4 low budget ευρωπαϊκές πόλεις για ταξίδι με αφορμή την 25η Μαρτίου

krakobia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Το ένα τριήμερο μόλις μας άφησε, άλλο ένα, όμως, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής: αυτό της 25ης Μαρτίου. Γιατί να μην το αξιοποιήσετε; Οργανωθείτε όσο προλαβαίνετε!

Αξιοποιήστε τις προσφορές των αεροπορικών εισιτηρίων της τελευταίας στιγμής και «κλείστε» για το τριήμερο που ακολουθεί ένα ταξίδι σε ευρωπαϊκές πόλεις που υπόσχονται να μην σας βάλουν να καταξοδευτείτε, αφού ανήκουν στις πιο φθηνές.

Κρακοβία, Πολωνία

Η Κρακοβία συνεχίζει να είναι μια από τις καλύτερες low-budget επιλογές της Ευρώπης, με τιμές τέτοιες που προσελκύουν κόσμο από διάφορα μέρη της Ευρώπης και του κόσμου. Το ημερήσιο κόστος ανέρχεται γύρω στα 23 ευρώ, ενώ το εισιτήριο για το λεωφορείο ή το τραμ κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ. Βιαστείτε, λοιπόν, προτού οι τιμές ανέβουν σαν την Πράγα και τη Βουδαπέστη, έτσι ώστε να έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά την ωραιότερη πόλη της Πολωνίας με το γοτθικό κάστρο του Wawel, τη γιγαντιαία πλατεία της κεντρικής αγοράς, τη βασιλική της Αγ. Μαρίας και πολλά άλλα αξιοθέατα.

Πού να μείνετε: Στο Hotel Benefis στα 500 μέτρα από το βασιλικό κάστρο Wawel και περίπου 1 χιλιόμετρο από την κεντρική πλατεία, με τιμές από 54 ευρώ τη βραδιά. Οικονομικότερη λύση αποτελεί το Home στην παλιά πόλη της Κρακοβίας, με τιμές από 50 ευρώ τη βραδιά.

Κίεβο, Ουκρανία

Το Κίεβο ήταν πάντα μια φθηνή και απομακρυσμένη πόλη, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Η αβεβαιότητα και οι εντάσεις που πέρασε η Ουκρανία, όμως, το 2014 και το 2015 απέτρεψε τους τουρίστες από ένα ταξίδι προς τα εκεί. Παρ’ όλ’ αυτά, το νόμισμά της έκανε βουτιά και αν και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει μέσα στο 2016, το σίγουρο είναι πως θα παραμείνει μια φθηνή χώρα για τους τουρίστες. Το εισιτήριο του μετρό κοστίζει γύρω στα 25 λεπτά, ενώ μπορείτε να φάτε με κόστος από 3 ευρώ.

Πού να μείνετε: Στο Boutique Apart-Hotel Sherborne με τη σύγχρονη διακόσμηση και την άνεση με 65 ευρώ τη βραδιά, ενώ αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό, δοκιμάστε το bed&breakfast, Oselya Kiev, με 45 ευρώ τη βραδιά.

Βουκουρέστι, Ρουμανία

Μπορεί να μην είναι η πιο γοητευτική πόλη της Ρουμανίας, η παλιά του πόλη, όμως, έχει πολλά να δώσει στους τουρίστες και οι χαμηλές τιμές του σίγουρα θα εκπλήξουν πολλούς. Χτισμένο στις όχθες του ποταμού Νταμπόβιτσα δημιουργεί τη δική του ατμόσφαιρα, ενώ μερικά από τα αξιοθέατά του είναι το Παλάτι του Κοινοβουλίου, η Αψίδα του Θριάμβου, το Μουσείο Αναπαρλαστασης του Χωριού, το Παλάτι του Κατακουζηνού και οι Κήποι του Cismigiu. Με 5-6 ευρώ μπορείτε να φάτε αξιοπρεπές γεύμα, ενώ το κόστος καθημερινά για ένα ταξιδιώτη υπολογίζεται γύρω στα 20-25 ευρώ.

Πού να μείνετε: Στο μοντέρνο και πολυτελές Park Inn by Radisson Bucharest Hotel & Residence σε κεντρική τοποθεσία στο Βουκουρέστι, με τιμές από 65 ευρώ τη βραδιά. Στο Joe Hostel θα έχετε μια πιο απλή, αλλά σίγουρα πιο οικονομική διαμονή, από 23 ευρώ τη βραδιά.

Σόφια, Βουλγαρία

Η γειτονική Σόφια αποτελεί φανταστική ευκαιρία τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Οι τιμές σχεδόν για τα πάντα είναι αρκετά χαμηλές κι ακόμη κι αν δεν είναι από τις πόλεις με το πλήθος αξιοθεάτων, έχετε αρκετά να δείτε, όπως τον Καθεδρικό του Αλέξανδρου Νιέφσκι, που είναι από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, τον εμπορικό δρόμο Vitosha με πολλά κομψά καταστήματα, καφετέριες, restaurant και bar, το Μουσείο Εθνικής Ιστορίας, την Εθνική Όπερα κ.ά. Γύρω στα 23 ευρώ την ημέρα θα είναι αρκετά για να περάσετε άνετα τις ημέρες σας.

Πού να μείνετε: Στο Central Hotel, στο κέντρο της Σόφιας, με πρωινό και τιμές από 55 ευρώ τη βραδιά. Στο Ibis Sofia Airport Hotel στα 500 μέτρα από το αεροδρόμιο και 15 χιλιόμετρα από το κέντρο, θα έχετε δωρεάν μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο, με 45 ευρώ τη βραδιά.