Η Κρήτη «τρυπώνει» ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς για πεζοπορία

faraggi-samarias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι λάτρεις της πεζοπορίας είναι πολλοί ανά τον κόσμο, γι’ αυτό και η Telegraph έκανε αφιέρωμα με τα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας, συμπεριλαμβάνοντας και την Κρήτη στη λίστα της.

Μέσα στους 10 καλύτερους προορισμούς του κόσμου για πεζοπορία, σύμφωνα με την Telegraph, βρέθηκε και η Κρήτη. Συγκεκριμένα, το αφιέρωμα αναφέρεται στην οργανωμένη εκδρομή 13 ημερών στα βουνά και τις ακτές της Κρήτης από το inntravel.co.uk, η οποία περνά από τη δυτική Κρήτη, τη Γραμβούσα, το Ελαφονήσι, περιλαμβάνοντας στάσεις στο Μοναστήρι στη Χρυσοσκαλίτισσα, στην παραλία στο Ελαφονήσι και στα φαράγγια της Παλαιόχωρας, που αποτελούν σημαντικά αξιοθέατα για τους πεζοπόρους στη νότια Κρήτη.

Συνεχίζοντας για την Κρήτη, το αφιέρωμα αναφέρει ότι οι πεζοπόροι μπορεί να συναντήσουν γύπες που φωλιάζουν στις πλαγιές του όρους του Προφήτη Ηλία, ενώ ανάμεσα στις επιλογές τους είναι και η χαλάρωση στην πανέμορφη, παραθαλάσσια, Σούγια.

Άλλα hightlights της διαδρομής είναι τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Λισσού, τα Χανιά και το μονοπάτι στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, που ξεκινάει λίγο νοτιότερα από το χωριό Αγία Ειρήνη και άνοιξε πρόσφατα για εξερεύνηση. Αναφορά δεν θα μπορούσε φυσικά να μη γίνει και στο περίφημο Φαράγγι της Σαμαριάς, αν και το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης δείχνει να το συναγωνίζεται.

Οι υπόλοιποι προορισμοί που απαρτίζουν τη δεκάδα είναι η Κοιλάδα του Λίγηρα στη Γαλλία, η La Gomera στα Κανάρια νησιά, η κοινότητα Saint-Émilion και η πόλη La Rochelle στη δυτική Γαλλία, η Κόστα Ρίκα, η ακρογραμμή Amalfi στην Ιταλία, το πανόραμα ελβετικών Άλπεων, τα μονοπάτια της Garden Route στη Ν. Αφρική, Porto προς Santiago de Compostela στην Πορτογαλία–Ισπανία και η Τοσκάνη.

Να θυμίσουμε ότι πριν 1 χρόνο, η Telegraph είχε πάλι ξεχωρίσει το Φαράγγι της Σαμαριάς, μαζί με το Φαράγγι του Βίκου, συμπεριλαμβάνοντάς τα στα καλύτερα της Ευρώπης.