Οι 6 πιο extreme χειμερινές αποδράσεις

ippasia-andeis
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός για τις πιο ακραίες αποδράσεις, συνήθως περιλαμβάνουν μακρινούς προορισμούς, κάπως επικίνδυνους, που κάνουν συγγενείς και φίλους να… προσεύχονται να επιστρέψετε σώοι και αβλαβείς. Κι αν η ιδέα της παραλίας εν μέσω του χειμώνα σας φαίνεται πια ξεπερασμένη, δείτε 6 είδη ταξιδιών που θα σας… στείλουν αδιάβαστους!

Από τις Άνδεις στον Ωκεανό σε άλογο

Οι έμπειροι ιππείς, μπορούν να κάνουν μια ξεχωριστή βόλτα με το άλογο, ταξιδεύοντας μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, στη Χιλή για μια εμπειρία που δύσκολα θα περνάει μέρα που να μην την ανασύρουν από τη μνήμη τους. Μέσα σε 7 ημέρες περνούν τις Άνδεις με την Expedition Chile για να διασχίσουν ένα μοναδικό μονοπάτι που κάποτε αποτελούσε τη μόνη σύνδεση ανάμεσα στα σύνορα-πόλεις της Παταγονίας Chaiten και Futaleufú, μέχρι το 1975 που άνοιξε η λεωφόρος Carreterra Austral. Η βόλτα αυτή με τα άλογα πραγματοποιείται 1 φορά το χρόνο, τον Ιανουάριο, γι’ αυτό όσοι πιστοί… ας οργανωθούν!

Καγιάκ στον Ζαμβέζη

Ο Ζαμβέζης είναι ο 4ος πιο μεγάλος ποταμός της Αφρικής κι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για καγιάκ στον κόσμο. Το μέρος αυτό του ποταμού στη Ζάμπια δεν είναι ακριβώς για αρχάριους, γι’ αυτό όσοι δεν έχουν εμπειρία πρέπει να το αποφύγουν. Οι υπόλοιποι, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούν να ξεκινήσουν μια τεράστια εμπειρία με το Kayak the Zambezi, το οποίο υπόσχεται να σας εξασφαλίσει τα καλύτερα –και πιο extreme- σημεία για καγιάκ.

Εμπειρία… Survivor

Αν ο Bear Grylls και οι εμπειρίες του στη φύση σας εξιτάρουν κάθε φορά που παρακολουθείτε την εκπομπή Man vs Wild και ένα κρυφό σας όνειρο είναι να βρισκόσασταν για λίγο στη θέση του, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στην Survival Academy του ιδίου και να δώσετε στην επιθυμία σας πραγματική διάσταση. Μπορείτε να εκπαιδευτείτε στην επιβίωση, να παρακολουθήσετε courses που έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο Grylls με την ομάδα του και να ζήσετε εμπειρίες, παρόμοιες με αυτές που βλέπετε στην τηλεόραση, όπως π.χ. να προσπαθήσετε να σωθείτε από ένα απομακρυσμένο νησί της Σκωτίας. Μόνο που αυτή τη φορά θα είστε εσείς οι πρωταγωνιστές.

Antarctic Ice Marathon fb page
Μαραθώνιος στην Ανταρκτική

Το να πάει κάποιος στην Ανταρκτική θεωρείται σίγουρα ακραίο. Το να πάει, όμως, εκεί για να τρέξει σε μαραθώνιο, μάλλον ξεπερνά τα όρια. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια μικρή ομάδα ατρόμητων και έμπειρων δρομέων που συναντιούνται στο Antarctic Ice Marathon, το μοναδικό αγώνα στον ανταρκτικό κύκλο. Τα 42 χιλιόμετρα της διαδρομής πραγματοποιούνται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από το Νότιο Πόλο, στους πρόποδες των βουνών Ellsworth. Αν μη τι άλλο, σίγουρα έχουν καλό τρόπο να ζεσταθούν.

Camel Trek στη Σαχάρα

Το next best thing του να διασχίσει κάποιος τη Σαχάρα με 4x4 είναι να την περάσει με καμήλα. Υπάρχουν εκδρομές, όπως αυτή από την Morocco Excursions, η οποία ξεκινά από το Μαρακές και περιλαμβάνει 12 ολόκληρες ημέρες στη μεγαλύτερη έρημο του κόσμου. Κι όσο κι αν είναι όλα οργανωμένα με πολυτελείς τέντες και γεύματα, όπως και άφθονο νερό, το να πετάξει κανείς ως την Αφρική για να βρεθεί περιτριγυρισμένος από άμμο και βουνά για πάνω από 1 εβδομάδα, σίγουρα εντάσσεται στις extreme δραστηριότητες.

Εξερεύνηση ηφαιστείων

Αν τα ηφαίστεια σας προκαλούν δέος και ενθουσιασμό ταυτόχρονα, η Ινδονησία είναι το μέρος για εσάς. Εκεί θα βρείτε 17 χιλιάδες νησιά και το 13% των ηφαιστείων του πλανήτη, με κάποια εκ των οποίων να είναι πολύ ενεργά και άλλα καθόλου. Τα περισσότερα βρίσκονται στο νησί Java κι εκεί είναι που πραγματοποιούνται εκδρομές για στενή προσέγγιση, αναρρίχηση και πεζοπορία σε μέρη που δεν πάει ο νους σας.