Οι Active Sundays σκαρώνουν πολιτιστικές περιπέτειες στις Μυκήνες

actice-sundays-mukines
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Με στόχο να σας βγάλουν από την κυριακάτικη μελαγχολία, να σας σηκώσουν από τον καναπέ και να σας φέρουν σε επαφή με τη φύση, οι Active Sundays σχεδιάζουν εκδρομή στις Μυκήνες, την Κυριακή 7/2.

Αφήστε πίσω την κακή σας διάθεση και την τεμπελιά της Κυριακής κι ετοιμαστείτε για μια όμορφη κυριακάτικη περιπέτεια, την Κυριακή 7/2 μαζί με την ομάδα Active Sundays, προκειμένου να κλείσετε την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να ζήσετε μια όμορφη πολιτιστική περιπέτεια με προορισμό τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Αξιοποιώντας την ελεύθερη είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο, η περιπέτεια θα συνδυάσει, επίσκεψη στους χώρους αυτούς και μια πολύ ενδιαφέρουσα από ιστορικής, μυθολογικής και από αρχαιολογικών ευρημάτων άποψης καθ'οδόν, πεζοπορία, προς την κοιλάδα του «Μπερμπάτι» μέσω του Αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου. Στον τερματισμό της πεζοπορίας, μετά από σύντομη μεταφορά με το πούλμαν θα καταλήξετε στο γραφικό Ναύπλιο για φαγητό, βόλτα, καφέ πριν την αναχώρηση για Αθήνα.

Τι θα απολαύσετε στην εκδρομή

Ξεκινώντας την πεζοπορία των 12 χιλιομέτρων (περίπου 4-5 ώρες), θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από ψηλά την ακρόπολη των Μυκηνών με την κυκλώπεια οχύρωση. Στην πορεία, θα συναντήσετε τα απομεινάρια της πέτρινης γέφυρας της Δραγονέρας και τη μυκηναϊκή γέφυρα Λυκοτρούπι, που είχαν κατασκευαστεί για να αποτρέπουν τα ορμητικά νερά του ποταμού Χάβου και στη συνέχεια, στο λόφο του Μαστού, θα συναντήσετε ακόμα έναν μυκηναϊκό θολωτό τάφο, τον «τάφο του δασκάλου», όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι. Λίγο πριν το τέλος της διαδρομής, θα συναντήσετε επίσης και απομεινάρια από αρχαία ρωμαϊκά λουτρά.

Picasa 2.0
Γνωρίστε τις Μυκήνες

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Η κατοίκηση ήταν συνεχής έως και τους ιστορικούς χρόνους, τα περισσότερα όμως μνημεία, που είναι ορατά σήμερα, ανήκουν στην εποχή ακμής του χώρου, την Ύστερη Εποχή του Χαλκού, μεταξύ του 1350 και του 1200 π.Χ. Η ανοικοδόμηση των ανακτόρων, που είναι ορατά σήμερα, άρχισε γύρω στο 1350 π.Χ. -τότε ξεκίνησε και η οχύρωση της ακρόπολης. Ο πρώτος περίβολος κτίσθηκε με το κυκλώπειο σύστημα επάνω στο βράχο. Τα Κυκλώπεια Τείχη της Μυκηναϊκής Ακρόπολης παρέμεναν ορατά στο πέρασμα των αιώνων και αποτέλεσαν πόλο έλξης πολλών περιηγητών και αρχαιοφίλων, που δεν δίστασαν να λεηλατήσουν το χώρο κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες ότι στο χώρο των Μυκηνών, στις αρχές του 20ου αιώνα, κατά τη διάρκεια ανασκαφών της ομάδας του Σλήμαν, βρέθηκαν σκελετοί γιγάντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

Ακόμη κι αν είστε αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση, μπορείτε να πάρετε μέρος στην ιστορική αυτή διαδρομή-ζωντανό μουσείο, σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31 Ιανουαρίου 2016, κόστος 21 ευρώ για τις 25 πρώτες θέσεις και 25 ευρώ για τις υπόλοιπες.

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Πληροφορίες: http://www.activesundays.com/mycenae-prosymna.html