Αυξάνονται οι τιμές των ξενοδοχείων για τον Απρίλιο στην Ελλάδα

ksenodoxeia-ellada-thalassa
ΤΡΙΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Οι ξενοδοχειακές τιμές στη χώρα μας σημειώνουν αύξηση αυτό το μήνα κι όλα δείχνουν ότι όσοι φύγουν για Πάσχα, ίσως πληρώσουν κάτι παραπάνω σε κάποιες περιοχές.

Έχουμε καλά και κακά νέα. Τα κακά είναι ότι σύμφωνα με τον Κατάλογο Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr για τον μήνα Απρίλιο 2016, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς, η μέση τιμή των ξενοδοχείων της Ελλάδας παρουσιάζει άνοδο 7,1%. Συγκεκριμένα, διαμορφώνεται στα 90 ευρώ, από 84 ευρώ τόσο πέρσι τον Απρίλιο, όσο και τον προηγούμενο μήνα.

Τα καλά νέα είναι ότι η Κροατία διατήρησε απόλυτα σταθερές τις τιμές της σε σχέση με το 2015, φτάνοντας τη μέση τιμή των 81 ευρώ, ενώ χαμηλότερες τιμές παρουσιάζει και η Τουρκία, με μέση τιμή στα 79 ευρώ, αλλά και η Κύπρος με 73 ευρώ αντίστοιχα, δίνοντας επιλογές για αποδράσεις στο εξωτερικό.

Μειωμένες τιμές παρουσιάζει και η Ιταλία σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας, όμως τα 122 ευρώ μέση τιμή, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία ανέβασαν τις τιμές τους στα 130 (από 124 ευρώ το ’15), στα 108 (από 96 το ’15) και στα 111 (από 99 ευρώ το ’15) αντίστοιχα.

Σε επίπεδο πόλεων, η Στοκχόλμη, η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη παρουσιάζουν σημαντικές αυξήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, με αυξήσεις περισσότερο από 10% η κάθε μία, ενώ η Αθήνα φαίνεται να έχει αυξήσει λίγο τις τιμές της, στα 95 ευρώ, από τα 90 που ήταν πέρυσι τον Απρίλιο. Μαζί της στις αυξήσεις κινήθηκε και η Θεσσαλονίκη, με 12,5% αύξηση και μέση τιμή στα 81 ευρώ, η Αράχωβα με μέση τιμή 101 ευρώ και το Μέτσοβο με 74 ευρώ αντίστοιχα.

Συνεχίζοντας τα καλά νέα, να σας πούμε ότι το Ναύπλιο παρουσιάζει σημαντική μείωση στα ξενοδοχεία, σε ποσοστό 13,3%, ενώ οικονομικότερα είναι και τα ξενοδοχεία στην Καστοριά και τον Βόλο.