Περάστε τον Άγιο Βαλεντίνο με δράση στο Menalon Trail

lovehike Β© Active Sundays - www.activesundays.com, 2015
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Την ημέρα που οι άλλοι γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο, οι Active Sundays θα γιορτάσουν τον έρωτά τους με τα βουνά και τη φύση, σε μια πεζοπορική διαδρομή σε σχήμα καρδιάς!

Είτε είστε μόνοι, με φίλους ή με ταίρι, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα των ερωτευμένων, μην κανονίσετε τίποτα και… πάρτε τα βουνά με την ομάδα των Active Sundays, σε μια ιδιαίτερη πεζοπορία.

Συνδυάζοντας κομμάτι του MenalonTrail με ένα παραπλήσιο παραδοσιακό μονοπάτι, θα ​πεζοπορήσετε σε πυκνόφυτο ελατόδασος -ίσως και με χιόνι- σε μια υπέροχη πεζοπορική διαδρομή σε σχήμα καρδιάς, μια μοναδική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη περιπέτεια. Οι συμμετέχοντες μπορούν, μάλιστα, να την καταγράψουν στα κινητά τους ή στις συσκευές GPS τους, κι όταν την πεζοπορήσουν, θα δουν ότι πρόκειται για μια... καρδιά στην "καρδιά" του ελατόδασους!

Το MenalonTrail είναι μια μεγάλη ορεινή πεζοπορία που διατρέχει το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, τα δυτικά ανάγλυφα του Μαινάλου, την κοιλάδα Μυλάοντα ποταμού και τα νοτιοανατολικά Γορτυνιακά Βουνά. Η διαδρομή αναπτύσσεται σε μήκος 75 χιλιομέτρων και περνά από τους οικισμούς Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι, Ελάτη, Βυτίνα, Νυμφασία, Μαγούλιανα, Βαλτεσινίκο, Λαγκάδια.

Η σειρά περιπετειών των Active Sundays στο MenalonTrail είχε ήδη αρχίσει πριν καν εγκαινιαστεί επίσημα το μονοπάτι αρχές Μαΐου του 2015 και το ActiveLoveHike θα καλύψει τμήμα του. Είναι το 9o ευρωπαϊκό μονοπάτι που έλαβε πιστοποιητικό επάρκειας ως ένα από τα Μονοπάτια Κορυφαίας Ποιότητας (Leading Quality Trails – Best of Europe).

Λόγω του ότι ο προορισμός της περιπέτειας βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα αποτρέπουν την πρόσβαση ή την διεξαγωγή της περιπέτειας στη συγκεκριμένη διαδρομή, θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία σε εναλλακτική διαδρομή ή θα περάσετε την ημέρα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας, θα καταλήξετε στη γραφική Βυτίνα για φαγητό, καφέ, βόλτα.

Η περιπέτεια αυτή συνιστάται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2016, κόστος 21 ευρώ για τις 25 πρώτες θέσεις και 25 ευρώ για τις υπόλοιπες.

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ.

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Πληροφορίες: http://www.activesundays.com/love-hike.html