Τα καινούργια hot ξενοδοχεία του 2016

ksenodoxeia-domatio
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ταξιδεύουμε διαδικτυακά σε μερικά από τα πιο… καυτά new entries ξενοδοχείων παγκοσμίως και «τρυπώνουμε» στα υπέροχα δωμάτιά τους.

Το ξενοδοχείο αποτελεί για αρκετούς σημαντικό μέρος του ταξιδιού τους, με πολλούς να αναζητούν ό,τι πιο καινούργιο φανταχτερό και πρωτοκλασάτο υπάρχει εκεί έξω. Κι όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, υπάρχουν πολλά καινούργια ξενοδοχεία ανά τον κόσμο που κάποιοι ονειρεύονται να επισκεφτούν και άλλοι οργανώνουν ήδη τα ταξίδια τους για να τα προλάβουν.

Ορισμένα έχουν ήδη ανοίξει, ενώ άλλα πρόκειται να ανοίξουν μέσα στη χρονιά. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

keemala fb page / Brent T. Madison
Keemala, Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Άνοιξε λίγο πριν μπει το 2016 και σχεδιάστηκε με βάση τόσο τη φύση, όσο και την κουλτούρα, μπαίνοντας δυναμικά στη λίστα με τις πιο ιδιαίτερες ιδιοκτησίες στο Πουκέτ. Οι επισκέπτες του μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 38 βίλες με πισίνα, σε διαφορετικά στυλ που περιλαμβάνουν δεντρόσπιτα, φωλιές πουλιών, αγροικίες κ.λπ., ενώ ακόμη και οι γέφυρες, τα μονοπάτια που τα συνδέουν, όπως και οι διάφορες δραστηριότητες εναρμονίζονται πλήρως με το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει πολύς διαλογισμός, γιόγκα, βόλτες στη φύση, tai chi στο δάσος και διάφορες άλλες δραστηριότητες που σε φέρνουν πιο κοντά στη φύση. http://www.keemala.com/

Four Seasons Hotel Dubai International Financial C
Four Seasons Hotel, Dubai IFC, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Με προγραμματισμένο opening στις αρχές του 2016, το νέο Four Seasons στο Dubai International Finance Center διαφέρει από τα περισσότερα ξενοδοχεία της πολυπληθέστερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς είναι σχετικά μικρό και «ζεστό» με 106 δωμάτια και 28 σουίτες. Παρ’ όλο που σκοπός του είναι να προσελκύσει κυρίως επαγγελματίες ταξιδιώτες, βρίσκεται μόλις λεπτά μακριά από το Dubai Mall, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα και το κέντρο. Μια από τις κύριες ατραξιόν του είναι και η πισίνα σε στυλ ενυδρείου, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζουν και τα rooftop bars, τα cigar lounges και οι ταράτσες του.

InterContinental Bordeaux Le Grand Hotel fb page
InterContinental, Bordeaux, Γαλλία

Άνοιξε το Δεκέμβριο του 2015 και προτρέπει όσους επισκεφτούν το Μπορντό, τουλάχιστον να το κάνουν με στυλ. Αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο portfolio του InterContinental και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, La Place de la Comedie, σε μια ιστορική τοποθεσία. Το «νέο» ξενοδοχείο υπήρχε ουσιαστικά από το 1776, με το InterContinental Grand Hotel de Bordeaux & Spa των 130 δωματίων να πραγματοποιεί μια μεγάλη μετατροπή για να καλωσορίσει τους ταξιδιώτες. Στις εγκαταστάσεις του υπάρχουν meeting room, εσωτερική πισίνα και νέο εστιατόριο του πασίγνωστου σεφ Gordon Ramsay, ενώ αν λάβουμε υπόψη και την περιοχή, τα κρασιά θα είναι ένα κι ένα, έτοιμα να τα ανοίξει κάποιος στο τζακούζι της βασιλικής σουίτας στην 100 τετραγωνικών μέτρων ταράτσα.

the forest side fb page
The Forest Side, Κούμπρια, Ηνωμένο Βασίλειο

Το χωριό Grasmere στην περιοχή της Λίμνης Κούμπρια είναι τόσο γραφικό, που το ξενοδοχείο Forest Side, δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Πρόκειται για ένα πρόσφατα ανακαινισμένο βικτωριανό ξενοδοχείο του 19ου αιώνα, με 20 τόσο άνετα και εξοπλισμένα δωμάτια που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Το βασικό δέλεαρ, όμως, είναι το φαγητό, όπου θα χρησιμοποιούνται υλικά και προϊόντα από τον τεράστιο κήπο, κάθε μέρα και διαφορετικά, με τον επικεφαλής σεφ Kevin Tickle, με 2 αστέρια Michelin στο βιογραφικό του, να παίρνει τα ηνία της κουζίνας.

Souq Waqif Boutique Hotels fb page
Najd Boutique Hotel, Ντόχα, Κατάρ

Το Souq Waqif στην καρδιά της Ντόχα είναι η ιστορική, παραδοσιακή αγορά, που αποτελεί παράθυρο στην τοπική παράδοση, η οποία έχει εξελιχθεί με εστιατόρια, καταστήματα και νέα ξενοδοχεία. Το Najd Boutique Hotel, που άνοιξε το Νοέμβριο του 2015, αποτελεί μέρος του Souq Waqif Hotels Collection, ενός συγκροτήματος που ορίζει τα μπουτίκ ξενοδοχεία. Οι 9 ιδιοκτησίες στην περιοχή έχουν 15 ή λιγότερα δωμάτια, όλα με αραβικό design, και δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δειπνήσουν ή να περάσουν τον ελεύθερό τους χρόνο στο συγκρότημα, που σημαίνει περίπου 12 εστιατόρια, 3 σπα, 4 γυμναστήρια κι όλα μέσα σε μια 15λεπτη βόλτα.