Ταξίδι στην Αυστραλία: τι να δείτε σύμφωνα με τους ειδικούς

cradle-ethniko-parko-australia
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Με δυο φορές το μέγεθος της Ευρώπης, η Αυστραλία αποτελεί έναν προορισμό που σίγουρα έχει πολλά να δώσει στους επισκέπτες τους. Γι’ αυτό και αν σκοπεύετε να κάνετε αυτό το μακρινό ταξίδι μέσα στο 2016 –ή και αργότερα- θα σας χρειαστεί σίγουρα ένας οδηγός.

Συμβουλευτήκαμε το http://www.awtm.co.uk/australia-holidays-2016/ που έχει συγκεντρώσει τις γνώμες travel bloggers και ειδικών σχετικά με το τι πρέπει να δει και να κάνει κάποιος στην Αυστραλία, πέραν των καθιερωμένων, και σας τις παραθέτουμε. Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα ήθελε να κάνει 20 ώρες ταξίδι και στο γυρισμό να ανακαλύψει ότι δεν ήξερε για τα παρακάτω «κρυφά» διαμάντια…

Τασμανία

Dave από whatsdavedoing.com

Η Τασμανία, μαζί με πολλά νησιά και νησίδες, συνιστά ένα από τα ομόσπονδα κρατίδια που αποτελούν το κράτος της Αυστραλίας, δυστυχώς, όμως, δεν καταφέρνει να μπει εύκολα στο ταξιδιωτικό πλάνο των τουριστών. Το καλοκαίρι, στην ανατολική της ακτή θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες παραλίες της χώρας και σε αντίθεση με οπουδήποτε αλλού, θα της έχετε όλες για τον εαυτό σας, χωρίς πολυκοσμία. Η πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Cradle Mountain (φωτό) είναι φανταστική και η ιστορία της μικρής πόλης Port Arthur ξεχειλίζει από κάθε πέτρα. Το Hobart, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη, είναι πολύ όμορφο και διαθέτει πολλές επιλογές για φαγητό και καφέ, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα μέρη της Αυστραλίας για road trip, καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές, οι δρόμοι άδειοι και η θέα εκπληκτική. Το καλύτερο απ’ όλα; Η Τασμανία δεν είναι ακριβή για να φτάσει κάποιος –μπορείτε να πάρετε εισιτήρια μετ’ επιστροφής από τη Μελβούρνη ακόμη και με λιγότερα από 100 δολάρια.

Μπρουμ, περιοχή Kimberley (Δυτική Αυστραλία)

Caz και Craig Makepeace από ytravelblog.com

Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, κάτι που την καθιστά λιγότερο δημοφιλή και περισσότερο γοητευτική. Το Broome έχει εξωτική «γεύση» Ασίας και πλούσια ιστορία που συνδυάζεται εύκολα με τη χαλάρωση και τη ζωή στην παραλία. Τα φωσφορούχα νερά του, η άσπρη άμμος και το ζωντανό, πράσινο γρασίδι, μπορεί τώρα να μας ακούγονται εκτός πραγματικότητας, αλλά σίγουρα αξίζουν το χρόνο του τουρίστα που θα φτάσει ως εκεί. Ακόμη, βρίσκεται κοντά στον Gibb River Road, που σημαίνει ότι είναι το όνειρο όσων αγαπούν τις 4x4 περιπέτειες.

Ουλουρού και τρένο Ghan για Darwin (βόρεια περιοχή)

Kiersten από theblondeabroad.com

Οι περισσότεροι που επισκέπτονται την Αυστραλία, συνήθως κατευθύνονται ανατολικά προς το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη. Μην ξεχνάτε, όμως, τη βόρεια περιοχή της Αυστραλίας. Επισκεφτείτε το Ουλουρού, περάστε 1-2 νύχτες κάτω από τα αστέρια κι έπειτα πάρτε το Ghan Train από το Red Centre μέχρι το Darwin, για μια μοναδική, απίστευτη εμπειρία στη μακρινή αυτή χώρα.

Εθνικό Πάρκο The Grampians (Βικτώρια)

João από joaoleitao.com

Σύμφωνα με τον travel blogger João, το Εθνικό Πάρκο The Grampians αποτελεί ένα από τα καλύτερα τουριστικά σημεία στη Βικτώρια. Με βραχώδη τοπία, πανέμορφους καταρράκτες και ατελείωτα δάση, το πάρκο αυτό εντυπωσιάζει τους πάντες. Ανεβείτε στο σημείο The Pinnacle και θαυμάστε τη θέα από ψηλά με την πόλη Halls Gap, τη λίμνη Bellfield και την τριγύρω περιοχή. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να πετύχετε και… καυγά ανάμεσα σε καγκουρό.

Νησί Rottnest (Δυτική Αυστραλία)

Chris από theaussienomad.com

Η Δυτική Αυστραλία δεν έχει μεγάλη τουριστική προσέλευση, λόγω του ότι τα πιο δημοφιλή μέρη είναι στην ανατολική ακτή. Αν, όμως, θέλετε να γυρίσετε από το ταξίδι σας με πραγματικά πολύτιμες και αξέχαστες εμπειρίες, κατευθυνθείτε προς το Περθ και πάρτε το φέρι για το Νησί Rottnest. Εκεί θα απολαύσετε κρυστάλλινα νερά, πλήθος παραλιών που μπορεί να μην έχετε καν το χρόνο να εξερευνήσετε, ατελείωτα μονοπάτια για ποδήλατο (στο νησί δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα) και τα υπέροχα ζωάκια Quokka που ζουν εκεί.

Ο Μεγάλος Δρόμος του Ωκεανού και Apollo Bay (Βικτώρια)

Travis και Heather από extrapackofpeanuts.com

Μπορεί να είναι δημοφιλής και πασίγνωστος, αλλά κανείς δεν πρέπει να χάσει το Μεγάλο Δρόμο του Ωκεανού (Great Ocean Road). Εκτός του ότι το τοπίο είναι εντελώς εξωπραγματικό, στην πορεία θα βρείτε κι εσείς οι ίδιοι κρυμμένα διαμάντια. Σταματήστε σε οποιαδήποτε πόλη (η παραλιακή πόλη Apollo Bay είναι μια από τις αγαπημένες), βρείτε ένα καφέ ή εστιατόριο, φάτε και βολτάρετε στην παραλία. Από τις πιο όμορφες ταξιδιωτικές εμπειρίες ζωής.

Νησί Raymond (Βικτώρια)

Norbert από globotreks.com

Ο Norbert συστήνει το Νησί Raymond στη Βικτώρια, για να δείτε δεκάδες κοάλα στο φυσικό τους περιβάλλον. Το νησί είναι τόσο μικρό ώστε να μπορεί να το περπατήσει κάποιος, ανάμεσα σε γειτονιές και δάση, ενώ θα δείτε πολλά κοάλα να κοιμούνται, να τρώνε, να παίζουν σε ευκάλυπτους, αλλά και να περπατούν στις γειτονιές. Η εμπειρία αυτή, ειδικά για όσους θέλουν να δουν από κοντά κοάλα, είναι η καλύτερη σε σχέση με ζωολογικούς κήπους και πάρκα.

Για περισσότερες προτάσεις σε γνωστά και άγνωστα μέρη της Αυστραλίας, μπείτε στο awtm.co.uk.