Νέα έρευνα δείχνει πώς οι τρομοκρατικές ενέργειες επηρεάζουν τους ταξιδιώτες

gunaika-taksidi

Το ταξίδι δεν παραμένει το ίδιο χαρούμενο και ξέγνοιαστο για όλους πλέον

ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΙΟΥ 2016

Περισσότεροι από τους μισούς βετεράνους ταξιδιώτες παραδέχονται πως ο φόβος τους χτυπά την πόρτα μετά τα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο μη κερδοσκοπικός, εκπαιδευτικός και ερευνητικός οργανισμός, Association of Corporate Travel Executives, πραγματοποίησε πρόσφατα μια έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα. Σύμφωνα με αυτή, περισσότερο από το 50% των ταξιδιωτών που ταξιδεύουν χρόνια παραδέχεται ότι αισθάνεται φόβο, λόγω των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 17 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2016, πήραν μέρος 606 ταξιδιώτες και τα αποτελέσματα έδειξαν συγκεκριμένα ότι:

  • To 56% των ερωτηθέντων έδειξαν μέτριο έως σημαντικό άγχος για μια ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι
  • Το 58% δήλωσε ότι φοβάται περισσότερο την τρομοκρατία τώρα, σε σχέση με την ίδια εποχή πέρσι
  • Το 53% των περιστασιακών ταξιδιωτών δείχνει μέτρια έως μεγάλη ανησυχία για κάποιο ενδεχόμενο περιστατικό τρομοκρατίας σε αεροπλάνο κατά τη διάρκεια πτήσης

Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες ανησυχούν για τρομοκρατική ενέργεια κατά τη διάρκεια πτήσης

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο χρόνος «ανάρρωσης» που ακολουθεί έπειτα από έναν μαζικό πυροβολισμό, μια απαγωγή ή τη συντριβή ενός αεροπλάνου, παίζει ρόλο στην ψυχολογία του ταξιδιώτη. Το 45% των ερωτηθέντων, μάλιστα, ανέφερε ότι αισθάνεται έντονο φόβο μέχρι και ένα μήνα μετά από μια επίθεση ή κάποιο συμβάν, ενώ το 65% ζει για περίπου 3 μήνες με τις επιδράσεις του.

Όσον αφορά τις χώρες, η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή αυτών που εκφράζουν ανησυχία για τους ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους, ενώ στη συνέχεια συναντάμε την Τουρκία, το Βέλγιο, τη Συρία, την Αίγυπτο, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ιράκ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.