Oι πιο… ανόητες πράξεις ταξιδιωτών από τη χρονιά που έφυγε

balitsa-paidi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το 2015 ήταν μια περίεργη χρονιά από όλες τις απόψεις και οι τουριστικές απερισκεψίες δεν έλειψαν, ούτε σε ταξιδιωτικό επίπεδο.

Η χρονιά που πέρασε είναι η χρονιά που σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι από selfie παρά από επιθέσεις καρχαριών στο πλαίσιο ταξιδιών, ενώ δεν είναι λίγα τα μουσεία που απαγόρευσαν τη χρήση selfie stick. Ακόμη, όμως, και άνθρωποι που δεν επιδίδονταν σε αυτό το ναρκισσιστικό «σπορ» έμπλεξαν σε περίεργες ταξιδιωτικές περιπέτειες τη χρονιά που πέρασε. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάπως… ανόητες τουριστικές ιστορίες που συνέβησαν μέσα στο 2015 κι ας υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι δεν θα πρωταγωνιστήσουμε ποτέ σε μια τέτοια.

Άντρας μεταφέρει τη γυναίκα του μέσα σε… βαλίτσα

Τα πράγματα που κάνει ο άνθρωπος για να μην πληρώσει τη σημερινή εποχή είναι άνευ προηγουμένου, όπως π.χ. να χωρέσει τη σύντροφό του σε μια… βαλίτσα. Ή τουλάχιστον αυτό προτίμησε να κάνει ένας 60χρονος, με την 30χρονη γυναίκα του. Ο εν λόγω κύριος έγινε αντιληπτός από τις Αρχές στο Terespol της Πολωνίας, όταν παρουσίαζε μεγάλη δυσκολία στη μετακίνηση της βαλίτσας του. Όταν του ζητήθηκε να την ανοίξει, από μέσα βγήκε η 30χρονη σύζυγός του, την οποία προσπάθησε να μεταφέρει με το τρένο, χωρίς να πληρώσει έξτρα εισιτήριο. Το καλό, πάντως, πως απ’ ό,τι φαίνεται η νεαρή γυναίκα δεν είναι μαζί του για τα λεφτά του.

Άνθρωπος ψήνει ζαχαρωτά σε ενεργό ηφαίστειο

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα μέρη να ψήσει κάποιος ζαχαρωτά, κανείς, όμως, δεν θα πίστευε ποτέ ότι χρειάζεται ιδιαίτερη κρίση για να κάνεις τη σωστή επιλογή. Ο Simon Turner αποφάσισε ότι δεν του φτάνει μια απλή φωτιά στο τζάκι και ανέβηκε στην κορυφή του κρατήρα Marcum, στο ηφαιστειογενές νησί Ambrym στο Vanuatu του Νότιου Ειρηνικού, προκειμένου να ψήσει τα λεγόμενα marshmallows στη… λάβα. Κι όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά ήπιε και μπίρα, ενώ τράβηξε και βίντεο την εμπειρία του, το οποίο μπορείτε να δείτε στο youtube εδώ.

Πεζοπόροι βγάζουν selfie με ενεργή χειροβομβίδα και η ιστορία δεν έχει καλό τέλος

Όταν κάνεις πεζοπορία στα Ουράλια Όρη της Ρωσίας και στο δρόμο σου βρίσκεις «οπλισμένη» χειροβομβίδα, το πιθανότερο είναι να τρέξεις μακριά, κάνοντας την προσευχή σου να μην εκραγεί. Αυτό, όμως, δυστυχώς δεν ήταν το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό 2 αντρών, οι οποίοι προτίμησαν να βγάλουν πρώτα μια selfie με τη χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη. Η ειρωνία είναι ότι τα κινητά τους «επέζησαν».

Επιβάτης αφήνει τσάντα με… εμετό σε κάθισμα

Οι αεροσυνοδοί σίγουρα αρχικά θα εκτίμησαν αυτόν τον τύπο που δεν τους παρέδωσε σακούλα με εμετό για να την πετάξουν και την τακτοποίησε μόνος του. Η ιδέα του, όμως, να την αφήσει στη θήκη του καθίσματος δεν ήταν ακριβώς η καλύτερη εναλλακτική. Ένα από τα πιο βρόμικα μέρη του αεροπλάνου έγινε ακόμη πιο βρόμικο και σιχαμερό το Σεπτέμβριο του 2015, όταν ένας επιβάτης της πτήσης Χονολουλού-Σακραμέντο βρήκε τη σακούλα αυτή με δώρο-έκπληξη.

Τουρίστες εμποδίζουν τις θαλάσσιες χελώνες να γεννήσουν

Για τους περισσότερους τουρίστες, οι φωτογραφίες τους φαίνεται πως είναι πιο σημαντικές από άλλα πράγματα, όπως π.χ. τον πολλαπλασιασμό ενός ολόκληρου είδους. Πλήθος τουριστών, στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ostional στην Κόστα Ρίκα, αποφάσισε ότι η ετήσια «παρέλαση» των θαλάσσιων χελωνών ήταν η ιδανική ευκαιρία για μερικές selfie. Οι θαλάσσιες χελώνες, όμως, δεν συμφώνησαν κι όταν βγήκαν στην ακτή για να γεννήσουν και συνάντησαν τις ορδές τουριστών, ξαναμπήκαν αμέσως μέσα στη θάλασσα.

Άντρας πέφτει πάνω σε κανό καθώς τραβά βίντεο-selfie

Όλα δείχνουν ότι μια selfie μπορεί να αποδειχτεί από επικίνδυνη μέχρι μοιραία, ειδικά όταν η καταγραφή ενός περιστατικού κρίνεται -λανθασμένα- πιο σημαντική από την ασφάλεια αυτού που την καταγράφει. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αυτής τραβά βίντεο με selfie stick οδηγώντας το τζιπ του, μέχρι που ξαφνικά πέφτει επάνω στο κανό του μπροστινού αυτοκινήτου, το οποίο θα μπορούσε πολύ εύκολα να δει από ακόμη πιο κοντά, αν δεν φρέναρε καθυστερημένα μεν, εγκαίρως για τη ζωή του δε. Δείτε το βίντεο στο youtube εδώ.