8 υπερτιμημένα τουριστικά αξιοθέατα που θα μπορούσατε να αποφύγετε

astronomiko-roloi-praga
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΙΟΥ 2016

Όσοι έχουν κάνει μερικά ταξίδια παραπάνω από το μέσο όρο, ξέρουν πως υπάρχουν μέρη που παρ’ όλο που είναι διάσημα και δημοφιλή, θα προτιμούσαν να τα είχαν αποφύγει για διάφορους λόγους. Δείτε με ποια αξιοθέατα θα μπορούσατε να γλιτώσετε χρόνο και χρήμα στο επόμενό σας ταξίδια.

Αστρονομικό ρολόι, Πράγα

Είναι το παλαιότερο αστρονομικό ρολόι της Γης, το οποίο εγκαταστάθηκε το 1410 και δουλεύει για περισσότερα από 600 χρόνια, σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου. Τι, λοιπόν, θα μπορούσε να πάει στραβά; Το ρολόι συγκεντρώνει πλήθος κόσμου ιδίως στις ακέραιες ώρες, όταν στα μικρά παράθυρα πάνω από τις πλάκες του, τα παραθυρόφυλλα ανοίγουν και εμφανίζονται οι μορφές των ισάριθμων με τις ώρες Αγίων Αποστόλων. Πολλοί επιστρέφουν κάθε ώρα για να δουν το θέαμα, αλλά πιστέψτε μας: καλύτερα να το δείτε στο youtube, ό,τι ώρα θέλετε.

Pingyao, Κίνα

Η επαρχεία του Pingyao στην Κίνα βρίσκεται στη λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και προσελκύει πολύ κόσμο λόγω της ανανέωσης της περιοχής, με τουριστικά μαγαζιά κ.ο.κ. Οι ντόπιοι αγαπούν το μέρος, η αλήθεια είναι, όμως, ότι με τόσα μαγαζιά και κόσμο, ξεχνά κανείς που βρίσκεται κι αν βρεθείτε ποτέ στην Κίνα για μικρό χρονικό διάστημα, μην σπαταλήσετε το χρόνο σας εκεί.

Μάνεκεν Πις, Βρυξέλλες

Αποτελεί σύμβολο των Βρυξελλών και είναι ένα μικρό μπρούτζινο άγαλμα που απεικονίζει ένα αγόρι να ουρεί σε ένα σιντριβάνι. Ετοιμαστείτε για την τεράστια απογοήτευση: εκτός του ότι δεν είναι πολύ μεγάλο, δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα και –ας μη γελιόμαστε- είναι απλώς ένα μικρό αγοράκι που ουρεί. Οι ντόπιοι πολλές φορές γελούν με τους τουρίστες που στήνονται για να βγάλουν φωτογραφίες.

Μουσείο Μαγισσών Σάλεμ, Σάλεμ, Μασαχουσέτη

Γνωστό για τις μάγισσες και τη Δίκη των Μαγισσών το 1692, το Σάλεμ δεν θα μπορούσε να μην έχει και το ανάλογο μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα γοτθικού τύπου κτίριο. Σαν ιδέα ακούγεται καλό, αλλά αν λάβετε υπόψη ότι το μουσείο δουλεύει μόνο με γκρουπ και ξεναγήσεις, που μπορεί να σημαίνει πολλή ουρά, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο για να δείτε τελικά μια παρουσίαση και μερικές κούκλες-μανεκέν.

Μόνα Λίζα, Παρίσι (Λούβρο)

Εκτός κι αν η τέχνη είναι το πάθος σας, ο πίνακας το πιθανότερο είναι να σας απογοητεύσει, όχι από τεχνικής πλευράς, αλλά από πλευράς μεγέθους. Πρόκειται για έναν πίνακα τον οποίο όλοι γνωρίζουμε από παιδιά, περιμένοντας να δούμε –όταν έρθει η ώρα- ένα τεράστιο πορτρέτο. Κάπου εδώ έρχεται η απογοήτευση, αφού στην πραγματικότητα είναι ένας μικρός πίνακας διαστάσεων 77 εκ.×53 εκ. Στο Λούβρο έχετε πολλά να δείτε, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε την ουρά στον συγκεκριμένο πίνακα, μη διστάσετε.

Σημείο Ελέγχου Τσάρλι, Βερολίνο

Αν δεν ξέρατε τι ψάχνετε, το πιθανότερο είναι να μην του δίνατε σημασία, αφού είναι ένα υπόστεγο στη μέση του δρόμου, με μερικούς ψεύτικους στρατιώτες, για να βγάζουν οι τουρίστες φωτογραφίες. Μπορεί, βέβαια, να μη γεμίζει το μάτι, αλλά αποτελεί ένα από τα κορυφαία σύμβολα του Ψυχρού Πολέμου, το οποίο για περίπου 30 χρόνια αντιπροσώπευε τόσο τη χωρισμένη Γερμανία, όσο και έναν ολόκληρο κόσμο πολιτικών αναταραχών. Η επιλογή δική σας!

Stonehenge, Έιμσμπερι, Αγγλία

Αποτελεί εθνικό σύμβολο της Βρετανίας και είναι ένα προϊστορικό μνημείο που απαρτίζεται από τεράστιες κυκλικές, πέτρινες κατασκευές και κατασκευάστηκε μεταξύ του 2500 π.Χ. και του 2000 π.Χ., αποτελώντας πραγματικό μυστήριο για τους σύγχρονους ερευνητές. Εκτός του ότι βρίσκεται 2 ώρες δυτικά του Λονδίνου, που σημαίνει ότι αν το ταξίδι σας είναι στο Λονδίνο, θα σας βγάλει αρκετά εκτός, δεν μπορείτε να το πλησιάσετε. Στην ουσία θα ταξιδέψετε 2 ώρες για να δείτε μερικές μεγάλες πέτρες από μακριά.

Μικρή Γοργόνα, Κοπεγχάγη, Δανία

Το σήμα κατατεθέν της πρωτεύουσας της Δανίας είναι εμπνευσμένο από την ηρωίδα του ομώνυμου παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Έχει ύψος 1,25 μ. και βάρος 175 κιλά, είναι μπρούτζινη και βρίσκεται στην αποβάθρα Langelini. Η κύρια ατραξιόν, όμως, είναι όταν πέφτουν οι τουρίστες μέσα στο νερό.