Τα ελληνικά ξενοδοχεία παραμένουν ανταγωνιστικά τον Μάιο

ksenodoxeia-ellada-thalassa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΙΟΥ 2016

Σύμφωνα με έρευνα της trivago, οι τιμές των ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ανταγωνιστικές για το μήνα Μάιο, ενώ η πιο χαμηλή τιμή διαμορφώνεται στην Τουρκία.

Μια ανάσα πριν μπει επίσημα το καλοκαίρι, η trivago ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της για το φετινό Μάιο, τόσο για διεθνείς, όσο και για εθνικούς προορισμούς. Σύμφωνα με αυτά, η Ελλάδα διατηρεί τη μέση τιμή της στα 90 ευρώ σε σχέση με τον Απρίλιο, σημειώνοντας, όμως, αύξηση σε σχέση με τον Μάιο του ’15, όπου η μέση τιμή διαμορφωνόταν στα 82 ευρώ, σε μια ετήσια μεταβολή 9,8%.

Μικρή μεταβολή σημειώνει και η Κύπρος σε σχέση με πέρσι, με τη μέση τιμή να αυξάνεται από 80 σε 81 ευρώ φέτος, ενώ σε αντίστοιχες τιμές κινούνται και οι τιμές των ξενοδοχείων της Κροατίας, διαμορφώνοντας μέση τιμή στα 91 ευρώ.

Στην Ισπανία, οι ξενοδοχειακές τιμές φτάνουν τη μέση τιμή των 113 ευρώ για το μήνα που διανύουμε, αυξάνοντας λίγο τις τιμές τους τόσο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όσο και σε σχέση με πέρσι, ενώ η Ιταλία και η Γαλλία παρουσιάζουν τις πιο ακριβές τιμές (127 ευρώ και 143 ευρώ αντίστοιχα για τον Μάιο 2016), παρ’ όλο και οι 2 χώρες σημειώνουν μείωση σε σχέση με πέρσι.

Τη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές ξενοδοχείων παρουσιάζει η Τουρκία, με μέση τιμή στα 77 ευρώ για τον Μάιο του 2016, σε σχέση με τα 104 ευρώ που είχε διαμορφωθεί πέρσι.

Σε επίπεδο πόλεων, η Κωνσταντινούπολη είναι αυτή που έχει μειώσει τις τιμές των ξενοδοχείων τόσο σε ετήσια, όσο και σε μηνιαία βάση, με την τιμή να «κλείνει» στα 75 ευρώ γι’ αυτό το μήνα, ενώ οι τιμές στην Αθήνα, κυμαίνονται πιο κάτω από πέρυσι, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 110 ευρώ, από τα 115 αντίστοιχα πέρυσι.

Μειωμένες εμφανίζονται και οι τιμές της Ρώμης, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Βενετίας και των Βρυξελλών σε σχέση με πέρσι, ενώ τα ξενοδοχεία της Βαρκελώνης, της Στοκχόλμης, της Κοπεγχάγης, του Άμστερνταμ, της Μαδρίτης και του Βερολίνου σημειώνουν αύξηση, με μεγαλύτερη αυτή της Στοκχόλμης, από 169 σε 196 ευρώ.

Στην Ελλάδα, το Ναύπλιο είναι πιο οικονομικό σε σχέση με πέρσι, με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 74 ευρώ, ενώ η Σαντορίνη διαμορφώνει φέτος τις τιμές της στα 157 ευρώ, από 147 ευρώ πέρσι, η Μύκονος στα 144 ευρώ από 128 ευρώ πέρσι. Αυξήσεις σε σχέση με την περασμένη χρονιά παρατηρούνται και στα νησιά του Ιονίου με τις τιμές να κυμαίνονται περίπου στα 55 ευρώ.