Μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας κατεβάζουν... διακόπτη

hilton-athens
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Μην πάει ο νους σας στο κακό. Το πολυτελές ξενοδοχείο των Αθηνών Hilton, αλλά και το Μεγάλη Βρεταννία, όπως και το King George, ετοιμάζονται να «σκοτεινιάσουν» για καλό σκοπό στις 19 Μαρτίου, στην «Ώρα της Γης».

Μην εκπλαγείτε αν περάσετε μπροστά από το Hilton το Σάββατο και το δείτε σκοτεινό. Είναι για καλό σκοπό. Το ξενοδοχείο έχει δεσμευτεί να προστατεύει το περιβάλλον και να ενσωματώνει περιβαλλοντικές πρακτικές στην επιχειρηματική στρατηγική του σύμφωνα με την πολιτική της Hilton Hotels & Resorts. Μειώνει συνεχώς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων του εφαρμόζοντας πρακτικές που αποβλέπουν στην διατήρηση των φυσικών πόρων, την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 19/3, στο πλαίσιο της «Ώρας της Γης», ο εξωτερικός και εσωτερικός φωτισμός του ξενοδοχείου θα σβήσει για μία ώρα. Παράλληλα, θα γίνεται ειδική ενημέρωση στους πελάτες, προτρέποντάς τους να σβήσουν και εκείνοι τα φώτα των δωματίων τους. Μάλιστα, το Galaxy Bar έχει ετοιμάσει μια έκπληξη για εκείνη τη βραδιά: η Katerine Duska και η μπάντα της θα παίξουν unplugged από τις 20:00 έως τις 22:00 υπό το φως των κεριών δημιουργώντας μια αξέχαστη ατμόσφαιρα και όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Αθήνα από ψηλά απολαμβάνοντας το Earth Love Cocktail με τζιν, πορτοκάλι και τζίντζερ που εμπνεύστηκαν οι bartenders του Galaxy ειδικά για τη συγκεκριμένη νύχτα.

Στόχο για ένα λαμπρότερο μέλλον για τον πλανήτη έχουν και τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George, τα οποία επίσης θα σβήσουν τα φώτα για 8η συνεχόμενη χρονιά στην «Ώρα της Γης».

Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία & King George θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα με τους εξής τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας: θα σβήσουν τον εξωτερικό φωτισμό και θα χαμηλώσουν τον φωτισμό στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και στα εστιατόριά τους προσφέροντας στους πελάτες την ευκαιρία να δειπνήσουν με πολύ χαμηλό φωτισμό ή και υπό το ρομαντικό φως των κεριών. Οι πελάτες θα ενημερωθούν με μήνυμα στις τηλεοράσεις των δωματίων τους για την περιβαλλοντική αυτή ευαισθητοποίηση και έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν εφόσον το επιθυμούν χαμηλώνοντας ή και κλείνοντας τελείως τα φώτα στο δωμάτιό τους. Η ίδια ευκαιρία θα δοθεί και στους διοργανωτές εκδηλώσεων στις αίθουσες δεξιώσεων του ξενοδοχείου. Η Διοίκηση των ξενοδοχείων θα ενθαρρύνει το προσωπικό του να συμμετάσχει σε αυτή την τόσο ευαισθητοποιημένη πράξη, κλείνοντας ο καθένας τα φώτα στο σπίτι του.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 20:30, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις «δυνάμεις» τους, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κι αυτό με μια απλή πράξη: κλείνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Η «Ώρα της Γης» απευθύνεται σε όλους: σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση, κάθε ανθρώπινη κοινότητα. Ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ και κάθε χρόνο έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καλούμαστε να δράσουμε, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα και θα ενώσουν για μία ώρα τη «φωνή» τους για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.