1 εκατομμύριο Σέρβοι έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα

sithonia-xalkidiki-ellada
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2016

Προσπερνώντας την επιλογή της Τουρκίας ως ταξιδιωτικό προορισμό, οι Σέρβοι φαίνεται πως θα προτιμήσουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Τα προηγούμενα χρόνια, περίπου 700 χιλιάδες Σέρβοι κατέφταναν στη χώρα μας, προκειμένου να περάσουν τις διακοπές τους σε ελληνικά εδάφη, αλλά ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί φέτος, φτάνοντας το 1 εκατομμύριο, σύμφωνα με δηλώσεις του πρέσβη της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα, Dusan Spasojevic.

Ο λόγος είναι ότι πολλοί Σέρβοι που ταξίδευαν στην Τουρκία, τώρα θα προτιμήσουν την Ελλάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, για λόγους ασφάλειας κι έτσι ο αριθμός των σέρβων τουριστών στη χώρας θα ανέβει εύκολα.

Ο Dusan Spasojevic και ο Σέρβος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Sinisa Pavic, βρέθηκαν στο Δήμο Βόλβης έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε μια εκδήλωση με επιχειρηματίες και επαγγελματίες απ’ όλο τον Δήμο Βόλβης, τουριστικούς φορείς Ασπροβάλτας-Βρασνών και Σταυρού, βουλευτές και με την παρουσία του Δημάρχου Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα, όπως και αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Οι 2 πλευρές, άλλωστε, έχουν παραδοσιακές σχέσεις φιλίας, ενώ έχει υπογραφεί και πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Βόλβης και Κρούσεβατς. Ο ίδιος ο σέρβος πρέσβης αναφέρθηκε στο πόσο φιλόξενες είναι οι περιοχές του Στρυμονικού κόλπου και μίλησε για τις προσδοκίες αυξημένου κύματος τουριστών στη χώρα μας. Κι όλα «επικυρώθηκαν» με το δώρο που έλαβε: μια φανέλα διπλής όψης του ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν!