«Κλείστε» από τώρα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο Μέτσοβο

metsobo
ΤΡΙΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν κι επειδή οι εκδρομές των Active Sundays είναι πολύ δημοφιλείς, φροντίστε να εξασφαλίσετε από νωρίς τη θέση σας στη μοναδική εκδρομή που οργανώνεται στο πανέμορφο Μέτσοβο.

Η Καθαρά Δευτέρα φέτος θα βρει τους Active Sundays στο στολίδι της Πίνδου και τα μοναδικά Μετέωρα. Συνδυάζοντας τα εντυπωσιακά Μετέωρα με το γραφικό Μέτσοβο, θα έχετε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να επισκεφθείτε αξιόλογα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία, να πεζοπορήσετε ιδιαίτερα μονοπάτια, να χαρείτε φανταστικά, σαν καρτ-ποστάλ τοπία, να χαλαρώσετε ή να χαρείτε… χιονάκι -αν είστε τυχεροί-, να γευτείτε ντόπιες γαστριμαργικές δημιουργίες και να «ταξιδέψετε» στον κόσμο του κρασιού με γευσιγνωσία των πασίγνωστων τοπικών κρασιών του Οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ. 

© Active Sundays 2016
Σάββατο

Με αφετηρία την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου, θα επισκεφθείτε με τους Active Sundays πρώτα τους επιβλητικούς «βράχους των θεών», τα μαγευτικά Μετέωρα, που ίσως να τα δείτε και με χιόνι. Αφού επισκεφθείτε ένα σημείο πανοραμικής θέας όλων των βράχων των Μετεώρων για τις απαραίτητες εντυπωσιακές φωτογραφίες, θα συνεχίσετε στη Μονή Μεγάλου Μετεώρου. Στην κορυφή του βράχου υπάρχει, πάνω από 600 χρόνια, το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ένα ολόκληρο μεγάλο μουσείο.

Μετά την επίσκεψη στη Μονή και μουσείο, ακολουθούν τα 146 σκαλοπάτια της Μονής και πεζοπορία (προαιρετικά - χαλαρή πεζοπορία 1-2 ωρών) σε ένα από τα πιο παλιά μονοπάτια, στο οποίο σε πολλά σημεία διατηρείται ακόμη το αρχικό πλακόστρωτο, το «Μονοπάτι της Δρακοσπηλιάς», περνώντας ανάμεσα στους βράχους Υψηλοτέρα και Βαρλαάμ. Στη συνέχεια, θα πεζοπορήσετε μέχρι τις φυλακές των μοναχών και στην κατάληξη της πεζοπορίας θα έχετε την ευκαιρία για φαγητό στο Καστράκι ή την Καλαμπάκα, στους πρόποδες του μνημείου. Αργότερα, θα συνεχίσετε το ταξίδι προς Μέτσοβο, όπου θα καταλήξετε αργά το απόγευμα.

Αφού τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο (εκτός από τα δωμάτια σε 2* ξενοδοχείο, υπάρχουν και περιορισμένα δωμάτια στο 4* Ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ με επιπρόσθετο κόστος για όποιον επιθυμεί), θα έχετε ελεύθερο χρόνο και το βράδυ θα μαζευτείτε όλοι μαζί για φαγητό σε φημισμένο εστιατόριο στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου.

Κυριακή

Την Κυριακή, θα πεζοπορήσετε τμήμα του μονοπατιού Ursa Trail - Στα Χνάρια της Αρκούδας, η σχεδίαση του οποίου στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της καφέ αρκούδας. Πρόκειται για ένα μονοπάτι που αποτελεί μέρος του αγώνα ορεινού τρεξίματος Ursa Trail που διενεργείται κάθε άνοιξη στην περιοχή και περνά μέσα από πανέμορφες πυκνόφυτες από πεύκα, ρόμπολα, οξιές και αγριολούλουδα πλαγιές, καθώς και ξέφωτα με θέα τα τριγύρω βουνά και χωριουδάκια, που συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία. Το μονοπάτι περνά από ιστορικά μονοπάτια κι ιδιαίτερης αισθητικής και φυσικής αξίας μνημεία της περιοχής και έχει εμπλουτιστεί με εικαστικές παρεμβάσεις από την Πινακοθήκη Αβέρωφ σε συνεργασία με το καθηγητή γλύπτη Γιώργο Χουλιαρά και ομάδα αποφοίτων και φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Μετά το τέλος της πεζοπορίας, θα καταλήξετε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πολιτσές στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, όπου θα έχετε χρόνο για καφέ/σνακ και ξεκούραση ή παιχνίδια στο χιόνι πριν επιβιβαστείτε στο πούλμαν για μια χαλαρή βόλτα (καιρού επιτρέποντος) στην πανέμορφη Λίμνη των πηγών Αώου, τη μεγαλύτερη ορεινή λίμνη στη χώρα μας (1.350μ), που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο Εθνικά Πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου-Αώου, ενώ διαθέτει μοναδική βλάστηση γύρω της.

Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα, η μέρα σας θα είναι χαλαρή. Για όσους προεπιλέξουν μια από τις περιορισμένες θέσεις, θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο μοναδικό, ατμοσφαιρικό και σύγχρονο Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ, όπου θα «ταξιδέψετε» στον κόσμο του κρασιού και θα δοκιμάσετε ιδιαίτερες ποικιλίες κρασιών του οινοποιείου.

Γενικότερα θα υπάρχει χρόνος μέχρι νωρίς το απόγευμα, ώστε όποιος επιθυμεί να κάνει βόλτα στα γραφικά σοκάκια του Μετσόβου και ψώνια όπως τοπικές λιχουδιές ή/και να επισκεφθεί διάφορα αξιοθέατα το Μετσόβου, όπως για παράδειγμα το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου που στεγάζεται στο ανακαινισμένο Αρχοντικό Τοσίτσα, το οποίο αποτελεί δείγμα οργάνωσης και λειτουργίας παλαιού Μετσοβίτικου Αρχοντικού και περιέχει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παλαιών αντικειμένων τεράστιας αξίας, την Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ κ.ο.κ.

Οι δραστηριότητες/πεζοπορίες είναι προαιρετικές. Η περιπέτεια αυτή συνιστάται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Λόγω του ότι ο προορισμός της περιπέτειας βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα αποτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση ή την διεξαγωγή του προγράμματος της περιπέτειας όπως έχει σχεδιαστεί, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2016, με κόστος για τις πρώτες 25 θέσεις, 150 ευρώ. Το κόστος συμμετοχής μετά τις πρώτες 25 θέσεις διαμορφώνεται στα 170 ευρώ. Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει διαμονή 2 βράδια με πρωινό σε ξενοδοχείο 2* στο Μέτσοβο (με rating 9+ στο Booking.com). Διατίθενται επίσης λίγες και περιορισμένες θέσεις για διαμονή στο ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ 4* με επιπρόσθετο κόστος.

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Πληροφορίες: http://www.activesundays.com/metsovo-meteora.html