Η Καλαμάτα φωτογραφίζεται ως υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

tasos-brettos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 συνεργάστηκε με το διακεκριμένο φωτογράφο Τάσσο Βρεττό για την απεικόνιση της Καλαμάτας μέσα από το φωτογραφικό φακό, σε μια πολυαναμενόμενη έκθεση.

Η πανέμορφη Καλαμάτα, υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, συγκεντρώνει τα φώτα πάνω της και φωτογραφίζεται από τον διακεκριμένο φωτογράφο Τάσο Βρεττό, προκειμένου να αναδείξει τις ομορφιές της. Οι φωτογραφίες πλαισιώνουν το φάκελο υποψηφιότητας της Καλαμάτας, ενώ προγραμματίζεται αργότερα και έκθεση στην οποία θα εκτίθενται όλες οι φωτογραφίες.

Ο φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Εύχομαι το 2021 η Καλαμάτα να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Όλη αυτή η υπέροχη προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι θα επιβραβευθεί, ανταμείβοντας την προσπάθεια των συμμετεχόντων στη διαδικασία ανάληψης του τίτλου. Σας ευχαριστώ για τη δημιουργική συνεργασία».

Η απεικόνιση της Καλαμάτας είναι κυρίως προσωποκεντρική. Πολλοί φορείς της πόλης συνεργάστηκαν για να την καλύτερη προβολή της Καλαμάτας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο Γιώργος Λαζαρίδης, η Βάσια Αναγνωστοπούλου, η Κωνσταντίνα Τομαρά, ο Παύλος Κλάδης, η Λαϊκή Βιβλιοθηκή Καλαμάτας, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το Καλλιτεχνικό Στέκι, ο Πολιτιστικός Αντίλογος, η Φιλαρμονική, η Εφημερίδα Θάρρος, η Οικεία Καλλικούνη (νεοκλασικό κτίριο), το Εικαστικό Εργαστήρι, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Πυροσβεστικό Σώμα Καλαμάτας, ο Χορευτικός Σύλλογος «Λεύκιππος», τα Προσφυγικά/γειτονιά Ανάληψης, το Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης, το ΔΗΠΕΘΕΚ, το Ινστιτούτο Ελαίας, η ΠΡΟΣΕΧΩΣ Κοιν.Σεπ, η Aυτοσχέδια Σκηνή, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, το Δημοτικό Ασπροχώματος, το Αγρόκτημα Φοίφα, το Αγρόκτημα Μαρίνη, το Μουσικό Σχολείο, το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας, το Μέγαρο Χορού, η Δημοτική Σχολή Χορού, η Χορωδία Β Καπή, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Πληροφορίες: Γραφείο Υποψηφιότητας, Αριστομένους 33 Καλαμάτα, 27211 81030, [email protected], https://www.facebook.com/kalamata21/