ξεπεράστε τα συνηθισμένα και αποφύγετε μερικές δραστηριότητες στη Βαρκελώνη, που θα σας κοστίσουν χρόνο και χρήμα, την ώρα που στη θέση τους θα μπορούσατε να κάνετε άλλα πράγματα στην πανέμορφη ισπανική πόλη.

Μην καθίσετε στην ουρά για τη Sagrada Familia

H μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία στη Βαρκελώνη της Καταλονίας αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης, σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Δεν θα σας πούμε να μην την επισκεφτείτε, αν και είναι ημιτελής κι όχι με την καλύτερη θέα της πόλης. Θα σας συστήσουμε, όμως, να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας online προκειμένου να γλιτώσετε την ουρά και ταυτόχρονα να συμβάλλετε στην κατασκευή της. Το ίδιο κάντε και για το Casa Batlló και άλλα διάσημα αξιοθέατα.

Μην παραγγείλετε tapas χωρίς να ξέρετε τι είναι

Ειδικά αν δεν είστε εύκολοι στις δοκιμές και τους πειραματισμούς, τουλάχιστον τους γευστικούς, επιβεβαιώστε ότι καταλαβαίνετε τι παραγγέλνετε, γιατί μπορούν πολύ εύκολα τα tapas σας να περιέχουν λουκάνικα από αίμα ζώου (black pudding), πλοκάμια και άλλα περίεργα.

Μην βγείτε για clubbing πριν τη 1

Μπορεί σε άλλες πόλεις η νυχτερινή διασκέδαση να ξεκινάει νωρίτερα, στη Βαρκελώνη, όμως, αν πάτε σε club πριν τη 1, θα είστε εσείς, ο dj και το προσωπικό. Μέχρι να έρθουν και οι υπόλοιποι θα έχετε κουραστεί.

Μην χάσετε τη δωρεάν είσοδο σε μουσεία

Πολλά από τα μουσεία της Βαρκελώνης έχουν ελεύθερη είσοδο την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα ή κάθε Κυριακή απόγευμα μετά τις 15.00, αναλόγως το μουσείο. Το Museu Nacional d'Art de Catalunya, Museu d'Història de Barcelona, το Picasso Museum και πολλά άλλα είναι ανάμεσα σε αυτά που μπορείτε να επισκεφτείτε δωρεάν έχοντας υπόψη σας τα παραπάνω.

Μην παίρνετε ταξί για τα πάντα

Είναι σχετικά ακριβά και υπάρχει μια λέξη που μπορεί να τα αντικαταστήσει: μετρό. Θα σας πάει όπου θέλετε, αφού καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και είναι αρκετά πιο φθηνό από το ταξί. Αν αγοράσετε, μάλιστα, κάρτα Τ10 για 10 διαδρομές, η κάθε μια θα σας κοστίσει λιγότερο από 1 ευρώ.

Μην φάτε στην Las Ramblas

Άκρως τουριστική, μαγνήτης για κάθε επισκέπτη της πόλης, η Las Ramblas είναι η πιο κεντρική λεωφόρος της Βαρκελώνης που «κόβει» το κέντρο και είναι σίγουρα κατάλληλη για μια βόλτα προκειμένου να πιάσετε τον παλμό της πόλης. Όπως κάθε κεντρικό τουριστικό σημείο, όμως, έχει και τα κακά του. Μέσα σε αυτά είναι και το φαγητό. Προτιμήστε να απομακρυνθείτε από εκεί για να βρείτε και καλύτερο ποιοτικά και πιο φθηνό φαγητό.

Μην εξαπατηθείτε από τους κλέφτες

Αν σας πλησιάσει κάποιος άγνωστος και σας ρωτήσει αν σας αρέσει ο Messi προσπαθώντας να σας δείξει ποδοσφαιρικές κινήσεις, σφίξτε την τσάντα και το πορτοφόλι σας. Αυτοί οι επιτήδειοι συχνάζουν στην Las Ramblas και στη Γοτθική Συνοικία και καθώς μπλέκουν το πόδι τους με τα δικά σας, αρπάζουν το πορτοφόλι κι εσείς μένετε να ψάχνετε τον… διαιτητή. Πείτε ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεστε και μη χάσετε στιγμή το πορτοφόλι και την τσάντα από τα μάτια σας.