Το Tweed Run ξεσήκωσε ξανά τις Σπέτσες

tweed-run
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Μετά το Ράλι Κλασικού Αυτοκινήτου, οι Σπέτσες δεν έμειναν σε ησυχία και φιλοξένησαν το 3ο Tweed Run, με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλύτερη από ποτέ!

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι (με τον μικρότερο και πρώτο συμμετέχοντα να είναι μόλις εννέα μηνών) έβαλαν τα tweed ρούχα τους το Σαββατοκύριακο 16&17 Απριλίου, πήραν τα ποδήλατά τους και έδωσαν μια νότα εποχής στο νησί των Σπετσών, το οποίο πρόσφατα φιλοξένησε και το 3ο Ράλι Κλασικού Αυτοκινήτου. Το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel, σε συνεργασία με το Μουσείο Ποδηλάτου, υποδέχθηκαν για τρίτη φορά πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Ποσειδωνίου γεμίζοντάς τη με χαμόγελα.

Το πρωί του Σαββάτου ο ήλιος έλουζε τις Σπέτσες δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για μια όμορφη ποδηλατάδα στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού. Ήδη από νωρίς το πρωί οι άνδρες συμμετέχοντες έφταναν στο lobby του Poseidonion Grand Hotel για το καθιερωμένο πια moustache grooming και την περιποίηση παπουτσιών, ενώ οι κυρίες απόλαυσαν τη δική τους περιποίηση στο κομμωτήριο του ξενοδοχείου. Όμορφες παρουσίες με ρούχα εποχής, περίτεχνα καπέλα, καρό παντελόνια, προσεγμένα παπιγιόν, tweed σακάκια και κάπες γέμισαν τον χώρο κερδίζοντας επάξια τα βλέμματα.

Το σήμα της εκκίνησης δόθηκε στις 12, με τους συμμετέχοντες να ανεβαίνουν στα ποδήλατά τους για να κάνουν μια διαφορετική βόλτα στο νησί. Η πρώτη στάση έγινε στο εστιατόριο Ορλώφ, ενώ η δεύτερη στον Φάρο. Στο ειδυλλιακό Παλιό Λιμάνι των Σπετσών το σκηνικό θύμιζε αγγλική εξοχή, με τους tweeders να γεύονται τσάι σε ιδιαίτερα χαρούμενο κλίμα κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο.

Τα σκαλιά της εισόδου του Ποσειδωνίου γέμισαν χαρούμενα πρόσωπα που απαθανατίστηκαν από το φωτογραφικό φακό στην καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία, λίγο πριν οι συμμετέχοντες ανέβουν και πάλι στα ποδήλατά τους για να κατευθυνθούν προς την Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών. Εκεί τους περίμεναν οι Johnny Vavouras & The Cadillacs που με τη μουσική τους συνόδευσαν το πικ-νικ, που είχε ετοιμάσει ειδικά για την ημέρα ο chef του ξενοδοχείου Σταμάτης Μαρμαρινός.

Επόμενη στάση το Μουσείο Μπουμπουλίνας: ποδήλατα αντίκες παρατάχθηκαν στο ψηφιδωτό προαύλιο του μουσείου δηλώνοντας συμμετοχή για τα βραβεία «Καλύτερου Κλασικού Ποδηλάτου», «Καλύτερου Ποδηλάτου Πόλης και «Καλύτερα Διακοσμημένου Ποδηλάτου» που απονεμήθηκαν στην αυλή του ιστορικού κτηρίου.

Λίγο μετά τις επτά όλοι συγκεντρώθηκαν και πάλι στο lobby του Poseidonion Grand Hotel για το vintage beauty pageant, όπου κομψές γυναικείες και αντρικές παρουσίες κέντρισαν τα βλέμματα της κριτικής επιτροπής. Την απονομή των βραβείων για την «Καλύτερη Ενδυμασία Ανδρών» και «Καλύτερη Ενδυμασία Γυναικών» ακολούθησε cocktail party, με τους Johnny Vavouras & The Cadillacs να δίνουν τον ρυθμό σε ένα πάρτι που γέμισε γέλια και rock’n’roll φιγούρες το Ποσειδώνιο.

Η Κυριακή ήταν η τελευταία μέρα που έφερε και τον επίλογο του 3ου Tweed Run, όπου και πραγματοποιήθηκε Tweed Run Brunch στη θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel, αλλά και Bike Trials στην Πλατεία Ποσειδωνίου και Κυνήγι Θησαυρού. Οι tweeders, αφού αντεπεξήλθαν με επιτυχία στις δοκιμασίες ποδήλατου, γύρισαν όλο το νησί για να ανακαλύψουν τα στοιχεία που θα τους οδηγούσαν στον μεγάλο θησαυρό. Οι νικητές βραβεύθηκαν μέσα σε κλίμα χαράς και πειραγμάτων στην Πλατεία Ποσειδωνίου.

Και του χρόνου με ακόμη πιο… tweed παρουσίες!