Το φαράγγι του ποταμού Νηλέα σας περιμένει για πεζοπορία και ποταμοδιάσχιση

active-sundays-nileas © Active Sundays - www.activesundays.com, 2016

Διασχίζοντας το φαράγγι του Νηλέα

ΤΡΙΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2016

Ένα μικρό, πανέμορφο φαράγγι, κρυμμένο καλά στα πυκνά δάση της βόρειας Εύβοιας, είναι ο προορισμός της επόμενης περιπέτειας των Active Sundays, στον οποίο μπαίνει και το κολύμπι στο «παιχνίδι».

Την Κυριακή 12 Ιουνίου, το υγρό στοιχείο θα είναι έντονο στην εκδρομή των Active Sundays, η οποία θα περάσει από το φαράγγι της Μπολοβίναινας ή αλλιώς το φαράγγι του Αράπη, όπως ονομάζεται το φαράγγι του ποταμού Νηλέα, που έχει μήκος περίπου 1.400 μέτρα. 

Το φαράγγι βρίσκεται κοντά στο χωριό Αγία Άννα στην Εύβοια. Συνήθως η διάσχιση του γίνεται από την εντυπωσιακή είσοδο στα νότια, μέχρι την γέφυρα των Αμελάντων προς τα βόρεια, ενώ η καλύτερη εποχή να το διασχίσει κανείς είναι από τον Απρίλιο μέχρι και το καλοκαίρι, καθώς σε πολλά σημεία θα πρέπει να βουτήξει στα νερά του για να προχωρήσει στην πορεία του.

Η είσοδος του φαραγγιού είναι εντυπωσιακή, καθώς στο σημείο αυτό το φαράγγι είναι πολύ στενό και το ύψος του φτάνει τα 50 μέτρα.

Μετά από πεζοπορία σε δασικό δρόμο και μονοπάτι, θα καταλήξετε στην κοίτη του Νηλέα και θα ξεκινήσετε την ποταμοσδιάσχιση μέσα από τα επιβλητικά βράχια και τα στενά περάσματα του φαραγγιού. Σε μερικά σημεία της πορείας, μάλιστα, θα χρειαστεί να κολυμπήσετε για μερικά μέτρα, κάνοντας τη διάσχιση ακόμα πιο συναρπαστική, γι’ αυτό ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή περιπέτεια! Η κατάληξη θα είναι σε μια μεγάλη βάθρα για στάση και τις απαραίτητες... βουτιές.

Μετά το διάλειμμα, η πεζοπορία θα συνεχιστεί και αφού βγείτε από το φαράγγι η περιπέτεια θα καταλήξει, μετά από σύντομη μεταφορά με το πούλμαν, στη γνωστή παραλία της Αγ. Άννας, για μπάνιο και φαγητό, μέχρι αργά το απόγευμα.

© Active Sundays - www.activesundays.com, 2016

Η ομορφιά της φύσης μέσα από το φαράγγι

Φροντίστε να έχετε μαζί σας

  • Μαγιό
  • Παπούτσια ποταμοδιάσχισης ή πέδιλα (κλειστά μπροστά που να προστατεύουν τα δάχτυλα) ή έστω κάποια παλιά αθλητικά με κίνδυνο όμως να χαλάσουν στη μέση της διαδρομής
  • Στεγανό σακίδιο και φροντίστε να έχετε ότι χρειαστείτε μέσα σε σακούλες σκουπιδιών ή πλαστικές από σούπερ μάρκετ μέσα στο σακίδιο
  • Μπρατσάκια, σωσίβια ευπρόσδεκτα, τόσο για χαβαλέ, αλλά και φυσικά στο πέρασμα των μικρών σημείων που θα χρειαστεί (για όσους νοιώθουν ανασφάλεια)

Εφόσον έχετε καλή φυσική κατάσταση, ακόμη κι αν είστε αρχάριοι, και γνωρίζετε κολύμπι, έχετε περιθώριο μέχρι τις 5 Ιουνίου για να δηλώσετε συμμετοχή. Το κόστος είναι 21 ευρώ για τις πρώτες 25 θέσεις και 25 ευρώ για τις υπόλοιπες.

Οι Active Sundays είναι μια ομάδα που διοργανώνει συνεχώς εκδρομές στην ελληνική φύση, μέχρι να σηκωθεί και ο τελευταίος άνθρωπος από τον καναπέ του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής! Όλες οι εξορμήσεις διοργανώνονται και οδηγούνται από έμπειρους πεζοπόρους, ορειβάτες, συνοδούς και ειδικούς άλλων υπαίθριων δραστηριοτήτων περιπέτειας στην ελληνική φύση. Οι εξορμήσεις γίνονται σχεδόν κάθε Κυριακή και σε μερικές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση ή διανυκτερεύσεις.

Info
Active Sundays
Εκδρομή στο Φαράγγι του ποταμού Νηλέα
Στις 12/6
Κόστος: 21 και 25 ευρώ