7 διάσημοι και μη ταξιδιώτες αποκαλύπτουν γιατί αγαπούν τον κόσμο

florentia-kathedrikos
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το bbc απευθύνθηκε σε δεκάδες ανθρώπων, από συγγραφείς και σεφ, μέχρι μουσικούς και φωτογράφους, ζητώντας τους να μοιραστούν μια εμπειρία τους από την περασμένη χρονιά που τους ενέπνευσε πραγματικά και τους θύμισε γιατί αγαπούν τον κόσμο. Δείτε τι απάντησαν 7 από αυτούς.

Eric Weiner, ταξιδιωτικός συντάκτης του BBC

«Γιατί επιτέλους σκαρφάλωσα στην κορυφή του Καθεδρικού της Φλωρεντίας και ανταμείφθηκα με τη θέα που δεν έχει αλλάξει από την εποχή του Μιχαήλ Άγγελου».

Andy Isaacson, συγγραφέας

«Γιατί στην ανατολή στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine της Χιλής, στην άγρια, άδεια άκρη του κατοικήσιμου κόσμου, ένιωσα πάλι μικρός».

Eric Ripert, σεφ

«Γιατί έφτασα ως το Μπουτάν, την πιο πνευματική και μαγική χώρα που έχω επισκεφτεί ποτέ και βοήθησα στην ετοιμασία και το σερβίρισμα σούπας σε νέους μοναχούς σε ένα μοναστήρι. Ήταν τιμή μου».

Steven Tyler, μουσικός, τραγουδιστής των Aerosmith

Γιατί στην Ταϊλάνδη μοιράστηκα στιγμές με ένα από τα πιο μεγαλόπρεπα πλάσματα της φύσης: την τίγρη».

Brooke Dombroski, φωτογράφος

«Γιατί είχα άλλη μια ευκαιρία να εξερευνήσω την ωμή, αλλά ακαταμάχητη φύση των νερών της Γαλλικής Πολυνησίας, που θυμίζει καρτ-ποστάλ. Ή μάλλον είναι καλύτερη».

Ashley Winchester, ταξιδιωτική συντάκτρια του BBC

«Γιατί δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να παρακολουθείς ένα σκονισμένο ηλιοβασίλεμα στο Φεστιβάλ Coachella, μαζί με 184 μουσικά σχήματα, 90 χιλιάδες ανθρώπους και έναν γιγάντιο, αιωρούμενο αστροναύτη».

Jodi Ettenberg, ταξιδιωτική συντάκτρια του BBC

«Γιατί έπρεπε να πάω στην Ελλάδα για να καταλάβω, επιτέλους, γιατί το λένε μπλε του Αιγαίου».