Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στην Ευρώπη μια φορά στη ζωή σας (μέρος β’)

krakobia-polonia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρώπη και οι χώρες της θα είναι πάντα μέσα στους ταξιδιωτικούς προορισμούς μας, ως κοντινή και βολική, πρέπει να την «ξεκοκαλίσουμε». Γι’ αυτό και συνεχίζουμε με το δεύτερο μέρος του οδηγού που θα μας εξασφαλίσει ότι θα δούμε τα περισσότερα από αυτά που αξίζει τον κόπο στην ήπειρό μας.

Κάντε βόλτα με άμαξα στην Παλιά Πόλη της Κρακοβίας

Η Κρακοβία είναι μια πολύ γραφική πόλη της Πολωνίας, γεμάτη ιστορία και πολιτισμό που αναδύεται σε κάθε γωνιά της. Η πανέμορφη Παλιά Πόλη της και το μεσαιωνικό Παλάτι Wawel είναι κάτι που πρέπει να επισκεφτείτε αν φτάσετε ποτέ στη χώρα αυτή και αν κάνετε τη βόλτα σας με άμαξα, θα καταφέρετε να μπείτε ακόμη περισσότερο στο κλίμα. Πολλοί, μάλιστα, περιγράφουν την εμπειρία αυτή, σαν εμπειρία ζωής.

Δείτε το Βόρειο Σέλας από την Ισλανδία

Μπορεί το εκπληκτικό αυτό φαινόμενο που ζωγραφίζει τον ουρανό να είναι ορατό από διάφορα μέρη του αρκτικού κύκλου, αλλά η Ισλανδία είναι μια από τις καλύτερες περιπτώσεις. Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να το δείτε, αλλά δυστυχώς, ο καιρός δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα τα καταφέρετε στις λίγες μόνο ημέρες που διαρκεί ένα ταξίδι. Για να αυξήσετε την πιθανότητα, φροντίστε να βρεθείτε στο εσωτερικό της Ισλανδίας, οπλισμένοι με γερά ρούχα, πολύ καφέ και υπομονή. Οι ώρες που το Βόρειο Σέλας είναι πιο πιθανό να φανεί είναι μεταξύ 11μ.μ.-2 π.μ.

Παρασυρθείτε από το Μπαλέτο Bolshoi στη Μόσχα

Το Bolshoi Ballet της Μόσχας ιδρύθηκε το 1776 και μέχρι τον 20ο αιώνα πάλευε να ανταγωνιστεί Imperial Russian Ballet της Αγίας Πετρούπολης. Πλέον, όμως, αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά θέατρα του κόσμου και η καλύτερη περίοδος για επίσκεψη στην πόλη γι’ αυτό το λόγο είναι από Οκτώβριο ως Μάιο. Φροντίστε, μόνο, να κλείσετε εισιτήρια από νωρίς, καθώς είναι πολύ πιθανό να μη βρείτε και προετοιμαστείτε για ποσά από 40 μέχρι μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Περιηγηθείτε στη Βαρκελώνη

Λίγα σημεία θα βρείτε στη Βαρκελώνη που να μην «κρύβουν» Antoni Gaudí. Ο καταλανός αυτός αρχιτέκτονας έχει δώσει τη δική του άποψη στην πόλη, που για πολλούς αποτελεί την πιο ξεχωριστή της Ευρώπης. Η Sagrada Familia είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο, αλλά μη μείνετε μόνο εκεί. Στην ίδια πόλη σας περιμένει το διάσημο κτίριο Casa Batlló, το Μέγαρο Γκουέλ, η Κάζα Μιλά και άλλα πανέμορφα σημεία. Μια συμβουλή: όσο βρίσκεστε στη Sagrada Familia να κοιτάτε ψηλά. Εκτός του ότι είναι μια από τις πιο ψηλές εκκλησίες του κόσμου, το εσωτερικό της θα σας εντυπωσιάσει.

Απολαύστε τρούφα στην Ούμπρια

Παρ’ όλο που η Τοσκάνη φημίζεται για τα οινοποιεία της, η Ούμπρια φαίνεται πως παίρνει τα «πάνω» της, αφού το Montefalco αποτελεί την καλύτερη «νέα» οινοπεριοχή, ενώ γενικότερα φημίζεται και για την τρούφα της. Αν σας αρέσει η γεύση και το άρωμά της και θέλετε να την απολαύσετε όσο το δυνατόν καλύτερα, εκεί είναι το μέρος σας, όπου θα τη βρείτε να συνδυάζεται με εξαιρετικής ποιότητας ζυμαρικά σε πολλά εστιατόρια.

Παρακολουθήστε Grand Prix στο Μονακό

Δεν έχει σημασία αν είστε λάτρεις της Formula 1. Η παρακολούθηση ενός grand prix στη ζωή σας είναι εμπειρία και το Μονακό είναι η καλύτερη ευκαιρία. Σκεφτείτε ότι κατά τη διάρκεια αγώνων, ο πληθυσμός του Μονακό αυξάνεται μέχρι και 7 φορές, ενώ το λιμάνι γεμίζει με γιοτ. Εκεί θα βρείτε και το καζίνο που παρουσιάζεται σε ταινίες του Τζέιμς Μποντ, όπως και το παγκοσμίου φήμης Μουσείο Ωκεανογραφίας, διευθυντής του οποίου υπήρξε κάποτε ο Ζακ-Υβ Κουστό.

Ζήστε σαν βασιλιάδες στα Highlands της Σκωτίας

Ως γνωστόν, αν κάτι δεν λείπει σίγουρα από τη Σκωτία είναι τα κάστρα και το παραμυθένιο τοπίο. Για να ζήσετε, όμως, πραγματικά το παραμύθι και να νιώσετε «βασιλιάς» για μια ημέρα, δεν υπάρχει καλύτερο από το να μείνετε σε ένα από αυτά τα κάστρα. Το Inverlochy Castle, για παράδειγμα, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1969 και βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά και τις λίμνες των σκωτσέζικων Highlands, σε ένα τοπίο που δεν πιστεύει εύκολα κανείς ότι υπάρχει στην πραγματικότητα. Εκεί θα ζήσετε σε αναλόγως διακοσμημένα δωμάτια, που θα σας επιτρέψουν να κάνετε κρυφά πως... δίνετε διαταγές στους υπηρέτες σας, προτού προσγειωθείτε στην πραγματική σας ζωή την επόμενη ημέρα.

Περπατήστε στο Τείχος του Βερολίνου

Τα απομεινάρια του Τείχους του Βερολίνου εκτείνονται σε όλη την πόλη δίνοντάς της μια ανατριχιαστική νότα, που επηρεάζει κάθε επισκέπτη. Μπορείτε να κάνετε ποδήλατο κατά μήκος ή ακόμη και να περπατήσετε την απόσταση των 20 χιλιομέτρων που πλέον έχει μετατραπεί σε μια σειρά πεζοδρομημένων μονοπατιών, χωρισμένα σε 14 τομείς. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα δείτε και εγκαταλελειμμένους πύργους παρατήρησης και πανέμορφες τοιχογραφίες.

Σταθείτε στην άκρη της ηπείρου

Σε μια λεπτή χερσόνησο στην νοτιοανατολική άκρη της Πορτογαλίας βρίσκεται το Sagres, μια μικρή πόλη που συνδέεται με την Εποχή της Ανακάλυψης (Age of Discovery), όταν οι τολμηροί ναυτικοί σάλπαραν για να ανακαλύψουν νέες εμπορικές διαδρομές στον ωκεανό. Στην πόλη θα δείτε ακόμη φάρους, ενώ σήμερα πολλοί σέρφερ επισκέπτονται το μέρος, σε μια μάχη με κύματα που φτάνουν τα 4,5 μέτρα ύψος.

Για να δείτε το α' μέρος του αφιερώματος, κάντε κλικ εδώ.