Glamping: 6 όμορφα σημεία στον κόσμο για κάμπινγκ... πολυτελείας

cabanas-en-los-arboles
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Όσοι είστε υπέρ της απόδρασης στη φύση, αλλά το κάμπινγκ σας δυσκολεύει, η ιδανική λύση για εσάς είναι το glamping και θα διαπιστώσετε ότι το να κοιμάστε κάτω από τα αστέρια δεν ήταν ποτέ τόσο άνετο και στυλάτο.

Φανταστείτε να κοιμάστε έξω στη φύση, με τα αστέρια από πάνω σας, τον ήχο των τζιτζικιών στα αυτιά σας κι όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να στήσετε σκηνή, να γεμίσετε με χώματα και να μοιράζεστε το sleeping bag σας με... ένα σκορπιό! Δεν θα ήταν ιδανικό;

Αυτό ακριβώς είναι το glamping, για όσους δεν το γνωρίζουν: μια μορφή πολυτελούς κατασκήνωσης, με ανέσεις ξενοδοχείου και όλα τα καλά του κάμπινγκ, χωρίς την κούραση, τα έντομα και τα υπόλοιπα μειονεκτήματα. Κάνοντας glamping μπορείτε να μείνετε σε πολυτελείς έτοιμες σκηνές, σε δεντρόσπιτα, σε καμπίνες κ.ο.κ. Δείτε μερικές ιδέες για να προγραμματίσετε το επόμενο ταξίδι σας αλλιώς, συνδυάζοντας φύση και πολυτέλεια, κάτι που βέβαια κοστίζει από… 350 ευρώ τη βραδιά και πάνω!

Cabañas en los árboles, Ισπανία

Zuhaitz-etxeak είναι το βάσκικο όνομα για τις καμπίνες στα δέντρα (φωτό), στην επαρχιακή Vizcaya. Είναι οι πιο ψηλές της Ευρώπης και σίγουρα αποτελούν τον καλύτερο τρόπο να κάνετε το παιδικό σας όνειρο πραγματικότητα και να μείνετε πάνω σε ένα δέντρο. Σε μια θάλασσα κλαδιών, μπορείτε να απολαύσετε την απόλυτη απομόνωση μέσα στους ήχους της φύσης, με άγρια ελάφια και άλλα ζώα να «βολτάρουν» τριγύρω. Όσοι έχουν θέμα υψοφοβίας, θα πρέπει να πάρουν μια βαθιά ανάσα όσο ανεβαίνουν και να μην κοιτούν προς τα κάτω.

Treehotel, Σουηδία

Το Treehotel στη Σουηδία είναι ένας καμουφλαρισμένος... κύβος με καθρέφτες μέσα στο δάσος, στη μικρή πόλη Harads στα βόρεια της χώρας. Οι ιδιοκτήτες του εμπνεύστηκαν από την ταινία “The Tree Lover” του Jonas Selberg και με τη βοήθεια μερικών από τους κορυφαίους αρχιτέκτονες της Σουηδίας, κατάφεραν να δημιουργήσουν δωμάτια στα δέντρα, τα οποία είναι αισθητικά πανέμορφα, ενώ ταυτόχρονα σέβονται το περιβάλλον. Υπάρχουν δωμάτια που μοιάζουν με φωλιές πουλιών, άλλα που θυμίζουν διαστημόπλοια, ακόμη κι ένα εμπνευσμένο από τα φτερά της λιβελούλας.

Chewton Glen, Αγγλία

Το Chewton Glen είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Hampshire της Αγγλίας, το οποίο σας προσφέρει διαμονή ανάμεσα στα δέντρα, όπου μπορείτε να κοιμηθείτε σαν βασιλιάς. Κάθε χώρος αποτελεί μια απόλυτα ήρεμη όαση, ιδανική για να αποσυνδεθείτε από τον υπόλοιπο κόσμο και να χαλαρώσετε. Υπάρχει πλήθος δωματίων και όλα, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν εξαιρετική θέα στη φύση και την εξοχή.

Stuc a’Chroin, Σκωτία

Σε σκηνή που θυμίζει αυτή των νομάδων της Μογγολίας, μπορεί κάποιος να απολαύσει μια υπέροχη, ρομαντική απόδραση στην εξοχή, σε ένα περιβάλλον πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα: παχιά χαλιά, ξύλινοι φούρνοι, παραδοσιακό στυλ και διακόσμηση που κάνει τους φιλοξενούμενους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους κι ας είναι μακριά από αυτό. Κι αφού ξεκουραστείτε στις εγκαταστάσεις του, στη συνέχεια μπορείτε να βγείτε και να εξερευνήσετε το πανέμορφο Εθνικό Πάρκο Trossachs.

Hobbit House, Αγγλία

Είστε fan του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και θέλατε πάντα να μείνετε σε σπίτι hobbit; Μπορείτε! Στην Κουρνουάλη της Αγγλίας, στο Hobbit House, ο χώρος θυμίζει περισσότερο έργο τέχνης παρά μέρος διαμονής, είναι στρογγυλός, καλυμμένος με γρασίδι κι έχει μεγάλα παράθυρα, από τα οποία μπορεί κάποιος να απολαμβάνει το υπέροχο φυσικό τοπίο.

Whitepod, Ελβετία

Τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα, τα 15 ιγκλού του Whitepod στις ελβετικές, αλπικές πλαγιές, είναι το απόλυτο μέρος για να απολαύσει κανείς τη φύση και ταυτόχρονα να έχει τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Υπέροχα, άνετα κρεβάτια με θέα, δραστηριότητες υπαίθρου, κατάλληλο τόσο για οικογένειες, όσο και για ρομαντικές αποδράσεις, τα ιγκλού Whitepod είναι από αυτούς τους χώρους διαμονής που θα περιγράφετε μετά για μέρες σε φίλους και συναδέλφους.