Tripinview: το site που θα σας πάει το καλύτερο οπτικό ταξίδι της ζωής σας

tripinview

Λίνδος, Ρόδος

ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Βρεθήκαμε στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του tripinview και ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε το επόμενο ταξίδι μας καλύτερα από ποτέ -ή να ταξιδέψουμε στις ακτές της Μεσογείου, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ, από το σπίτι μας!

Πρόκειται να κάνετε ταξίδι στις ακτές της Μεσογείου και θέλετε να δείτε πώς θα είναι ακριβώς το μέρος πού θα πάτε; Ή μήπως λείπει το αφεντικό και θέλετε να χαλαρώσετε πηγαίνοντας ένα μικρό διαδικτυακό ταξιδάκι στο Saint-Tropez ή στο Μονακό και να πάρετε μια γεύση από τη θάλασσα και τα τοπία τους; Όπως και να 'χει, το www.tripinview.com είναι το «τζίνι» που μπορεί να κάνει και τα δύο –και πολλά ακόμα- πραγματικότητα, να σας πάρει από το χέρι και να σας πάει ταξίδι, ενημερωτικό ή ψυχαγωγικό, μέσα από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Κι αν αναρωτιέστε για τι πράγμα μιλάμε, να σας πούμε ότι το Tripinview είναι ο πρώτος οπτικός ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο, ο οποίος σας επιτρέπει να δείτε την ακτογραμμή της Μεσογείου, με 300 ώρες βίντεο και 800.000 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, χωρίς καρτ-ποσταλικά ρετούς, και να απολαύσετε τους παραθαλάσσιους προορισμούς, μέτρο προς μέτρο, όπως είναι στην πραγματικότητα. Αρκεί να καθίσετε αναπαυτικά, να πάτε στην μπάρα διευθύνσεων, να πληκτρολογήσετε www.tripinview.com και να ετοιμαστείτε για ταξίδι χωρίς βαλίτσες και χωρίς έξοδα.

Bodrum, Τουρκία

Το Tripinview είναι ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα με ιδρυτές τον Αχιλλέα Χατζηνίκο και Βαγγέλη Κασιμάτη, οι οποίοι δουλεύουν, μαζί με δεκάδες κόσμου, εδώ και 3,5 χρόνια, μια παγκοσμίως πρωτότυπη ιδέα που δεν έχει ξαναγίνει αλλού στον κόσμο, μια ιδέα που τόσο στη σύλληψη, όσο και στην υλοποίησή της είναι ελληνική.

Στο ταξίδι σας με το Tripinview, μπορείτε, για πρώτη φορά, να δείτε γεωδαιτημένα (geo-tagged) εναέρια videos και αεροφωτογραφίες από ελικόπτερο, που προβάλλονται πάνω σε χάρτη, ενώ το οπτικό υλικό συνοδεύεται από χρήσιμες πληροφορίες και πρωτότυπη μουσική. Με απλά λόγια, ανοίγετε το χάρτη, διαλέγετε οποιοδήποτε σημείο πάνω στα 40 χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής που έχει καλύψει το tripinview σε 8 χώρες (Τουρκία, Ελλάδα, Μάλτα, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Μονακό, Ιταλία) και ταξιδεύετε με βίντεο, φωτογραφίες μακρινές και κοντινές σε υψηλή ανάλυση, σε πάνω από 500 παραθαλάσσιους προορισμούς και 7.500 σημεία ενδιαφέροντος.

Σαρδηνία

Ταυτόχρονα, μαζί με την εξερεύνηση της περιοχής, όπου μπορείτε να δείτε παραλίες, μαρίνες, λιμάνια, αγκυροβόλια, χωριά και αστικές περιοχές, ξενοδοχεία και καταλύματα, όπως ακριβώς είναι, μπορείτε να κάνετε απευθείας κρατήσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας, έχοντας σαφέστατη εικόνα της τοποθεσίας όπου βρίσκεται, των εγκαταστάσεών του, τι υπάρχει κοντά σε αυτό, της πλησιέστερης παραλίας, τι είδους παραλία είναι, αν υπάρχουν άλλες μικρές παραλίες τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε κ.ο.κ. Κι όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε μετά… μουσικής και μάλιστα πρωτότυπης, έτσι ώστε το ταξίδι σας να γίνει ακόμη πιο ευχάριστο.

Εναλλακτικά, μπορείτε αντί να ψάχνετε στο χάρτη, να επιλέξετε το μέρος και το είδος των διακοπών που θέλετε (οικογενειακές, πολυτελείς κ.λπ) και να δείτε τις επιλογές σας ή να αφήσετε το Τripinview να σας κάνει τις δικές του προτάσεις.

Βενετία

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής κύριος Αχιλλέας Χατζηνίκος, η πρωτοτυπία της πλατφόρμας βρίσκεται στο συνδυασμό 4+2 καινοτομιών, δηλαδή 6 συστατικών που δεν είχαν συνδυαστεί, ποτέ μέχρι σήμερα, με αυτό τον τρόπο. Το πρώτο είναι ότι υπάρχει ταυτόχρονη κινηματογράφηση και φωτογράφηση της ακτογραμμής. Το δεύτερο είναι ότι η ακτογραμμή είναι πλήρης, δηλαδή σε κάθε χώρα είναι αποτυπωμένη σε φωτογραφίες και video «μέτρο προς μέτρο». Το τρίτο είναι ότι όλη αυτή η κινηματογραφική και φωτογραφική αποτύπωση γίνεται από επανδρωμένο ελικόπτερο και το τέταρτο είναι ότι αυτό το οπτικό υπερθέαμα παρουσιάζεται δωρεάν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που προσφέρει συγχρονισμένο και γεωδαιτημένο το οπτικό υλικό. Οι 2 έξτρα καινοτομίες είναι ότι το video και οι φωτογραφίες μπορούν να εναλλάσσονται κατά την πλοήγηση μεταξύ τους και το ένα να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το άλλο. Ταυτόχρονα η θέση προβάλλεται πάνω σε χάρτη για κάθε μέτρο της ακτογραμμής και ο χάρτης αποτελεί τον οδηγό (controller) του video και των φωτογραφιών.

Κυανή ακτή

Το Tripinview απευθύνεται σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι επιθυμούν να ταξιδέψουν για αναψυχή σε παραθαλάσσιους προορισμούς, αλλά δεν σταματά εκεί. Είναι η μοναδική πλατφόρμα που δίνει την πραγματική διάσταση των προορισμών για όσους κάνουν διακοπές με σκάφος, για τους εξερευνητές ερημικών παραλιών, για τους αθλητές extreme sports, ακόμη και για τους ψαράδες! Στα μελλοντικά σχέδια, μάλιστα, βρίσκεται η κάλυψη των ακτών της Κροατίας, της Καραϊβικής, του Μεξικού, του Μαϊάμι, αλλά και της ενδοχώρας (βουνά, λίμνες, ποτάμια, πόλεις).

Η διεθνής καμπάνια του Tripinview με τον γενικό τίτλο "Discover the Explorer in you", ξεκινά και θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας τους παραθαλάσσιους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου και αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που σχεδιάζουμε τα ταξίδια μας από εδώ και πέρα.

Αν είστε… ταξιδιάρα ψυχή, σας προειδοποιούμε: μια φορά αν πληκτρολογήσετε www.tripinview.com, αρκεί. Η σελίδα είναι άκρως εθιστική...

Η πλατφόρμα διατίθεται σε web, σε web mobile, σε IOS app και σε Android app.

Τζούλια Τασώνη