Οι Καλές Τέχνες πάνε… Σπέτσες

poseidonio-spetses
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2016

Το εμβληματικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο των Σπετσών προωθεί τις τέχνες μέσα σε ένα ευρύτερο όραμα πρωτοβουλιών και οργανώσεων και ανοίγει το κεφάλαιο «Καλές Τέχνες στο Ποσειδώνιο», φιλοξενώντας εικαστικές πρωτοβουλίες κι όχι μόνο.

Οι Σπέτσες αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα και αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού, το οποίο συνεχώς φιλοξενεί ξεχωριστές δραστηριότητες όπως το Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων, το Tweed Run, το Spetses Mini Marathon και πολλά άλλα.

Σε μια πιο καλλιτεχνική έκφανση, το πιο διάσημο ξενοδοχείο των Σπετσών, το Ποσειδώνιο, συνεχίζει να εμπλουτίζει  το περιεχόμενο της παρουσίας του επισκέπτη στις Σπέτσες, προσελκύοντας συνεχώς νέους ταξιδευτές από τη χώρα μας, αλλά και από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, που αναζητούν να γνωρίσουν βαθύτερα την Ελλάδα, όχι μόνο για τις μοναδικές ομορφιές της, αλλά και για τον διαχρονικό πολιτισμό και την ενεργό σύγχρονη κοινωνία της.

Η πορεία αυτή του Ποσειδωνίου έφτασε φέτος σε ένα ενδιαφέρον σημείο συνάντησης που μοιάζει να υπόσχεται πολλά για την ακόμη πιο συστηματική οργάνωση, συνέχεια, ευστοχία και επαγγελματική υποστήριξη που σίγουρα χρειάζεται για τη μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα και επιμέλεια που είναι αναγκαία για την επιτυχία και αποτελεσματικότητά τους.

Christos Drazos Photography

Η συνάντηση του Ποσειδωνίου με τις Artion Galleries και τον δημιουργό τους κ. Κωνσταντίνο Μανωλάκη, που λατρεύει και διακονεί τις τέχνες, αλλά και το νησί των Σπετσών, όπου περνά μεγάλο μέρος από τον χρόνο του, εγκαινιάζει και την έναρξη μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ του ιστορικού ξενοδοχείου και των Artion Galleries, που διαθέτουν ταυτόχρονη παρουσία σε Αθήνα, Κηφισιά, Θεσσαλονίκη, Γενεύη, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Σκοπός της παραπάνω σύμπραξης δεν είναι μόνο να δοθεί η ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να απολαμβάνει την εμπειρία θέασης και απόκτησης έργων τέχνης υψηλής αισθητικής στο μοναδικό περιβάλλον του εμβληματικού  ξενοδοχείου, αλλά και η οργάνωση μεγαλύτερων και πολυσυνθετικών πρωτοβουλιών εικαστικών δρώμενων, που με κέντρο το ιστορικό νησί θα ακτινοβολούν και θα προσελκύουν δημιουργούς και φιλότεχνους στη βιωματική συνύπαρξη καλλιτεχνών, δασκάλων της τέχνης και θεωρητικών στους χώρους του Ποσειδωνίου.

Christos Drazos Photography

Για το ξεκίνημα, ο γνωστός Έλληνας ζωγράφος Γεώργιος Σταθόπουλος φιλοτέχνησε 20 μοναδικά έργα εμπνεόμενος από τον μαγικό χαρακτήρα του νησιού των Σπετσών. Δέκα από αυτά είναι σε μουσαμά και συνδυάζουν ανθρωποκεντρικά και τοπιογραφικά στοιχεία του μοναδικού αυτού νησιού· τα υπόλοιπα είναι γραμμικά, εστιασμένα στην ευαισθησία και τρυφερότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Η έκθεση αυτή με τίτλο «Περίπατος στις Σπέτσες» λήγει στις 10 Μαΐου, το πρώτο αυτό βήμα, όμως, θα συνεχιστεί με ατομικές εκθέσεις. Από τις 13 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, το Ποσειδώνιο θα φιλοξενήσει την έκθεση “Miniature Explorations” με έργα του Πασχάλη Αγγελίδη, ενώ θα ακολουθήσει η έκθεση “Everyday Activities” του Philippe Simile (3-25 Ιουλίου). Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται ομαδικές εκθέσεις σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Φιλοδοξία όλων των παραπάνω; Η καθιέρωση των Σπετσών ως διεθνής προορισμός Τέχνης!